מאפה תרד וגבינות
פגז של מאפה! אחד השילובים הכי טובים שלא נאמר מנצחים זה תרד וגבינות, גבינות נהדרות שמורגשות בכל ביס, התרד מוסיף את הטעם הנהדר שלו וביחד זה מאפה ללקק ת'אצבעות! יוצא מושלם.
4 מאפים
מרכיבים:
300 ג' קמח (2 כוסות + כף נוספת)
חצי כף שמרים יבשים (6 ג') / שליש שקית שמרים טריים (17 ג')
כפית מלאה סוכר
כפית מלח
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
160 מ"ל מים פושרים
מילוי תרד:
600 ג' תרד
בצל גדול
ביצה
70 ג' גבינה בולגרית
50 ג' גבינה צפתית
80 ג' גבינה גאודה של מחלבת בית יצחק
70 ג' גבינת תום של מחלבת בית יצחק
קצת יותר מחצי כפית מלח
הכנות:
1. למלא סיר גדול עם מים להרתיח להוסיף את עלי התרד ולבשל 10 דקות, לסנן את התרד לתוך מסננת, לתת לו להתקרר קצת ולסחוט טוב את הנוזלים, כדאי להשאיר בצד ומידי פעם ללחוץ ולהוציא נוזלים.
2. לשים במיקסר את הקמח שמרים סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה וללוש את הבצק כמה דקות, הבצק אמור להיות רך וחלק. לשים בקערה ולכסות עם מגבת, אפשר להשאיר את הבצק בקערה של המיקסר ולכסות, להתפיח כשעה פלוס.
3. לחלק את הבצק ל 4 חלקים להתפיח אותם כ 15 דקות, בינתיים אפשר להכין את המילוי, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לחתוך את הבצל קטן ולטגן עד שמזהיב ולשים בקערה, לקצוץ את התרד לשים בקערה לגרד את הגבינות ולהוסיף את שאר המצרכים ולערבב לעיסה אחידה.
4. זוכרים את הבצק ? כל חלק לרדד למלבן בגודל 20X20, מומלץ לעשות את זה על נייר אפייה הבצק אמור להיות דק. לחלק את מילוי התרד לארבעה חלקים, לשים שורה מהמילוי בחלק העליון של בצק 3 ס"מ אחרי ההתחלה, לחתוך חריצים בחלק התחתון בגובה שליש מהמלבן, להתחיל לגלגל את הגליל מלמעלה כלפי מטה כדאי להעזר בנייר אפייה.
5. להעביר את הגלילים לתבנית עם נייר אפייה, להתפיח כ 10 דקות בינתיים להדליק את התנור על 180 מעלות.
*6. לטרוף את הביצה ולהבריש את הגלילים להכניס לתנור ולאפות כ 20 – 25 דקות הגלילים מזהיבים.
כדאי לדעת ש…
לפני ששמים את המילוי על הבצק לסחוט אותו מהנוזלים כדי שלא יצאו באפייה, אפשר להקפיא. את התרד עצמו אפשר להכין יום מראש, לא להיבהל מכמות התרד זה מצטמק בהמשך.
גם אם יצאו קצת נוזלים במהלך האפייה לא נורא.