יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מתכוני ירקות - צמחוני נישנושים טעימים

לזניה בלחמניה

20 פברואר 2019
(Visited 16,564 times, 1 visits today)
לזניה בלחמניה

לזניה בלחמניה

לפנק לפנק לפנק, הדברים הפשוטים שבחיים שעושים טוב על הלב.
רציתי לפנק את המשפחה היו לי עגבניות ולחמניות ורציתי לשדך בין השניים, ראיתי בדימיון שלי את הרוטב נספג בלחמניה, הוספתי גבינה צהובה ואת הכל הכנסתי לתנור, הגבינה צהובה נמסה העגבניות חמות הלחמניה רכה, חושבים על הביס ? זה מתכון שמתאהבים בו ולא מפסיקים להכין. להכפיל להכפיל….
זה יוצא בדיוק כמו לזניה אישית רק בלחמניה.

מרכיבים:

7 לחמניות שמנמנות קצת מאורכות
בצל
15 פטריות שמפיניון
5 עגבניות בינוניות ויפות
3 שיני שום
כוס מים
100 ג’ רסק עגבניות
כפית סוכר
כף א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פסטה צ’יפס בתנור

    אני רוצה לומר לכם מה שהכי יפה במתכון זה הקראנצ’יות כל ביס שומעים את ההתפצחות בפה יואווו כמה טעים.
    זה חטיף נהדר ומכינים אותו מפסטה הכי פשוטה שיש בבית בעצם את כל העבודה התנור עושה, הוספתי תיבול שאני אוהבת ויש לי צנצנת על השיש מלאה בפסטה צ’יפס שכל פעם מישהו ניגש ולוקח חופן.
    רציתי לשדרג והוספתי את המטבל הכי שווה שיש אני בדרך כלל מוסיפה אותו ללביבות והוא משתלב נהדר עם הפסטה צ’יפס.
    אפשר לומר שזה סוג של ביסלי בהכנה ביתית ואני יודעת בדיוק מה הכנסתי פנימה ובלי חומרים משמרים.
    בא לכם לנשנש, יש לכם אורחים בדרך ?  תכניסו את הפסטה לתנור וזהו את רוב העבודה כבר עשיתם.
    תהנו מהקראנץ הוא מדהים.

הכנות:

1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות, לקצוץ את השום להוסיף לבצל ולהמשיך לטגן עוד דקה.

2. לחתוך את הפטריות לקוביות להוסיף לבצל ולטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה, לחלוט את העגבניות לחתוך לקוביות קטנות להוסיף לפטריות לטגן כדקה ולהוסיף מים רסק, סוכר ותבלינים. לבשל על אש נמוכה – בינונית כ 30 דקות מידי פעם לערבב.

3. לקרר ולהכניס למקרר לכמה שיותר עדיפות ליום. מה שקורה שיש נוזלים והתבשיל חם זה קצת בעייתי למלא את הלחמניות, לקרר טוב כמה שיותר זמן יותר טוב.

4. לחתוך את החלק העליון של הלחמניות ולרוקן את התוך, למלא את הלחמניות עם התבשיל להשתדל לא להכניס את הנוזלים, קצת נוזלים זה בסדר.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות, לפזר גבינה צהובה לכסות עם נייר כסף ולאפות כ 15 דקות או עד שהגבינה נמסה.

לטרוף!

לזניה בלחמניהלזניה בלחמניהלזניה בלחמניהלזניה בלחמניה

הרשם
עדכן
14 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי.
אפשר לעשות עם קופסת עגבניות מרוסקות?

אפשר לעשות בטוסטר?

הי ניקי,
נשמע מגרה….
יש לי שאלה- אפשר לעשות בלי עגבניות?
בעלי לא נוגע בעגבניות…. (רסק/ קטשופ אפשרי)

לא הבנתי,ממלאים ,אופים ואחכ פורסים?מתי מפזרים את הגבינצ?
תודה

ניקי, מה נשמע?
רציתי לבקש עזרה, אם אפשר:)
הבית ריק אחרי פסח ובמכולת נגמרו כל הלחם, פיתות, לחמניות וכו’…
מה שיש לי זה קילו קמח, שמרים, ביצים וכו’.
את יכולה להמליץ לי על משהו זריז אבל טעים שאפשר להכין לארוחת בוצר למשפחה של 6 אנשים?
תודה ושוב- אין עלייך בעולם!!

איזה רעיון!! הולכת לנסות עם לחמניות שנשארו וכמעט זרקתי. מושלם לניצול שאריות