יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים מהירים וקלים תוספות

לביבות כרוב וירקות

27 פברואר 2019
(Visited 104,860 times, 6 visits today)

לביבות כרוב וירקות

אני רוצה לומר לכם שהלביבות האלה מדהימות. רוצים לדעת מה הופך את הלביבות האלה לכאלה שוות ?
הכל בזכות ירק שנותן מרקם וטעם חבל על הזמן. אני מתכוונת לכרוב כמובן.  התאהבתי בכרוב הוא יוצא קסום בלביבות, כשנותנים ביס הפריכות של הכרוב ישר מורגשת וכל מה שרוצים זה לקחת עוד לביבה ועוד לביבה.
זה אחד המתכונים הכי טובים ללביבות שהכנתי, אני לא אחראית אם לא תפסיקו להכין. היו עוד דברים טובים…

20 לביבות

מרכיבים:

חצי כרוב (3 – 4 כוסות)
3 תפוחי אדמה בינוניים
זוקיני / גזר / קישוא
בצל
שן שום קצוצה
ביצה
3/4 כוס קמח
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • שוקולטה חמה ומפנקת

    בא לי להכין משהו טוב הכנתי את העוגיות הנהדרות האלה ורציתי איזה משקה שוקולדי ליד ואם כבר מכינים אז עושים את זה מכל הלב וכדאי שיהיה הרבה שוקולד שאף אחד לא יתלונן 🙂
    זה אחד המשקאות שהכי כיף להזמין בבית קפה אז למה לא להכין אותו בבית ? תכינו לכם בכיף משקה שוקולדי נהדר שעושה טוב בימי החורף הקרים. לקח לי 5 דקות להכין ולהגיש, תפנקו את המשפחה בכיף.

    2 כוסות / 6 כוסיות

  • מרק חומוס ועדשים

    זה לא מרק זאת ארוחה שלמה בסיר שמתי שם את כל מה שהיה לי במזווה, רציתי מרק שהוא ארוחה ועוד התלבטתי האם כדאי להוסיף את האטריות למרק ובסוף ויתרתי עליהן.
    שמתי ירקות ועדשים (צריך קצת בריאות) היה לי חומוס בהקפאה שהוספתי בכיף, בזמן הבישול הריחות שיגעו אותי איך אפשר לעמוד בפני סיר כזה ולא לטעום ?  במיוחד כשמזג האוויר החורפי פשוט דורש מרק מלא בדברים טובים.
    כמה שנהניתי להכין את המרק הזה זריז קל וטעים.
    לא צריך להוסיף כלום ליד תמלאו קערה תחשבו על הגשם ופשוט תהנו כי זה מרק משגע.
    קערת בריאות מלאה טעמים טובים  תפנקו את המשפחה בכיף.

    3 מנות

הכנות:

1. למלא סיר במים להרתיח לבשל תפוח אדמה אחד עד שהוא רך ולמעוך לפירה.

2. לקצוץ את הכרוב כמה שיותר קטן, לחמם מחבת עם 3 שמן, לטגן את הכרוב כ 5 דקות על האש גבוהה, הכרוב אמור להיות רך אבל פריך כלומר לא רך לגמרי ולהעביר לתפוח אדמה שמעכנו.

3. לקצוץ את הבצל לטגן כשתי דקות לקצוץ את השום ולהוסיף לעוד דקה טיגון.

4. לגרד את שני התפוחי אדמה שנותרו (קצת לסחוט נוזלים) ואת הגזר ולערבב את כל המצרכים.

5.  לחמם מחבת עם שמן ליצור לביבות ולטגן את משני הצדדים עד הזהבה, להפוך בעדינות שהלביבות לא יתפרקו, לחכות בסבלנות שיזהיב יפה ורק אז להפוך.

6. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.

מבחינה קלורית, בהנחה שמתקבלות מכל העיסה 20 לביבות, בכל לביבה 55 קלוריות. המלצה שלי: אם אתם רוצים לחסוך בקלוריות, השתדלו למתן את כמויות השמן בהקפצת הכרוב ובטיגון הבצל, 1-2 כפות שמן יספיקו בהחלט.
בנוסף, כמובן שעדיף לאפות את הלביבות במקום לטגן אותן, השמן המשמש לטיגון מכפיל את כמות הקלוריות שבכל לביבה. אם חבל לכם על הקלוריות, תקבלו לביבות טעימות גם באפייה בתנור

לביבות כרוב וירקותלביבות כרוב וירקותלביבות כרוב וירקות

הרשם
עדכן
90 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי אפשר כרוב אדום?

יצא טעים מאוד. תודה רבה

הי ניקי,
חושבת שאפשר להכין בלי בצל?

הכוונה היא להוסיף גם גזר גם קישוא וזוקיני או אחד מהם?

יש תחליף לקמח? רוצה ללא

היי 🙂
עשיתי טעות ומעכתי לפירה יותר מתפוד 1. לא יודעת אם זה קשור, אבל כשאני מטגנת הם לא מוכנים באמצע למרות שכבר חומים כהה כלפי חוץ 🙁 יש לך דרך להציל אותי במקרה? אולי להוסיף קמח? תודה ושבת שלום

גרסה טבעונית, אפויה ללא קמח :
2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
בצל, כרוב, שום וזוקיני כמו במתכון המקורי
1/2-3/4 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל
שאר הוראות האפיה כמו במתכון המקורי
יצא מושלם!