מיני מאפים עם עגבניות שרי
אתם מכירים את זה שתמיד נשארות שאריות של בצק עלים או פילאס ? נכון שזה מעצבן ? הכנתי חטיף מדליק יצא טעים! המזל שהכנתי הרבה ועשיתי אותם קטנים נישנשנו אותם בכיף צלחת גדולה התחסלה במהירות.
מרכיבים:
שארית בצק עלים / פילאס
עגבניות שרי
מלח גס
שמן זית
הכנות:
1. אני יוצאת מנקודת הנחה שהבצק מופשר, אני ממליצה לקרר אותו טוב או לתת לו הקפאה קצרה כדי שיהיה אפשר לקרוץ ממנו צורות, אם הבצק לא קר יהיה קשה לקרוץ ממנו צורות, אם קשה לקרוץ כדאי להכניס להקפאה לחצי שעה ואז לקרוץ, במידה וממש קשה אפשר לחתוך עם סכין לריבועים קטנים ולהניח בתבנית.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות.
3. לפרוס דק את העגבניות שרי, להניח פרוסה עגבניה על כל בצק לפזר מעט מלח גס או מלח רגיל.
4. לאפות כ 15 – 20 דקות תחתית הבצק מזהיבה.
5. כשהמאפים יוצאים מהתנור להבריש את העגבניות במעט שמן זית.
לטרוף!
גולשים מכינים וממליצים:
ליבנת : "הכנתי את החטיפים האלו באמצעות חותכן בצורת לב לחג האחרון כנשנוש עם הסלטים במנה הראשונה, ואין שלמות כזו!!!! התעלפו על זה! עכשיו זה כבר לא יעשה משאריות זה בטוח!"