פסטה עם שמנת חמוצה
יש את הימים האלה שהולכים על מה שיש, אני מאוד אוהבת פסטה עם שמנת אבל לא תמיד יש לי שמנת לבישול אז כאן אני מתחילה לאלתר לפי מה שיש לי במקרר, יצא לי טעים מאוד אז שאני לא אשתף אתכם ? זה אפילו יוצא יותר זול מלהכין פסטה עם שמנת לבישול.
כל ההכנה לוקחת 10 דקות זה כל הסיפור הטעים, איזה כיף לאלתר ולהכין דברים טובים
3 מנות
מרכיבים:
300 ג' פסטה באיזו צורה שאוהבים
200 ג' שמנת חמוצה (גביע)
240 מ"ל חלב (כוס)
בצל
3 שיני שום
עירית
חצי כפית פטרוזיליה מיובשת
שמן זית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים, להוסיף את הפסטה ולבשל עד שהיא מוכנה, לסנן להוסיף 2 כפות שמן זית לערבב ולהשאיר בצד.
2. לקצוץ את הבצל דק, לשים במחבת חמה 2 – 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד שמתחיל להזהיב, לקצוץ את השום להוסיף לבצל ולטגן עד שהשום מזהיב קלות.
3. להוסיף את החלב שמנת פטרוזיליה לתבל ולבשל כשתי דקות מידי פעם לערבב.
4. להוסיף את הפסטה לבשל כדקה שתיים על האש תוך כדי ערבוב ולהוריד, מומלץ להשאיר בצד עוד כמה דקות ולערבב מידי פעם, הפסטה סופגת את הטעמים יותר טוב.
*5. להוסיף את העירית וכמה עגבניות מיובשות.
כדאי לדעת ש…
אין מה להכין מראש, זה מסוג המתכונים שמכינים ואוכלים, במקום העירית אפשר לשים בצל ירוק, עגבניות מיובשות אם אין לא חובה. ספגטי אני חוצה באמצע.
גולשים מכינים וממליצים:
חיה : "פצצה!!
נכנס לתפריט ארוחות הערב בקבוע. הילדים משוגעים על זה.
הכנתי עם שמנת 15% ויצא אדיר!!
חוסך הרבה נקיפות מצפון…"