יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים מהירים וקלים תוספות

לביבות כרוב וירקות

27 פברואר 2019
(Visited 110,035 times, 2 visits today)

לביבות כרוב וירקות

אני רוצה לומר לכם שהלביבות האלה מדהימות. רוצים לדעת מה הופך את הלביבות האלה לכאלה שוות ?
הכל בזכות ירק שנותן מרקם וטעם חבל על הזמן. אני מתכוונת לכרוב כמובן.  התאהבתי בכרוב הוא יוצא קסום בלביבות, כשנותנים ביס הפריכות של הכרוב ישר מורגשת וכל מה שרוצים זה לקחת עוד לביבה ועוד לביבה.
זה אחד המתכונים הכי טובים ללביבות שהכנתי, אני לא אחראית אם לא תפסיקו להכין. היו עוד דברים טובים…

20 לביבות

מרכיבים:

חצי כרוב (3 – 4 כוסות)
3 תפוחי אדמה בינוניים
זוקיני / גזר / קישוא
בצל
שן שום קצוצה
ביצה
3/4 כוס קמח
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • נאצ'וס טורטייה

    5 דקות לקח לי להכין את הנאצ'וס ולהכניס לתנור זה כל כך פשוט להכין וזה יוצא טעים פריך קראנצ'י בטירוף שמורגש טוב בכל ביס תנו לי רק מתכונים כאלה שמתחסלים מהר ואני לא עובדת קשה.
    הייתי צריכה להכין צהריים היה חם וחיפשתי משהו קליל בלי לעבוד קשה ושגם אביב יאכל כמובן.
    ידעתי שיש לי טורטיות במזווה מפה זה כבר היה קלי קלות לקח לי 5 דקות והטורטיות נכנסו לתנור הכנתי מטבלים וירקות ליד אביב ואני ירדנו על זה בכיף היה מאוד טעים וקראנצ'י.

  • חצ'פורי מהיר

    אל תכינו אני מראש אומרת זה ממכר מסוג המתכונים שאי אפשר להפסיק לאכול מתחילים עם אחד ואז עוברים לשני ולשלישי.
    זה כל כך פשוט להכין שזה משעשע זה הכי קלאסי לארוחת ערב כשרוצים משהו שונה מהרגיל ואת הכל הכנסתי לתנור.
    10 דקות בתנור ולא הפסקתי להציץ לכיוון התנור הייתי כל כך קצרת רוח.
    אני אוהבת את תנועת הסכין שהיא קורעת את החלמון מכורה למראה הזה, תדמיינו את החלמון נשפך ונותן רוטב לפטריות יחד עם הגבינה המומסת זה חלומי!

    6 מנות וזה במידה שאפשר להסתפק באחד אני קצת בספק נראה לי יותר 3 מנות

  • אורז סיני מוקפץ עם ירקות

    איך מתכון נולד ? משאריות אורז לבן שאף לא רצה לאכול ובכל זאת אין מצב שאני אזרוק וככה נולד מתכון משגע של אורז מוקפץ עם ירקות שיצא מושלם, אני כל כך אוהבת שיוצאים לי דברים טובים.
    השתמשתי בדברים הכי בסיסיים שתמיד יש לי בבית הקפצתי ירקות וביצים ולקחתי את האורז הכי קלאסי והכי טעים בסמטי.
    הכנסתי הכל למחבת ובלי להגזים 10 דקות הגשתי לשולחן יאמי יאמי ועוד פעם יאמי יואוו איך נהנתי לאכול את האורז הזה הוא קיבל טעמים נפלאים שעשו טוב בכל ביס.
    כבר התחלתי לתכנן בראש איך אני מכינה בפעם הבאה יותר אורז בשביל להכין את המתכון הזה שוב.
    הכי חשוב אין צורך לגלות שמדובר באורז של אתמול יש דברים שעדיף לא לומר.

    3 – 4 מנות

  • תפוחי אדמה דפוקים מעולים

    אל תכינו זה ממכר בטירוף תזכרו שאמרתי לכם אתם לא תפסיקו לאכול וזה בסך הכל תפוחי אדמה אפויים.
    לא יודעת לומר האם זאת תוספת או בעצם אולי זה נישנוש, מה שאני כן יודעת שזה מתחסל וזה הכי חיים קלים במטבח.
    בלי לקלף בלי לחתוך לקוביות או פלחים בסך הכל בישלתי מעכתי הברשתי עם הרוטב החביב עליי והכנסתי לתנור.
    איזה קסם של מתכון התפוחי אדמה יוצאים זהובים שחומים מריחים נהדר זה מזכיר מאוד תפוחי אדמה של מדורה רק במטבח הביתי.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. למלא סיר במים להרתיח לבשל תפוח אדמה אחד עד שהוא רך ולמעוך לפירה.

2. לקצוץ את הכרוב כמה שיותר קטן, לחמם מחבת עם 3 שמן, לטגן את הכרוב כ 5 דקות על האש גבוהה, הכרוב אמור להיות רך אבל פריך כלומר לא רך לגמרי ולהעביר לתפוח אדמה שמעכנו.

3. לקצוץ את הבצל לטגן כשתי דקות לקצוץ את השום ולהוסיף לעוד דקה טיגון.

4. לגרד את שני התפוחי אדמה שנותרו (קצת לסחוט נוזלים) ואת הגזר ולערבב את כל המצרכים.

5.  לחמם מחבת עם שמן ליצור לביבות ולטגן את משני הצדדים עד הזהבה, להפוך בעדינות שהלביבות לא יתפרקו, לחכות בסבלנות שיזהיב יפה ורק אז להפוך.

6. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.

מבחינה קלורית, בהנחה שמתקבלות מכל העיסה 20 לביבות, בכל לביבה 55 קלוריות. המלצה שלי: אם אתם רוצים לחסוך בקלוריות, השתדלו למתן את כמויות השמן בהקפצת הכרוב ובטיגון הבצל, 1-2 כפות שמן יספיקו בהחלט.
בנוסף, כמובן שעדיף לאפות את הלביבות במקום לטגן אותן, השמן המשמש לטיגון מכפיל את כמות הקלוריות שבכל לביבה. אם חבל לכם על הקלוריות, תקבלו לביבות טעימות גם באפייה בתנור

לביבות כרוב וירקותלביבות כרוב וירקותלביבות כרוב וירקות

הרשם
עדכן
98 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות