לזניה בלחמניה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לזניה בלחמניה

לזניה בלחמניה

לפנק לפנק לפנק, הדברים הפשוטים שבחיים שעושים טוב על הלב.
רציתי לפנק את המשפחה היו לי עגבניות ולחמניות ורציתי לשדך בין השניים, ראיתי בדימיון שלי את הרוטב נספג בלחמניה, הוספתי גבינה צהובה ואת הכל הכנסתי לתנור, הגבינה צהובה נמסה העגבניות חמות הלחמניה רכה, חושבים על הביס ? זה מתכון שמתאהבים בו ולא מפסיקים להכין. להכפיל להכפיל….
זה יוצא בדיוק כמו לזניה אישית רק בלחמניה.

מרכיבים:

7 לחמניות שמנמנות קצת מאורכות
בצל
15 פטריות שמפיניון
5 עגבניות בינוניות ויפות
3 שיני שום
כוס מים
100 ג’ רסק עגבניות
כפית סוכר
כף א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות, לקצוץ את השום להוסיף לבצל ולהמשיך לטגן עוד דקה.

2. לחתוך את הפטריות לקוביות להוסיף לבצל ולטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה, לחלוט את העגבניות לחתוך לקוביות קטנות להוסיף לפטריות לטגן כדקה ולהוסיף מים רסק, סוכר ותבלינים. לבשל על אש נמוכה – בינונית כ 30 דקות מידי פעם לערבב.

3. לקרר ולהכניס למקרר לכמה שיותר עדיפות ליום. מה שקורה שיש נוזלים והתבשיל חם זה קצת בעייתי למלא את הלחמניות, לקרר טוב כמה שיותר זמן יותר טוב.

4. לחתוך את החלק העליון של הלחמניות ולרוקן את התוך, למלא את הלחמניות עם התבשיל להשתדל לא להכניס את הנוזלים, קצת נוזלים זה בסדר.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות, לפזר גבינה צהובה לכסות עם נייר כסף ולאפות כ 15 דקות או עד שהגבינה נמסה.

לטרוף!

12130 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לזניה בלחמניהלזניה בלחמניהלזניה בלחמניהלזניה בלחמניה

12
תגובות

  הרשם  
עדכן
tuuu

אפשר לעשות בטוסטר?

מימי

הי ניקי,
נשמע מגרה….
יש לי שאלה- אפשר לעשות בלי עגבניות?
בעלי לא נוגע בעגבניות…. (רסק/ קטשופ אפשרי)

רקפת רום

לא הבנתי,ממלאים ,אופים ואחכ פורסים?מתי מפזרים את הגבינצ?
תודה

יסכה

ניקי, מה נשמע?
רציתי לבקש עזרה, אם אפשר:)
הבית ריק אחרי פסח ובמכולת נגמרו כל הלחם, פיתות, לחמניות וכו’…
מה שיש לי זה קילו קמח, שמרים, ביצים וכו’.
את יכולה להמליץ לי על משהו זריז אבל טעים שאפשר להכין לארוחת בוצר למשפחה של 6 אנשים?
תודה ושוב- אין עלייך בעולם!!

אוסנת

איזה רעיון!! הולכת לנסות עם לחמניות שנשארו וכמעט זרקתי. מושלם לניצול שאריות