יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מאפים מאפים מלוחים מתכונים לשבועות שבועות

מאפה תרד וגבינות

6 מאי 2018
(Visited 19,513 times, 1 visits today)

מאפה תרד וגבינות

פגז של מאפה! אחד השילובים הכי טובים שלא נאמר מנצחים זה תרד וגבינות,  גבינות נהדרות שמורגשות בכל ביס, התרד מוסיף את הטעם הנהדר שלו וביחד זה מאפה ללקק ת’אצבעות! יוצא מושלם.

4 מאפים

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + כף נוספת)
חצי כף שמרים יבשים (6 ג’) / שליש שקית שמרים טריים (17 ג’)
כפית מלאה סוכר
כפית מלח
60 מ”ל שמן (רבע כוס)
160 מ”ל מים פושרים

מילוי תרד:
600 ג’ תרד
בצל גדול
ביצה
70 ג’ גבינה בולגרית
50 ג’ גבינה צפתית
80 ג’ גבינה גאודה של מחלבת בית יצחק
70 ג’ גבינת תום של מחלבת בית יצחק
קצת יותר מחצי כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה “אל תכינו” זה ממכר!

הכנות:

1. למלא סיר גדול עם מים להרתיח להוסיף את עלי התרד ולבשל 10 דקות, לסנן את התרד לתוך מסננת, לתת לו להתקרר קצת ולסחוט טוב את הנוזלים, כדאי להשאיר בצד ומידי פעם ללחוץ ולהוציא נוזלים.

2. לשים במיקסר את הקמח שמרים סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה וללוש את הבצק כמה דקות, הבצק אמור להיות רך וחלק. לשים בקערה ולכסות עם מגבת, אפשר להשאיר את הבצק בקערה של המיקסר ולכסות, להתפיח כשעה פלוס.

3. לחלק את הבצק ל 4 חלקים להתפיח אותם כ 15 דקות, בינתיים אפשר להכין את המילוי, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לחתוך את הבצל קטן ולטגן עד שמזהיב ולשים בקערה, לקצוץ את התרד לשים בקערה לגרד את הגבינות ולהוסיף את שאר המצרכים ולערבב לעיסה אחידה.

4. זוכרים את הבצק ? כל חלק לרדד למלבן בגודל 20X20, מומלץ לעשות את זה על נייר אפייה הבצק אמור להיות דק. לחלק את מילוי התרד לארבעה חלקים, לשים שורה מהמילוי בחלק העליון של בצק 3 ס”מ אחרי ההתחלה, לחתוך חריצים בחלק התחתון בגובה שליש מהמלבן, להתחיל לגלגל את הגליל מלמעלה כלפי מטה כדאי להעזר בנייר אפייה.

5. להעביר את הגלילים לתבנית עם נייר אפייה, להתפיח כ 10 דקות בינתיים להדליק את התנור על 180 מעלות.

*6. לטרוף את הביצה ולהבריש את הגלילים להכניס לתנור ולאפות כ 20 – 25 דקות הגלילים מזהיבים.

כדאי לדעת ש…
לפני ששמים את המילוי על הבצק לסחוט אותו מהנוזלים כדי שלא יצאו באפייה, אפשר להקפיא. את התרד עצמו אפשר להכין יום מראש, לא להיבהל מכמות התרד זה מצטמק בהמשך.
גם אם יצאו קצת נוזלים במהלך האפייה לא נורא.

מאפה תרד וגבינותמאפה תרד וגבינותמאפה תרד וגבינותמאפה תרד וגבינות

הרשם
עדכן
118 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, האם החריצים שאת עושה במלבן למטה הם לאורך או לרוחב? ומה הכוונה גובה שליש מהמלבן?
תודה

שלום, האם אפשר להשתמש גם בעלי מנגולד? ואם כן, באותה הדרך?
תודה!

היי ניקי לא הבנתי אם יש במלית עצמה גם ביצה או שהיא נועדה רק למריחה על הבצק.

תגידי מה את אומרת? הכנתי היום את המאפה בע”ה למחר.. להקפיא בכל זאת ולהפשיר שוב מחר או מספיק מקרר?

חח טוב זה לא קרה וזה כבר בתנור…אעדכן מה יצא

היי ניקי
הבצק אמור להכפיל את נפחו?

היי ניקי, האם בצק פילאס יתאים פה?