יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מתכוני ירקות - צמחוני נישנושים טעימים

לזניה בלחמניה

20 פברואר 2019
(Visited 16,707 times, 1 visits today)
לזניה בלחמניה

לזניה בלחמניה

לפנק לפנק לפנק, הדברים הפשוטים שבחיים שעושים טוב על הלב.
רציתי לפנק את המשפחה היו לי עגבניות ולחמניות ורציתי לשדך בין השניים, ראיתי בדימיון שלי את הרוטב נספג בלחמניה, הוספתי גבינה צהובה ואת הכל הכנסתי לתנור, הגבינה צהובה נמסה העגבניות חמות הלחמניה רכה, חושבים על הביס ? זה מתכון שמתאהבים בו ולא מפסיקים להכין. להכפיל להכפיל….
זה יוצא בדיוק כמו לזניה אישית רק בלחמניה.

מרכיבים:

7 לחמניות שמנמנות קצת מאורכות
בצל
15 פטריות שמפיניון
5 עגבניות בינוניות ויפות
3 שיני שום
כוס מים
100 ג’ רסק עגבניות
כפית סוכר
כף א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק”ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

הכנות:

1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות, לקצוץ את השום להוסיף לבצל ולהמשיך לטגן עוד דקה.

2. לחתוך את הפטריות לקוביות להוסיף לבצל ולטגן כשתי דקות תוך כדי בחישה, לחלוט את העגבניות לחתוך לקוביות קטנות להוסיף לפטריות לטגן כדקה ולהוסיף מים רסק, סוכר ותבלינים. לבשל על אש נמוכה – בינונית כ 30 דקות מידי פעם לערבב.

3. לקרר ולהכניס למקרר לכמה שיותר עדיפות ליום. מה שקורה שיש נוזלים והתבשיל חם זה קצת בעייתי למלא את הלחמניות, לקרר טוב כמה שיותר זמן יותר טוב.

4. לחתוך את החלק העליון של הלחמניות ולרוקן את התוך, למלא את הלחמניות עם התבשיל להשתדל לא להכניס את הנוזלים, קצת נוזלים זה בסדר.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות, לפזר גבינה צהובה לכסות עם נייר כסף ולאפות כ 15 דקות או עד שהגבינה נמסה.

לטרוף!

לזניה בלחמניהלזניה בלחמניהלזניה בלחמניהלזניה בלחמניה

הרשם
עדכן
14 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי.
אפשר לעשות עם קופסת עגבניות מרוסקות?

אפשר לעשות בטוסטר?

הי ניקי,
נשמע מגרה….
יש לי שאלה- אפשר לעשות בלי עגבניות?
בעלי לא נוגע בעגבניות…. (רסק/ קטשופ אפשרי)

לא הבנתי,ממלאים ,אופים ואחכ פורסים?מתי מפזרים את הגבינצ?
תודה

ניקי, מה נשמע?
רציתי לבקש עזרה, אם אפשר:)
הבית ריק אחרי פסח ובמכולת נגמרו כל הלחם, פיתות, לחמניות וכו’…
מה שיש לי זה קילו קמח, שמרים, ביצים וכו’.
את יכולה להמליץ לי על משהו זריז אבל טעים שאפשר להכין לארוחת בוצר למשפחה של 6 אנשים?
תודה ושוב- אין עלייך בעולם!!

איזה רעיון!! הולכת לנסות עם לחמניות שנשארו וכמעט זרקתי. מושלם לניצול שאריות