יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מאפים מאפים מלוחים מתכונים לשבועות שבועות

מאפה תרד וגבינות

6 מאי 2018
(Visited 19,990 times, 2 visits today)

מאפה תרד וגבינות

פגז של מאפה! אחד השילובים הכי טובים שלא נאמר מנצחים זה תרד וגבינות,  גבינות נהדרות שמורגשות בכל ביס, התרד מוסיף את הטעם הנהדר שלו וביחד זה מאפה ללקק ת'אצבעות! יוצא מושלם.

4 מאפים

מרכיבים:

300 ג' קמח (2 כוסות + כף נוספת)
חצי כף שמרים יבשים (6 ג') / שליש שקית שמרים טריים (17 ג')
כפית מלאה סוכר
כפית מלח
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
160 מ"ל מים פושרים

מילוי תרד:
600 ג' תרד
בצל גדול
ביצה
70 ג' גבינה בולגרית
50 ג' גבינה צפתית
80 ג' גבינה גאודה של מחלבת בית יצחק
70 ג' גבינת תום של מחלבת בית יצחק
קצת יותר מחצי כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס גבינות מהיר

    אני אוהבת בורקסים חמים מלאים בגבינות ומפיצים ריח נהדר אבל אין לי סבלנות להפשיר את הבצק ולא התחשק לי להכין בצק רציתי משהו מהיר בלי לעבוד קשה ונזכרתי שיש לי טורטיות במזווה פתרון נהדר כשרוצים להכין משהו מהיר וטעים.
    יצאו לי מאפי גבינה בורקסים נהדרים איזה שדרוג נהדר לארוחת ערב טעים טעים לתת ביס ולהתענג על הגבינה הצהובה שנמסה לה בפנים. מבטיחה שזה פשוט להכנה והתוצאה פיצוץ מומלץ בחום.

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

הכנות:

1. למלא סיר גדול עם מים להרתיח להוסיף את עלי התרד ולבשל 10 דקות, לסנן את התרד לתוך מסננת, לתת לו להתקרר קצת ולסחוט טוב את הנוזלים, כדאי להשאיר בצד ומידי פעם ללחוץ ולהוציא נוזלים.

2. לשים במיקסר את הקמח שמרים סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה וללוש את הבצק כמה דקות, הבצק אמור להיות רך וחלק. לשים בקערה ולכסות עם מגבת, אפשר להשאיר את הבצק בקערה של המיקסר ולכסות, להתפיח כשעה פלוס.

3. לחלק את הבצק ל 4 חלקים להתפיח אותם כ 15 דקות, בינתיים אפשר להכין את המילוי, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לחתוך את הבצל קטן ולטגן עד שמזהיב ולשים בקערה, לקצוץ את התרד לשים בקערה לגרד את הגבינות ולהוסיף את שאר המצרכים ולערבב לעיסה אחידה.

4. זוכרים את הבצק ? כל חלק לרדד למלבן בגודל 20X20, מומלץ לעשות את זה על נייר אפייה הבצק אמור להיות דק. לחלק את מילוי התרד לארבעה חלקים, לשים שורה מהמילוי בחלק העליון של בצק 3 ס"מ אחרי ההתחלה, לחתוך חריצים בחלק התחתון בגובה שליש מהמלבן, להתחיל לגלגל את הגליל מלמעלה כלפי מטה כדאי להעזר בנייר אפייה.

5. להעביר את הגלילים לתבנית עם נייר אפייה, להתפיח כ 10 דקות בינתיים להדליק את התנור על 180 מעלות.

*6. לטרוף את הביצה ולהבריש את הגלילים להכניס לתנור ולאפות כ 20 – 25 דקות הגלילים מזהיבים.

כדאי לדעת ש…
לפני ששמים את המילוי על הבצק לסחוט אותו מהנוזלים כדי שלא יצאו באפייה, אפשר להקפיא. את התרד עצמו אפשר להכין יום מראש, לא להיבהל מכמות התרד זה מצטמק בהמשך.
גם אם יצאו קצת נוזלים במהלך האפייה לא נורא.

מאפה תרד וגבינותמאפה תרד וגבינותמאפה תרד וגבינותמאפה תרד וגבינות

הרשם
עדכן
118 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, האם החריצים שאת עושה במלבן למטה הם לאורך או לרוחב? ומה הכוונה גובה שליש מהמלבן?
תודה

שלום, האם אפשר להשתמש גם בעלי מנגולד? ואם כן, באותה הדרך?
תודה!

היי ניקי לא הבנתי אם יש במלית עצמה גם ביצה או שהיא נועדה רק למריחה על הבצק.

תגידי מה את אומרת? הכנתי היום את המאפה בע"ה למחר.. להקפיא בכל זאת ולהפשיר שוב מחר או מספיק מקרר?

חח טוב זה לא קרה וזה כבר בתנור…אעדכן מה יצא

היי ניקי
הבצק אמור להכפיל את נפחו?

היי ניקי, האם בצק פילאס יתאים פה?