יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים חלות ולחמניות מאפים מאפים מלוחים

מקלות בצל

15 יוני 2018
(Visited 111,991 times, 5 visits today)

מקלות בצל

מעולים מעולים! מי חשב על זה שבצל מטוגן ישתלב כל כך טוב בבצק שמרים ? אני אגיע לשורה התחתונה תכפילו זה טעים ברמות! מקלות מפוצצים בבצל, זהובים ורכים. קלים להכנה, פינוק נהדר לארוחת ערב או לאירוח או סתם שמתחשק משהו לנשנש. אפשר אפילו להקפיא זה יוצא נהדר.
תזכרו שאמרתי לכם להכפיל.

12 מקלות

מרכיבים:

350 ג' קמח  (שתיים וחצי כוסות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
1/4 כוס שמן קנולה
160 מ"ל מים חמימים (3/4 כוס פחות כף וטיפונת)
3/4 כף סוכר
כפית מלח

בצל גדול במשקל 200 ג'
3 כפות שמן קנולה

ביצה טרופה
שומשום

הכנות:

1. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לקצוץ את הבצל דק ולטגן עם השמן עד שמשחים תוך כדי בחישה, בערך 10 דקות על האש, הבצל צריך להשחים זה חשוב.

2. לשים במיקסר את הקמח שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, לעבד במהירות נמוכה לבצק ברגע שמתחילים להיווצר חתיכות קטנות של בצק להוסיף את הבצל המטוגן ולעבד לבצק אחיד ורך.

3. לשמן קערה להניח את הבצק ולהתפיח כשעה פלוס.

4. לחלק את הבצק ל 12 חתיכות, כל חלק לרדד לאליפסה ולגלגל לגליל באורך 18 ס”מ, להאריך את הגלילים ל 26 ס"מ לסדר בתבנית ולהתפיח כ 10 – 15 דקות.

5. בינתיים להדליק את התנור ל 180 מעלות, להבריש עם ביצה טרופה ולפזר שומשום

6. להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

Onion Sticks

לטרוף!

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא את המקלות, להפשיר במיקרו או להפשיר על השיש ולתת חימום קל על 180 מעלות, את הבצק הראשוני ניתן להתפיח התפחה ראשונה במקרר 8 – 9 שעות, כדאי מראש להכפיל כמויות המקלות בצל האלה נהדרים.
אפשר להכין לחמניות במקום מקלות, בבצק עצמו אין ביצים, אפשר להכין את הבצק בידיים, אני אישית חושבת שמיקסר עדיף. מי שרוצה טעם עדין יותר של בצל שיטגן את הבצל עד שהוא שקוף ולא להגיע למצב שהוא שחום.

הוגש עם מרק עגבניות

במתכון שלפנינו 22 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות)
במידה ונחלק את כל הבצק ל12 מקלות, כל מקל מכיל קרוב ל2 יחידות אנרגיה (180 קלוריות למקל).
כארוחה מאוזנת אפשר לשלב מקל אחד עם קערה של מרק על בסיס קטניות או לחלופין לטבול 1-2 מקלות ביוגורט מתובל עם סלט ליד.

לאתר של יעל התזונאית

תראו כמה יפה נראה הבצל בתוך הבצק והוא נותן טעם נהדר.מקלות בצל לגלגל את הבצק לגליל, הבצק מאוד נוח לעבודה לא עובדים קשה איתו.מקלות בצל
מקלות בצל

אני מאוהבת! תראו איזה יפים המקלות ורואים יפה את הבצל.מקלות לחם עם בצלתהנו 🙂מקלות בצל

הרשם
עדכן
294 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן