לחמניות שילדים אוהבים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לחמניות שילדים אוהבים

יצא חמוד בטירוף! אני במטבח כבר המון שנים כמה כבר אפשר להתלהב ממה שאני עושה ? אבל אני מתלהבת מה לעשות 🙂
יצאו לחמניות משגעות הילדים התלהבו מפה ועד הודעה חדשה, איזה כיף להכין דברים שהילדים אוהבים.
זה מקסים בתור רעיון להגשה באירוח תחשבו על חנוכה ואיזה תגובות תקבלו מהאנשים על הלחמניות שיפוד האלה.
לא מסובך אני אומרת מראש אני כן ממליצה להכפיל כי הן נגמרות מהר.
לא לשכוח לקנות שיפודים זה חשוב.

10 לחמניות

מרכיבים:

350 ג’ קמח  (שתיים וחצי כוסות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמריים טריים
70 מ”ל שמן (מעט יותר מרבע כוס)
180 מ”ל מים חמימים (3/4 כוס)
כף סוכר שטוחה
חצי כף מלח

ביצה טרופה
שומשום

שיפודים

הכנות:

1. לשים במיקסר את את הקמח, שמרים סוכר, מלח ואת שאר המצרכים, להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה וללוש כמה דקות לבצק רך וחלק. להתפיח כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 10 חלקים, כל חלק לרדד לאליפסה מאורכת ולגלגל לגליל באורך 30 ס”מ, אחרי שכולם מוכנים לגלגל עוד קצת ולהאריך את הגליל ל 33 ס”מ.

3. ללפף את הגליל על השיפוד ולהתפיח כ 15 דקות. בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. להבריש עם ביצה לפזר שומשום ולאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא

26752 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניה על שיפודלחמניה על שיפודלחמניה על שיפוד

55
תגובות

  הרשם  
עדכן
זהר

אפשר מקמח מלא ?
היחסים משתנים ?
תודה

גילה

המתכון הזה אחד המוצלחים!!!!
מהיר מהיר וטעים טעים
ולא – לא רק ילדים אוהבים אותו…
תודה רבה רבה!!!!

אוריאן מזרחי

אשמח לטיפ איך לאחסן שמרים יבשים? אפשרי לסגור את זה בשקית ובמקפיא?

אוריאן מזרחי

היי ניקי, שמתי חצי כף שמרים והבצק לא תפח לי בכלל. הוא יושב כבר שעתיים.
אפשר לתקן את זה איכשהו?

צליל

אפשר ללוש ביד?