יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות לביבות אפויות מתכונים לחנוכה

לביבות חצילים וירקות

13 מרץ 2021
(Visited 37,800 times, 5 visits today)

לביבות חצילים וירקות

היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
לכו על לביבות חצילים.

13 לביבות

מרכיבים:

חציל בינוני – קטן
2 גזרים
תפוח אדמה
כפית שום כתוש
בצל
ביצה
70 ג' קמח (חצי כוס)
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • סלט טוסט מפנק וטעים בטירוף

    שחיתות! אל תכינו זה ממכר ואי אפשר להפסיק לאכול. אתם מכירים את הסלט טוסט שמגישים בתי קפה ?
    המון ירקות טובים, טוסטים פריכים שמתפצחים בפה ולא נשכח שמשלמים על הפינוק הזה הרבה כסף.
    אז למה לא להכין בבית ? ללקק ת'אצבעות זה הסלט המושלם ויש בו הכל. חוץ מירקות הטוסטים עם גבינת מוצרלה בנוסף על הצהובה עם כבר הולכים שחיתות אז כמו שצריך והכל בטעמי שום ועשבי תיבול.
    מקבלים טוסטים פריכים מפוצצים בגבינה איזו שחיתות טעימה. יש בקערה הזאת הכל זה בעצם ארוחה שלמה לא צריך להוסיף כלום וזה שדרוג נהדר לארוחת ערב.

    4 מנות

  • פרנץ טוסט שוקולד מושחת ומטריף

    כל העניין בהכנת המתכון הזה רציתי לסיים חלה שהתייבשה חלקית ולא רציתי לזרוק לפח הייתי נחושה להכין איתה משהו.
    פרנץ זה יופי של פתרון להחזיר את החיים לחלה אבל לא סתם כי רציתי לשדרג.
    אם כבר מכינים קינוח שיהיה מושחת כמו שצריך, הוספתי ממרח שוקולד בפנים ואפילו את הבלילה שדרגתי לא סתם לטבול בביצים, מושחת זוכרים ? לא שכחתי את הקראנץ וציפיתי עם סוכר וקינמון.
    הגשתי  עם סירופ מייפל, גלידה טובה ואיזה יאמי באמת אחד הדברים שקשה לעמוד בפניהם. רק עוד קובייה אחת וזהו….

  • נאצ'וס טורטייה

    5 דקות לקח לי להכין את הנאצ'וס ולהכניס לתנור זה כל כך פשוט להכין וזה יוצא טעים פריך קראנצ'י בטירוף שמורגש טוב בכל ביס תנו לי רק מתכונים כאלה שמתחסלים מהר ואני לא עובדת קשה.
    הייתי צריכה להכין צהריים היה חם וחיפשתי משהו קליל בלי לעבוד קשה ושגם אביב יאכל כמובן.
    ידעתי שיש לי טורטיות במזווה מפה זה כבר היה קלי קלות לקח לי 5 דקות והטורטיות נכנסו לתנור הכנתי מטבלים וירקות ליד אביב ואני ירדנו על זה בכיף היה מאוד טעים וקראנצ'י.

  • חצ'פורי מהיר

    אל תכינו אני מראש אומרת זה ממכר מסוג המתכונים שאי אפשר להפסיק לאכול מתחילים עם אחד ואז עוברים לשני ולשלישי.
    זה כל כך פשוט להכין שזה משעשע זה הכי קלאסי לארוחת ערב כשרוצים משהו שונה מהרגיל ואת הכל הכנסתי לתנור.
    10 דקות בתנור ולא הפסקתי להציץ לכיוון התנור הייתי כל כך קצרת רוח.
    אני אוהבת את תנועת הסכין שהיא קורעת את החלמון מכורה למראה הזה, תדמיינו את החלמון נשפך ונותן רוטב לפטריות יחד עם הגבינה המומסת זה חלומי!

    6 מנות וזה במידה שאפשר להסתפק באחד אני קצת בספק נראה לי יותר 3 מנות

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לקלף את החציל ולחתוך לפרוסות, לשמן נייר אפייה לסדר את הפרוסות להבריש את הפרוסות בשמן, לתבל עם מלח, פלפל, לאפות כ 30 דקות.

3. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שמזהיב.

4. לחתוך את פרוסות החצילים לקוביות קטנות, לשים בקערה, לגרד את בגזרים ואת התפוח אדמה להוסיף לקערה יחד עם הבצל ביצה, קמח ולתבל.

5. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן ליצור לביבות קצת לשטח ולטגן עד הזהבה משני הצדדים, להוציא לנייר סופג.

6. אפייה : להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה, לסדר את הלביבות ולאפות כ 35 – 40 דקות על 180 מעלות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

Eggplant vegan fritters

לביבות נהדרות על בסיס ירק מגוון. החציל נותן את צבעו הסגול הייחודי, משמש כנוגד חימצון השומר על תפקוד המוח ומאט את הזדקנות העור. תפוח האדמה והגזר מוסיפים טוב- סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת A, B, C ו-  Eומינרלים חשובים לבריאותנו כמו חומצה פולית, אשלגן, ברזל ומגנזיום. הבצל והשום, הגיבורים האנטיבקטריאליים- לוחמים פעילים כנגד זיהומים וחיידקים גורמי מחלות.

מבחינה קלורית, הלביבות עשויות רובן על בסיס ירק. המרכיב שתורם תוספת קלורית משמעותית הן כפות השמן שמשמשות לאורך התהליך- באפיית החצילים, בטיגון הבצל ובאפיית/ טיגון הלביבות. בהנחה שמתקבלות 13 לביבות, כל לביבה אפויה תכיל כ70 קלוריות ולביבה  מטוגנת תכיל כ100 קלוריות.
3-4 לביבות יכולות להשתלב כתוספת ליד הבשר או הדג בארוחת הצהריים, או כארוחת ערב כיפית, עם יוגורט מתובל וסלט ליד.

לאתר של יעל התזונאית

לביבות חצילים
לביבות חצילים

הרשם
עדכן
26 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות