יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים מהירים וקלים תוספות

לביבות כרוב וירקות

27 פברואר 2019
(Visited 90,668 times, 43 visits today)

לביבות כרוב וירקות

אני רוצה לומר לכם שהלביבות האלה מדהימות. רוצים לדעת מה הופך את הלביבות האלה לכאלה שוות ?
הכל בזכות ירק שנותן מרקם וטעם חבל על הזמן. אני מתכוונת לכרוב כמובן.  התאהבתי בכרוב הוא יוצא קסום בלביבות, כשנותנים ביס הפריכות של הכרוב ישר מורגשת וכל מה שרוצים זה לקחת עוד לביבה ועוד לביבה.
זה אחד המתכונים הכי טובים ללביבות שהכנתי, אני לא אחראית אם לא תפסיקו להכין. היו עוד דברים טובים…

20 לביבות

מרכיבים:

חצי כרוב (3 – 4 כוסות)
3 תפוחי אדמה בינוניים
זוקיני / גזר / קישוא
בצל
שן שום קצוצה
ביצה
3/4 כוס קמח
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • בורקס פיצה מהיר פרווה

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני ברקיע השביעי, אני לא צריכה הרבה בשביל להיות מאושרת 🙂
    הלכתי על מצרכים שידעתי שיש לי במקרר נשארה לי מטבוחה מהסלטים של שבת, קלמנטה שאני לא מסוגלת לחיות בלי הזיתים האלה וטונה שמבחינתי חייבים לשמור במזווה כמה קופסאות לשעת הצורך.
    פילאס תמיד יש לי בהקפאה ולא היית צריכה יותר כלום.
    מרגע שהפשרתי את הפילאס לקח לי 5 דקות, הקפאה קלה ומשם לתנור זה כל הסיפור הטעים. בורקס פיצה מהיר בלי לטרוח יותר מידי וממצרכים שתמיד יש בבית.
    לאוהבי הטונה והקלמנטה אתם עומדים להתאהב ובגלל שזה פרווה יצא שזה מתאים גם לארוחת צהריים.
    הכי טעים לאכול חם ריח נפלא באוויר והקטנים האלה נחטפים.
    זוכרים שכתבתי פעם שמתכונים טובים צריך לשתף ולהעביר הלאה ? אז אני משתפת אתכם מכל הלב, תהנו.

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

הכנות:

1. למלא סיר במים להרתיח לבשל תפוח אדמה אחד עד שהוא רך ולמעוך לפירה.

2. לקצוץ את הכרוב כמה שיותר קטן, לחמם מחבת עם 3 שמן, לטגן את הכרוב כ 5 דקות על האש גבוהה, הכרוב אמור להיות רך אבל פריך כלומר לא רך לגמרי ולהעביר לתפוח אדמה שמעכנו.

3. לקצוץ את הבצל לטגן כשתי דקות לקצוץ את השום ולהוסיף לעוד דקה טיגון.

4. לגרד את שני התפוחי אדמה שנותרו (קצת לסחוט נוזלים) ואת הגזר ולערבב את כל המצרכים.

5.  לחמם מחבת עם שמן ליצור לביבות ולטגן את משני הצדדים עד הזהבה, להפוך בעדינות שהלביבות לא יתפרקו, לחכות בסבלנות שיזהיב יפה ורק אז להפוך.

6. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.

הכרוב הוא אחד הירקות הנהדרים שכדאי להתרגל ולשלב בתפריט. הוא מעניק לארוחה נפח גדול ובעל ערך קלורי נמוך מאוד. הכרוב מלא בסיבים תזונתיים וכחבר במשפחת המצליבים מכיל חומרים שיש להם יכולות נוגדות סרטן.

חשבתם שסידן נמצא רק במוצרי חלב? הכרוב מכיל כמויות יפות של סידן שזמין לספיגה בגוף ועוזר לנו לשמור על חוזק העצמות ומונע דלדול עצם.
בלביבות שלפנינו משולב הכרוב עם ירקות נוספים המאפשרים לנו להנות ממגוון היתרונות התזונתיים הנמצאים גם בתפוח האדמה, הבצל והקישוא.

מבחינה קלורית, בהנחה שמתקבלות מכל העיסה 20 לביבות, בכל לביבה 55 קלוריות. המלצה שלי: אם אתם רוצים לחסוך בקלוריות, השתדלו למתן את כמויות השמן בהקפצת הכרוב ובטיגון הבצל, 1-2 כפות שמן יספיקו בהחלט.

בנוסף, כמובן שעדיף לאפות את הלביבות במקום לטגן אותן, השמן המשמש לטיגון מכפיל את כמות הקלוריות שבכל לביבה. אם חבל לכם על הקלוריות, תקבלו לביבות טעימות גם באפייה בתנור

לביבות כרוב וירקותלביבות כרוב וירקותלביבות כרוב וירקות

הרשם
עדכן
83 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

יש תחליף לקמח? רוצה ללא

היי 🙂
עשיתי טעות ומעכתי לפירה יותר מתפוד 1. לא יודעת אם זה קשור, אבל כשאני מטגנת הם לא מוכנים באמצע למרות שכבר חומים כהה כלפי חוץ 🙁 יש לך דרך להציל אותי במקרה? אולי להוסיף קמח? תודה ושבת שלום

גרסה טבעונית, אפויה ללא קמח :
2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
בצל, כרוב, שום וזוקיני כמו במתכון המקורי
1/2-3/4 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל
שאר הוראות האפיה כמו במתכון המקורי
יצא מושלם!

היי ניקי אפשר במקום תפוחי אדמה לשים בטטה?

בוקר טוב
מה אפשר לשים במקום ביצה כדי שזה יהיה טבעוני?

ניקי, מתכון מושלם אין דברים
כאלה!! אלפי תודות לך

הבן שלי המפונק בן השנה וחצי אכל … מאוד טעימות מומלצות בחום.. תודה ניקי!