

לחמניות שילדים אוהבים
יצא חמוד בטירוף! אני במטבח כבר המון שנים כמה כבר אפשר להתלהב ממה שאני עושה ? אבל אני מתלהבת מה לעשות 🙂
יצאו לחמניות משגעות הילדים התלהבו מפה ועד הודעה חדשה, איזה כיף להכין דברים שהילדים אוהבים.
זה מקסים בתור רעיון להגשה באירוח תחשבו על חנוכה ואיזה תגובות תקבלו מהאנשים על הלחמניות שיפוד האלה.
לא מסובך אני אומרת מראש אני כן ממליצה להכפיל כי הן נגמרות מהר.
לא לשכוח לקנות שיפודים זה חשוב.
10 לחמניות
מרכיבים:
350 ג’ קמח (שתיים וחצי כוסות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמריים טריים
70 מ”ל שמן (מעט יותר מרבע כוס)
180 מ”ל מים חמימים (3/4 כוס)
כף סוכר שטוחה
חצי כף מלח
ביצה טרופה
שומשום
שיפודים
הכנות:
1. לשים במיקסר את את הקמח, שמרים סוכר, מלח ואת שאר המצרכים, להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה וללוש כמה דקות לבצק רך וחלק. להתפיח כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
2. לחלק את הבצק ל 10 חלקים, כל חלק לרדד לאליפסה מאורכת ולגלגל לגליל באורך 30 ס”מ, אחרי שכולם מוכנים לגלגל עוד קצת ולהאריך את הגליל ל 33 ס”מ.
3. ללפף את הגליל על השיפוד ולהתפיח כ 15 דקות. בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות.
4. להבריש עם ביצה לפזר שומשום ולאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.
כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא
וואי יוצא מושלם!
מתאים גם לפעילות עם ילדים.
לי יש שיטה להתפחה ממש טובה- מחממים שתי דקות את התנות ואז מכבים ומכניסים את קערת הבצק מכוסה במגבת נקייה, זה מקצר ממש את זמן ההתפחה
אנחנו כל כך נהנים מהמתכונים שלך! אתמול הכנו את הלחמניות, הבנות עפו על זה ושלחו תמונות לכולם כדי לשתף בתוצאה היפה והטעימה… תודה רבה
הכנתי את הבצק בשעה 14.15 כדי שהילדים יחזרו ויהיה להם מוכן. הבצק ממש לא תפח. אז חיכיתי עד 20.00 בערב. רק אז הכפיל את הנפח…
לפחות בע”ה יהיו להם לבוקר.
בוקר טוב
יש לי קמח שמרים של פוקצה ופיצה,זה יעשה את אותה העבודה?
באיזה שלב שולפים את השיפוד?
והאם לא מתפרק?
תודה חייבת לנסות נראה כל כך…..נפלא
יצאאאא מוש….הילדים המפונקים שלי פשוט אכלו ואכלו!
שמתי להם על חלק לחמניות זעתר ושמן …
אין על המתכונים הטעימים והיחסית פשוטים שלך..שכיף להכין!!!