


לביבות כרוב וירקות
אני רוצה לומר לכם שהלביבות האלה מדהימות. רוצים לדעת מה הופך את הלביבות האלה לכאלה שוות ?
הכל בזכות ירק שנותן מרקם וטעם חבל על הזמן. אני מתכוונת לכרוב כמובן. התאהבתי בכרוב הוא יוצא קסום בלביבות, כשנותנים ביס הפריכות של הכרוב ישר מורגשת וכל מה שרוצים זה לקחת עוד לביבה ועוד לביבה.
זה אחד המתכונים הכי טובים ללביבות שהכנתי, אני לא אחראית אם לא תפסיקו להכין. היו עוד דברים טובים…
20 לביבות
מרכיבים:
חצי כרוב (2 – 3 כוסות)
3 תפוחי אדמה בינוניים
זוקיני
בצל
שן שום קצוצה
ביצה
3/4 כוס קמח
כפית מלח
הכנות:
- 1. למלא סיר במים להרתיח לבשל תפוח אדמה אחד עד שהוא רך ולמעוך לפירה.
2. לקצוץ את הכרוב כמה שיותר קטן, לחמם מחבת עם 3 שמן, לטגן את הכרוב כ 5 דקות על האש גבוהה, הכרוב אמור להיות רך אבל פריך כלומר לא רך לגמרי ולהעביר לתפוח אדמה שמעכנו.
3. לקצוץ את הבצל לטגן כשתי דקות לקצוץ את השום ולהוסיף לעוד דקה טיגון.
4. לגרד את שני התפוחי אדמה שנותרו ואת הזוקיני ולערבב את כל המצרכים.
5. לחמם מחבת עם שמן ליצור לביבות ולטגן את משני הצדדים עד הזהבה, להפוך בעדינות שהלביבות לא יתפרקו, לחכות בסבלנות שיזהיב יפה ורק אז להפוך.
6. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
ניקי מה שלומך ?? המון אהבה ותודה מאוסטרליה הרחוקה……..הכנתי (בטעות) את הלביבות שמנות (וחצי כמות, ראיתי רק אחרי שאמורים להגיע ל- 20 )…..הן בתנור עכשיו, אז נראה לך שהן פשוט יצטרכו טיפה יותר זמן להזהיב/ להפוך????תודה תודה
הלביבות יצאו פגז!! החבאתי אותן מעצמי כדי שיישאר משהו לארוחה..
מי היה מאמין שלביבות אפויות יכולות לצאת טעימות כל כך.
ניקי, אולי יש לך רעיון לרוטב נחמד שאפשר להגיש ביחד עם הלביבות?
היי ניקי. תודה על הכל !! מתכונים נפלאים. האם יש הבדל גדול בטעם בין לביבות כרוב מטוגנות או אפויות?? תודה.
במה אפשר להחליף את הביצה
היי ניקי, תודה רבה על המתכון , טעים מאוד .
הי ניקי
שאלה:
רציתי לדעת בכללי האם אפשר להקפיא לביבות ירק?
תודה
האם במתכון של קמח רגיל אפשר לחלק עם קמח מלא/כוסמין