יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים חלות ולחמניות מאפים מאפים מלוחים

מקלות בצל

15 יוני 2018
(Visited 70,901 times, 3 visits today)

מקלות בצל

מעולים מעולים! מי חשב על זה שבצל מטוגן ישתלב כל כך טוב בבצק שמרים ? אני אגיע לשורה התחתונה תכפילו זה טעים ברמות! מקלות מפוצצים בבצל, זהובים ורכים. קלים להכנה, פינוק נהדר לארוחת ערב או לאירוח או סתם שמתחשק משהו לנשנש. אפשר אפילו להקפיא זה יוצא נהדר.
תזכרו שאמרתי לכם להכפיל.

12 מקלות

מרכיבים:

350 ג’ קמח  (שתיים וחצי כוסות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
1/4 כוס שמן קנולה
160 מ”ל מים חמימים (3/4 כוס פחות כף וטיפונת)
3/4 כף סוכר
כפית מלח

בצל גדול במשקל 200 ג’
3 כפות שמן קנולה

ביצה טרופה
שומשום

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה “אל תכינו” זה ממכר!

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

הכנות:

1. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לקצוץ את הבצל דק ולטגן עם השמן עד שמשחים תוך כדי בחישה, בערך 10 דקות על האש, הבצל צריך להשחים זה חשוב.

2. לשים במיקסר את הקמח שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, לעבד במהירות נמוכה לבצק ברגע שמתחילים להיווצר חתיכות קטנות של בצק להוסיף את הבצל המטוגן ולעבד לבצק אחיד ורך.

3. לשמן קערה להניח את הבצק ולהתפיח כשעה פלוס.

4. לחלק את הבצק ל 12 חתיכות, כל חלק לרדד לאליפסה ולגלגל לגליל באורך 18 ס”מ, להאריך את הגלילים ל 26 ס”מ לסדר בתבנית ולהתפיח כ 10 – 15 דקות.

5. בינתיים להדליק את התנור ל 180 מעלות, להבריש עם ביצה טרופה ולפזר שומשום

6. להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

Onion Sticks

לטרוף!

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא את המקלות, להפשיר במיקרו או להפשיר על השיש ולתת חימום קל על 180 מעלות, את הבצק הראשוני ניתן להתפיח התפחה ראשונה במקרר 8 – 9 שעות, כדאי מראש להכפיל כמויות המקלות בצל האלה נהדרים.
אפשר להכין לחמניות במקום מקלות, בבצק עצמו אין ביצים, אפשר להכין את הבצק בידיים, אני אישית חושבת שמיקסר עדיף. מי שרוצה טעם עדין יותר של בצל שיטגן את הבצל עד שהוא שקוף ולא להגיע למצב שהוא שחום.

הוגש עם מרק עגבניות

כפי שהבצל מלא בטעם, כך הוא מלא ביתרונות תזונתיים. הוא מסייע במניעת קרישתיות יתר של הדם וכך שומר על בריאות הלב, מפחית סיכון לסרטן, בעל יכולות של איזון סוכר וכן מצטיין בתור נוגד דלקות, חיידקים ווירוסים.\
נהדר לשלב אותו במתכונים רבים ולהרוויח את טעמו הארומטי וכל הבריאות שבו.
במתכון שלפנינו 22 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות)
במידה ונחלק את כל הבצק ל12 מקלות, כל מקל מכיל קרוב ל2 יחידות אנרגיה (180 קלוריות למקל).
כארוחה מאוזנת אפשר לשלב מקל אחד עם קערה של מרק על בסיס קטניות או לחלופין לטבול 1-2 מקלות ביוגורט מתובל עם סלט ליד.

תראו כמה יפה נראה הבצל בתוך הבצק והוא נותן טעם נהדר.מקלות בצל לגלגל את הבצק לגליל, הבצק מאוד נוח לעבודה לא עובדים קשה איתו.מקלות בצל
מקלות בצל

אני מאוהבת! תראו איזה יפים המקלות ורואים יפה את הבצל.מקלות לחם עם בצלתהנו 🙂מקלות בצל

הרשם
עדכן
224 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מתכון ליגה!
הוספתי גבינה צהובה מגורדת לפני שגלגלתי את הבצק

היי ניקי, בהמשך לתשובתך….. איך מפשירים אותם לאחר הקפאה?

היי ניקי… אפשר מבצק שמרים קנוי?

היי ניקי, אני מכינה ארוחת שבועות/ יום הולדת שנה לקונה מהמתכונים שלך( מזל שיש אותך ) ולכן אני עושה חלוקה. רציתי לדעת לכמה זמן המקלות נשארים טריים? ניתן להכין אותם מספר ימים קודם או שרק באותו היום. תודה רבה

היי ניקי.
לחמניות מטורפות. מכינה שוב אחרי פחות משבוע..
טעים טעים טעיםםם
רוצה לעשות עכשיו את הבצק ולעשות את הצורות בשעות המאוחרות של הצהריים.
אפשר לבנתיים להתפיח את הבצק במקרר וללכת?

היי ניקי,
הבצק לא תפח.
יודעת למה?

הי ניקי!
זה לא קשור לפה אבל בכל אופן..
כבר מיתקרב פורים ואנחנו חושבים על מישלוח מנות..
יש לך מתכון לליקר שוקולד תות??
אני ממש ישמח.. או שיש לך רעיון לליקר שוקולד ומנטה משהו מיוחד!(הכנו כימעט את כול הליקרים)