תמצית קפה מתכון
איזה כיף להתפנק עם קפה קר בחום הזה, קבלו שדרוג לקפה שלכם שיוצא נהדר! הכי יפה כאן שאפשר להחזיק קבוע בהקפאה למתי שרוצים להכין, יש אורחים בדרך אין צורך להפשיר ישר לתוך הקפה. תהנו ואל תשכחו עוגה טובה ליד.
24 תמציות קפה
מרכיבים:
5 כפות אבקת נס קפה
2 כפות אבקת שוקולית
2 כפות אבקת אינסטנט וניל
5 כפות סוכר
2 כוסות מים רותחים
תבנית שקעי סיליקון קטנטנים
הכנות:
1. לערבב את כל המצרכים שהכל ימס טוב.
*2. למלא את השקעים (קוטר קטן) ולהקפיא לכמה שעות.
הכנת אייס קפה או משקה קפה קר ומפנק (לא משנה איך קוראים לזה)
אני על כוס גדולה (ספל) שמה כפית א. נס קפה, קצת יותר מכפית סוכר, להוסיף 3 – 4 כפות מים רותחים לערבב שהכל ימס, למלא את הכוס במים קרים עד החצי וקצת יותר ולמלא עד הסוף בחלב. אני לא אוהבת טעם חזק של קפה.
להוסיף שתי תמציות קפה קפואות, להמתין כדקה ולערבב, הטעם מתחזק ככל שהתמצית מפשירה.
יובל שלא אוהבת קפה שמה שתי תמציות בכוס חלב + כפית סוכר להמתין קצת להפשרה ולערבב.
העניין כאן להגיע לכוס קפה שאוהבים, מי שאוהב יותר חזק שיוסיף עוד תמצית קפה או מראש להכין קפה עם פחות חלב ויותר מים, בקיצור לשחק עם זה. יש כאן כמות גדולה של תמציות בשביל לשחק ולהגיע לטעם שאוהבים.
להחזיק קבוע בהקפאה זה פינוק נהדר.
כדאי לדעת ש…
את התמציות להכין בתבנית סיליקון, קצת בעייתי לחלץ אותן מתבניות הקרח הרגילות.
ככה אני הכנתי את התמצית כל מי שרוצה לשנות, להוריד, להחליף, שיעשה ניסיונות ויגיע למשהו שהוא אוהב.