לביבות חצילים וירקות
היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
לכו על לביבות חצילים.
13 לביבות
מרכיבים:
חציל בינוני – קטן
2 גזרים
תפוח אדמה
כפית שום כתוש
בצל
ביצה
70 ג' קמח (חצי כוס)
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
2. לקלף את החציל ולחתוך לפרוסות, לשמן נייר אפייה לסדר את הפרוסות להבריש את הפרוסות בשמן, לתבל עם מלח, פלפל, לאפות כ 30 דקות.
3. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שמזהיב.
4. לחתוך את פרוסות החצילים לקוביות קטנות, לשים בקערה, לגרד את בגזרים ואת התפוח אדמה להוסיף לקערה יחד עם הבצל ביצה, קמח ולתבל.
5. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן ליצור לביבות קצת לשטח ולטגן עד הזהבה משני הצדדים, להוציא לנייר סופג.
6. אפייה : להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה, לסדר את הלביבות ולאפות כ 35 – 40 דקות על 180 מעלות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.
לביבות נהדרות על בסיס ירק מגוון. החציל נותן את צבעו הסגול הייחודי, משמש כנוגד חימצון השומר על תפקוד המוח ומאט את הזדקנות העור. תפוח האדמה והגזר מוסיפים טוב- סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת A, B, C ו- Eומינרלים חשובים לבריאותנו כמו חומצה פולית, אשלגן, ברזל ומגנזיום. הבצל והשום, הגיבורים האנטיבקטריאליים- לוחמים פעילים כנגד זיהומים וחיידקים גורמי מחלות.
מבחינה קלורית, הלביבות עשויות רובן על בסיס ירק. המרכיב שתורם תוספת קלורית משמעותית הן כפות השמן שמשמשות לאורך התהליך- באפיית החצילים, בטיגון הבצל ובאפיית/ טיגון הלביבות. בהנחה שמתקבלות 13 לביבות, כל לביבה אפויה תכיל כ70 קלוריות ולביבה מטוגנת תכיל כ100 קלוריות.
3-4 לביבות יכולות להשתלב כתוספת ליד הבשר או הדג בארוחת הצהריים, או כארוחת ערב כיפית, עם יוגורט מתובל וסלט ליד.