לזניה בלחמניה
לפנק לפנק לפנק, הדברים הפשוטים שבחיים שעושים טוב על הלב.
היו לי עגבניות ולחמניות ורציתי לשדך בין השניים, ראיתי בדימיון שלי את הרוטב נספג בלחמניה, הוספתי גבינה צהובה ואת הכל הכנסתי לתנור, הגבינה צהובה נמסה העגבניות חמות הלחמניה רכה, חושבים על הביס ? זה מתכון שמתאהבים בו ולא מפסיקים להכין. להכפיל להכפיל….
זה יוצא בדיוק כמו לזניה אישית רק בלחמניה.
מרכיבים:
7 לחמניות שמנמנות קצת מאורכות
בצל
15 פטריות שמפיניון
5 עגבניות בינוניות ויפות
3 שיני שום
כוס מים
100 ג' רסק עגבניות
כפית סוכר
כף א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות, לקצוץ את השום להוסיף לבצל ולהמשיך לטגן עוד דקה.
2. לחתוך את הפטריות לקוביות להוסיף לבצל ולטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה, לחלוט את העגבניות לחתוך לקוביות קטנות להוסיף לפטריות לטגן כדקה ולהוסיף מים רסק, סוכר ותבלינים. לבשל על אש נמוכה – בינונית כ 30 דקות מידי פעם לערבב.
3. לקרר ולהכניס למקרר לכמה שיותר עדיפות ליום. מה שקורה שיש נוזלים והתבשיל חם זה קצת בעייתי למלא את הלחמניות, לקרר טוב כמה שיותר זמן יותר טוב.
4. לחתוך את החלק העליון של הלחמניות ולרוקן את התוך, למלא את הלחמניות עם התבשיל להשתדל לא להכניס את הנוזלים, קצת נוזלים זה בסדר.
5. לחמם תנור ל 180 מעלות, לפזר גבינה צהובה לכסות עם נייר כסף ולאפות כ 15 דקות או עד שהגבינה נמסה.
לטרוף!