יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות לביבות אפויות מתכונים לחנוכה

לביבות חצילים וירקות

13 מרץ 2021
(Visited 32,402 times, 1 visits today)

לביבות חצילים וירקות

היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
לכו על לביבות חצילים.

13 לביבות

מרכיבים:

חציל בינוני – קטן
2 גזרים
תפוח אדמה
כפית שום כתוש
בצל
ביצה
70 ג’ קמח (חצי כוס)
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת’אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ’ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל’ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לקלף את החציל ולחתוך לפרוסות, לשמן נייר אפייה לסדר את הפרוסות להבריש את הפרוסות בשמן, לתבל עם מלח, פלפל, לאפות כ 30 דקות.

3. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שמזהיב.

4. לחתוך את פרוסות החצילים לקוביות קטנות, לשים בקערה, לגרד את בגזרים ואת התפוח אדמה להוסיף לקערה יחד עם הבצל ביצה, קמח ולתבל.

5. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן ליצור לביבות קצת לשטח ולטגן עד הזהבה משני הצדדים, להוציא לנייר סופג.

6. אפייה : להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה, לסדר את הלביבות ולאפות כ 35 – 40 דקות על 180 מעלות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

Eggplant vegan fritters

לביבות נהדרות על בסיס ירק מגוון. החציל נותן את צבעו הסגול הייחודי, משמש כנוגד חימצון השומר על תפקוד המוח ומאט את הזדקנות העור. תפוח האדמה והגזר מוסיפים טוב- סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת A, B, C ו-  Eומינרלים חשובים לבריאותנו כמו חומצה פולית, אשלגן, ברזל ומגנזיום. הבצל והשום, הגיבורים האנטיבקטריאליים- לוחמים פעילים כנגד זיהומים וחיידקים גורמי מחלות.

מבחינה קלורית, הלביבות עשויות רובן על בסיס ירק. המרכיב שתורם תוספת קלורית משמעותית הן כפות השמן שמשמשות לאורך התהליך- באפיית החצילים, בטיגון הבצל ובאפיית/ טיגון הלביבות. בהנחה שמתקבלות 13 לביבות, כל לביבה אפויה תכיל כ70 קלוריות ולביבה  מטוגנת תכיל כ100 קלוריות.
3-4 לביבות יכולות להשתלב כתוספת ליד הבשר או הדג בארוחת הצהריים, או כארוחת ערב כיפית, עם יוגורט מתובל וסלט ליד.

לביבות חצילים
לביבות חצילים

הרשם
עדכן
20 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי, אפשר להשתמש בקורנפלור או בפירורי לחם במקום קמח? תודה

היי ניקי האם לאפות את הלביבות ועל איזה חום וכמה זמן

גילינו את האתר הזה ממש לאחרונה, והוא לא מפסיק להפתיע!
היו אלו הלביבות הכי טעימות שאכלנו אי פעם!!!

הי ניקי,שוב, תודה על המתכונים המעולים
שאלה, להשתמש בקמח רגיל?

אפשר בטטה במקום תפוח אדמה?

האם אפשר לאפות אותן במקום לטגן?

היי ניקי, מה שלומך? נראה מצוין.
אשמח לדעת האם בפסח ניתן להמיר את הקמח בקמח שקדים או קמח תפו”א. קמח מצה אינו אופציה מבחינתי בפסח.
תודה,
נילי