יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מתכוני ירקות - צמחוני נישנושים טעימים

לזניה בלחמניה

20 פברואר 2019
(Visited 16,770 times, 1 visits today)
לזניה בלחמניה

לזניה בלחמניה

לפנק לפנק לפנק, הדברים הפשוטים שבחיים שעושים טוב על הלב.
רציתי לפנק את המשפחה היו לי עגבניות ולחמניות ורציתי לשדך בין השניים, ראיתי בדימיון שלי את הרוטב נספג בלחמניה, הוספתי גבינה צהובה ואת הכל הכנסתי לתנור, הגבינה צהובה נמסה העגבניות חמות הלחמניה רכה, חושבים על הביס ? זה מתכון שמתאהבים בו ולא מפסיקים להכין. להכפיל להכפיל….
זה יוצא בדיוק כמו לזניה אישית רק בלחמניה.

מרכיבים:

7 לחמניות שמנמנות קצת מאורכות
בצל
15 פטריות שמפיניון
5 עגבניות בינוניות ויפות
3 שיני שום
כוס מים
100 ג' רסק עגבניות
כפית סוכר
כף א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

הכנות:

1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות, לקצוץ את השום להוסיף לבצל ולהמשיך לטגן עוד דקה.

2. לחתוך את הפטריות לקוביות להוסיף לבצל ולטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה, לחלוט את העגבניות לחתוך לקוביות קטנות להוסיף לפטריות לטגן כדקה ולהוסיף מים רסק, סוכר ותבלינים. לבשל על אש נמוכה – בינונית כ 30 דקות מידי פעם לערבב.

3. לקרר ולהכניס למקרר לכמה שיותר עדיפות ליום. מה שקורה שיש נוזלים והתבשיל חם זה קצת בעייתי למלא את הלחמניות, לקרר טוב כמה שיותר זמן יותר טוב.

4. לחתוך את החלק העליון של הלחמניות ולרוקן את התוך, למלא את הלחמניות עם התבשיל להשתדל לא להכניס את הנוזלים, קצת נוזלים זה בסדר.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות, לפזר גבינה צהובה לכסות עם נייר כסף ולאפות כ 15 דקות או עד שהגבינה נמסה.

לטרוף!

לזניה בלחמניהלזניה בלחמניהלזניה בלחמניהלזניה בלחמניה

הרשם
עדכן
14 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי.
אפשר לעשות עם קופסת עגבניות מרוסקות?

אפשר לעשות בטוסטר?

הי ניקי,
נשמע מגרה….
יש לי שאלה- אפשר לעשות בלי עגבניות?
בעלי לא נוגע בעגבניות…. (רסק/ קטשופ אפשרי)

לא הבנתי,ממלאים ,אופים ואחכ פורסים?מתי מפזרים את הגבינצ?
תודה

ניקי, מה נשמע?
רציתי לבקש עזרה, אם אפשר:)
הבית ריק אחרי פסח ובמכולת נגמרו כל הלחם, פיתות, לחמניות וכו'…
מה שיש לי זה קילו קמח, שמרים, ביצים וכו'.
את יכולה להמליץ לי על משהו זריז אבל טעים שאפשר להכין לארוחת בוצר למשפחה של 6 אנשים?
תודה ושוב- אין עלייך בעולם!!

איזה רעיון!! הולכת לנסות עם לחמניות שנשארו וכמעט זרקתי. מושלם לניצול שאריות