יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות לביבות אפויות מתכונים לחנוכה

לביבות חצילים וירקות

13 מרץ 2021
(Visited 30,329 times, 25 visits today)

לביבות חצילים וירקות

היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
לכו על לביבות חצילים.

13 לביבות

מרכיבים:

חציל בינוני – קטן
2 גזרים
תפוח אדמה
כפית שום כתוש
בצל
ביצה
70 ג’ קמח (חצי כוס)
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • בורקס פיצה מהיר פרווה

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני ברקיע השביעי, אני לא צריכה הרבה בשביל להיות מאושרת 🙂
    הלכתי על מצרכים שידעתי שיש לי במקרר נשארה לי מטבוחה מהסלטים של שבת, קלמנטה שאני לא מסוגלת לחיות בלי הזיתים האלה וטונה שמבחינתי חייבים לשמור במזווה כמה קופסאות לשעת הצורך.
    פילאס תמיד יש לי בהקפאה ולא היית צריכה יותר כלום.
    מרגע שהפשרתי את הפילאס לקח לי 5 דקות, הקפאה קלה ומשם לתנור זה כל הסיפור הטעים. בורקס פיצה מהיר בלי לטרוח יותר מידי וממצרכים שתמיד יש בבית.
    לאוהבי הטונה והקלמנטה אתם עומדים להתאהב ובגלל שזה פרווה יצא שזה מתאים גם לארוחת צהריים.
    הכי טעים לאכול חם ריח נפלא באוויר והקטנים האלה נחטפים.
    זוכרים שכתבתי פעם שמתכונים טובים צריך לשתף ולהעביר הלאה ? אז אני משתפת אתכם מכל הלב, תהנו.

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לקלף את החציל ולחתוך לפרוסות, לשמן נייר אפייה לסדר את הפרוסות להבריש את הפרוסות בשמן, לתבל עם מלח, פלפל, לאפות כ 30 דקות.

3. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שמזהיב.

4. לחתוך את פרוסות החצילים לקוביות קטנות, לשים בקערה, לגרד את בגזרים ואת התפוח אדמה להוסיף לקערה יחד עם הבצל ביצה, קמח ולתבל.

5. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן ליצור לביבות קצת לשטח ולטגן עד הזהבה משני הצדדים, להוציא לנייר סופג.

6. אפייה : להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה, לסדר את הלביבות ולאפות כ 35 – 40 דקות על 180 מעלות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

Eggplant vegan fritters

לביבות נהדרות על בסיס ירק מגוון. החציל נותן את צבעו הסגול הייחודי, משמש כנוגד חימצון השומר על תפקוד המוח ומאט את הזדקנות העור. תפוח האדמה והגזר מוסיפים טוב- סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת A, B, C ו-  Eומינרלים חשובים לבריאותנו כמו חומצה פולית, אשלגן, ברזל ומגנזיום. הבצל והשום, הגיבורים האנטיבקטריאליים- לוחמים פעילים כנגד זיהומים וחיידקים גורמי מחלות.

מבחינה קלורית, הלביבות עשויות רובן על בסיס ירק. המרכיב שתורם תוספת קלורית משמעותית הן כפות השמן שמשמשות לאורך התהליך- באפיית החצילים, בטיגון הבצל ובאפיית/ טיגון הלביבות. בהנחה שמתקבלות 13 לביבות, כל לביבה אפויה תכיל כ70 קלוריות ולביבה  מטוגנת תכיל כ100 קלוריות.
3-4 לביבות יכולות להשתלב כתוספת ליד הבשר או הדג בארוחת הצהריים, או כארוחת ערב כיפית, עם יוגורט מתובל וסלט ליד.

לביבות חצילים
לביבות חצילים

הרשם
עדכן
19 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי, אפשר להשתמש בקורנפלור או בפירורי לחם במקום קמח? תודה

היי ניקי האם לאפות את הלביבות ועל איזה חום וכמה זמן

גילינו את האתר הזה ממש לאחרונה, והוא לא מפסיק להפתיע!
היו אלו הלביבות הכי טעימות שאכלנו אי פעם!!!

הי ניקי,שוב, תודה על המתכונים המעולים
שאלה, להשתמש בקמח רגיל?

אפשר בטטה במקום תפוח אדמה?

האם אפשר לאפות אותן במקום לטגן?

היי ניקי, מה שלומך? נראה מצוין.
אשמח לדעת האם בפסח ניתן להמיר את הקמח בקמח שקדים או קמח תפו”א. קמח מצה אינו אופציה מבחינתי בפסח.
תודה,
נילי