יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות חלות ולחמניות מאפים

לחמניות שילדים אוהבים

25 נובמבר 2018
(Visited 77,269 times, 1 visits today)
לחמניות שילדים אוהבים

לחמניות שילדים אוהבים

יצא חמוד בטירוף! אני במטבח כבר המון שנים כמה כבר אפשר להתלהב ממה שאני עושה ? אבל אני מתלהבת מה לעשות 🙂
יצאו לחמניות משגעות הילדים התלהבו מפה ועד הודעה חדשה, איזה כיף להכין דברים שהילדים אוהבים.
זה מקסים בתור רעיון להגשה באירוח תחשבו על חנוכה ואיזה תגובות תקבלו מהאנשים על הלחמניות שיפוד האלה.
לא מסובך אני אומרת מראש אני כן ממליצה להכפיל כי הן נגמרות מהר.
לא לשכוח לקנות שיפודים זה חשוב.

10 לחמניות

מרכיבים:

350 ג’ קמח  (שתיים וחצי כוסות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמריים טריים
70 מ”ל שמן (מעט יותר מרבע כוס)
180 מ”ל מים חמימים (3/4 כוס)
כף סוכר שטוחה
חצי כף מלח

ביצה טרופה
שומשום

שיפודים

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק”ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת’אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ’ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל’ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

הכנות:

1. לשים במיקסר את את הקמח, שמרים סוכר, מלח ואת שאר המצרכים, להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה וללוש כמה דקות לבצק רך וחלק. להתפיח כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 10 חלקים, כל חלק לרדד לאליפסה מאורכת ולגלגל לגליל באורך 30 ס”מ, אחרי שכולם מוכנים לגלגל עוד קצת ולהאריך את הגליל ל 33 ס”מ.

3. ללפף את הגליל על השיפוד ולהתפיח כ 15 דקות. בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. להבריש עם ביצה לפזר שומשום ולאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

Kid-Friendly Rolls

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא

לחמניה על שיפודלחמניה על שיפודלחמניה על שיפוד

הרשם
עדכן
108 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי, אם אני רוצה להכין פי 3 ולעשות את זה מתוק בכדיי שיהה מזונות כמה סוכר לשים?
תודה מראש

היי, אם אני רוצה את זה מתוק שיהיה מזונות…כמה סוכר אפשר להוסיף כאשר אעשה פי 3

האם יכולה לעשות צורה של כדור?

וואי יוצא מושלם!
מתאים גם לפעילות עם ילדים.
לי יש שיטה להתפחה ממש טובה- מחממים שתי דקות את התנות ואז מכבים ומכניסים את קערת הבצק מכוסה במגבת נקייה, זה מקצר ממש את זמן ההתפחה

אנחנו כל כך נהנים מהמתכונים שלך! אתמול הכנו את הלחמניות, הבנות עפו על זה ושלחו תמונות לכולם כדי לשתף בתוצאה היפה והטעימה… תודה רבה

הכנתי את הבצק בשעה 14.15 כדי שהילדים יחזרו ויהיה להם מוכן. הבצק ממש לא תפח. אז חיכיתי עד 20.00 בערב. רק אז הכפיל את הנפח…
לפחות בע”ה יהיו להם לבוקר.

בוקר טוב
יש לי קמח שמרים של פוקצה ופיצה,זה יעשה את אותה העבודה?