יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים חלות ולחמניות מאפים מאפים מלוחים

מקלות בצל

15 יוני 2018
(Visited 73,075 times, 7 visits today)

מקלות בצל

מעולים מעולים! מי חשב על זה שבצל מטוגן ישתלב כל כך טוב בבצק שמרים ? אני אגיע לשורה התחתונה תכפילו זה טעים ברמות! מקלות מפוצצים בבצל, זהובים ורכים. קלים להכנה, פינוק נהדר לארוחת ערב או לאירוח או סתם שמתחשק משהו לנשנש. אפשר אפילו להקפיא זה יוצא נהדר.
תזכרו שאמרתי לכם להכפיל.

12 מקלות

מרכיבים:

350 ג' קמח  (שתיים וחצי כוסות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
1/4 כוס שמן קנולה
160 מ"ל מים חמימים (3/4 כוס פחות כף וטיפונת)
3/4 כף סוכר
כפית מלח

בצל גדול במשקל 200 ג'
3 כפות שמן קנולה

ביצה טרופה
שומשום

אולי תאהב גם את...♥

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

הכנות:

1. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לקצוץ את הבצל דק ולטגן עם השמן עד שמשחים תוך כדי בחישה, בערך 10 דקות על האש, הבצל צריך להשחים זה חשוב.

2. לשים במיקסר את הקמח שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, לעבד במהירות נמוכה לבצק ברגע שמתחילים להיווצר חתיכות קטנות של בצק להוסיף את הבצל המטוגן ולעבד לבצק אחיד ורך.

3. לשמן קערה להניח את הבצק ולהתפיח כשעה פלוס.

4. לחלק את הבצק ל 12 חתיכות, כל חלק לרדד לאליפסה ולגלגל לגליל באורך 18 ס”מ, להאריך את הגלילים ל 26 ס"מ לסדר בתבנית ולהתפיח כ 10 – 15 דקות.

5. בינתיים להדליק את התנור ל 180 מעלות, להבריש עם ביצה טרופה ולפזר שומשום

6. להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

Onion Sticks

לטרוף!

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא את המקלות, להפשיר במיקרו או להפשיר על השיש ולתת חימום קל על 180 מעלות, את הבצק הראשוני ניתן להתפיח התפחה ראשונה במקרר 8 – 9 שעות, כדאי מראש להכפיל כמויות המקלות בצל האלה נהדרים.
אפשר להכין לחמניות במקום מקלות, בבצק עצמו אין ביצים, אפשר להכין את הבצק בידיים, אני אישית חושבת שמיקסר עדיף. מי שרוצה טעם עדין יותר של בצל שיטגן את הבצל עד שהוא שקוף ולא להגיע למצב שהוא שחום.

הוגש עם מרק עגבניות

כפי שהבצל מלא בטעם, כך הוא מלא ביתרונות תזונתיים. הוא מסייע במניעת קרישתיות יתר של הדם וכך שומר על בריאות הלב, מפחית סיכון לסרטן, בעל יכולות של איזון סוכר וכן מצטיין בתור נוגד דלקות, חיידקים ווירוסים.\
נהדר לשלב אותו במתכונים רבים ולהרוויח את טעמו הארומטי וכל הבריאות שבו.
במתכון שלפנינו 22 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות)
במידה ונחלק את כל הבצק ל12 מקלות, כל מקל מכיל קרוב ל2 יחידות אנרגיה (180 קלוריות למקל).
כארוחה מאוזנת אפשר לשלב מקל אחד עם קערה של מרק על בסיס קטניות או לחלופין לטבול 1-2 מקלות ביוגורט מתובל עם סלט ליד.

תראו כמה יפה נראה הבצל בתוך הבצק והוא נותן טעם נהדר.מקלות בצל לגלגל את הבצק לגליל, הבצק מאוד נוח לעבודה לא עובדים קשה איתו.מקלות בצל
מקלות בצל

אני מאוהבת! תראו איזה יפים המקלות ורואים יפה את הבצל.מקלות לחם עם בצלתהנו 🙂מקלות בצל

הרשם
עדכן
228 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי,
נראה מעולה, אם אפשר להכין מקמח מלא?

היי ניקי,
אפשר להכין את המקלות מהבצק לא ע״י רידוד וגלגול, אלא פשוט מקל?

מתכון ליגה!
הוספתי גבינה צהובה מגורדת לפני שגלגלתי את הבצק

היי ניקי, בהמשך לתשובתך….. איך מפשירים אותם לאחר הקפאה?

היי ניקי… אפשר מבצק שמרים קנוי?

היי ניקי, אני מכינה ארוחת שבועות/ יום הולדת שנה לקונה מהמתכונים שלך( מזל שיש אותך ) ולכן אני עושה חלוקה. רציתי לדעת לכמה זמן המקלות נשארים טריים? ניתן להכין אותם מספר ימים קודם או שרק באותו היום. תודה רבה

היי ניקי.
לחמניות מטורפות. מכינה שוב אחרי פחות משבוע..
טעים טעים טעיםםם
רוצה לעשות עכשיו את הבצק ולעשות את הצורות בשעות המאוחרות של הצהריים.
אפשר לבנתיים להתפיח את הבצק במקרר וללכת?