יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות לביבות אפויות מתכונים לחנוכה

לביבות חצילים וירקות

13 מרץ 2021
(Visited 31,380 times, 11 visits today)

לביבות חצילים וירקות

היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
לכו על לביבות חצילים.

13 לביבות

מרכיבים:

חציל בינוני – קטן
2 גזרים
תפוח אדמה
כפית שום כתוש
בצל
ביצה
70 ג’ קמח (חצי כוס)
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה “אל תכינו” זה ממכר!

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לקלף את החציל ולחתוך לפרוסות, לשמן נייר אפייה לסדר את הפרוסות להבריש את הפרוסות בשמן, לתבל עם מלח, פלפל, לאפות כ 30 דקות.

3. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שמזהיב.

4. לחתוך את פרוסות החצילים לקוביות קטנות, לשים בקערה, לגרד את בגזרים ואת התפוח אדמה להוסיף לקערה יחד עם הבצל ביצה, קמח ולתבל.

5. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן ליצור לביבות קצת לשטח ולטגן עד הזהבה משני הצדדים, להוציא לנייר סופג.

6. אפייה : להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה, לסדר את הלביבות ולאפות כ 35 – 40 דקות על 180 מעלות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

Eggplant vegan fritters

לביבות נהדרות על בסיס ירק מגוון. החציל נותן את צבעו הסגול הייחודי, משמש כנוגד חימצון השומר על תפקוד המוח ומאט את הזדקנות העור. תפוח האדמה והגזר מוסיפים טוב- סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת A, B, C ו-  Eומינרלים חשובים לבריאותנו כמו חומצה פולית, אשלגן, ברזל ומגנזיום. הבצל והשום, הגיבורים האנטיבקטריאליים- לוחמים פעילים כנגד זיהומים וחיידקים גורמי מחלות.

מבחינה קלורית, הלביבות עשויות רובן על בסיס ירק. המרכיב שתורם תוספת קלורית משמעותית הן כפות השמן שמשמשות לאורך התהליך- באפיית החצילים, בטיגון הבצל ובאפיית/ טיגון הלביבות. בהנחה שמתקבלות 13 לביבות, כל לביבה אפויה תכיל כ70 קלוריות ולביבה  מטוגנת תכיל כ100 קלוריות.
3-4 לביבות יכולות להשתלב כתוספת ליד הבשר או הדג בארוחת הצהריים, או כארוחת ערב כיפית, עם יוגורט מתובל וסלט ליד.

לביבות חצילים
לביבות חצילים

הרשם
עדכן
19 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי, אפשר להשתמש בקורנפלור או בפירורי לחם במקום קמח? תודה

היי ניקי האם לאפות את הלביבות ועל איזה חום וכמה זמן

גילינו את האתר הזה ממש לאחרונה, והוא לא מפסיק להפתיע!
היו אלו הלביבות הכי טעימות שאכלנו אי פעם!!!

הי ניקי,שוב, תודה על המתכונים המעולים
שאלה, להשתמש בקמח רגיל?

אפשר בטטה במקום תפוח אדמה?

האם אפשר לאפות אותן במקום לטגן?

היי ניקי, מה שלומך? נראה מצוין.
אשמח לדעת האם בפסח ניתן להמיר את הקמח בקמח שקדים או קמח תפו”א. קמח מצה אינו אופציה מבחינתי בפסח.
תודה,
נילי