מקלות שמרים עם בצל

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מקלות שמרים עם בצל

מקלות שמרים עם בצל

זה המתכון שהכנתי כשהופעתי באולפן שישי המון גולשים מחפשים אותו כרגע, קבלו אותו באהבה.
אם אני אספר לכם שהמקלות האלה ממכרים תאמינו לי ? יותר טוב שתלכו להכין זה אחד הפינוקים השווים שיש.
ההכנה קלה מאוד אני מבטיחה שהתוצאה נהדרת. תחשבו איזה כיף לנשנש את המקלות האלה מול הטלוויזיה.
אחרי שתכינו תכעסו על עצמכם שלא הכנתם כפול, אז אולי תכפילו מראש ? 🙂

12 מקלות

מרכיבים:

350 ג’ קמח  (שתיים וחצי כוסות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
1/4 כוס שמן קנולה
160 מ”ל מים חמים (3/4 כוס פחות כף וטיפונת)
3/4 כף סוכר
כפית מלח

בצל גדול במשקל 200 ג’
3 כפות שמן קנולה

ביצה טרופה
שומשום
מלח גס


הכנות:

1. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לקצוץ את הבצל דק ולטגן עם השמן עד שמשחים תוך כדי בחישה, בערך 10 דקות על האש, הבצל צריך להשחים זה חשוב.

2. לשים במיקסר את הקמח שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, לעבד במהירות נמוכה לבצק ברגע שמתחילים להיווצר חתיכות קטנות של בצק להוסיף את הבצל המטוגן ולעבד לבצק אחיד ורך.

3. לשמן קערה להניח את הבצק ולהתפיח כ 40 דקות.

4. לחלק את הבצק ל 12 חתיכות, כל חלק לרדד לאליפסה ולגלגל לגליל באורך 18 ס”מ, לתת לגלילים לנוח 15 דקות ולרדד (להאריך) לגלילים באורך 26 ס”מ, לסדר בתבנית ולהתפיח כ 20 דקות.

5. בינתיים להדליק את התנור ל 180 מעלות, להבריש עם ביצה טרופה ולפזר שומשום ומעט מלח גס.

6. להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

לטרוף!

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא את המקלות, להפשיר במיקרו או להפשיר על השיש ולתת חימום קל על 180 מעלות, את הבצק הראשוני ניתן להתפיח התפחה ראשונה במקרר 8 – 9 שעות, כדאי מראש להכפיל כמויות המקלות בצל האלה נהדרים.
אפשר להכין לחמניות במקום מקלות, בבצק עצמו אין ביצים, אפשר להכין את הבצק בידיים, אני אישית חושבת שמיקסר עדיף. מי שרוצה טעם עדין יותר של בצל שיטגן את הבצל עד שהוא שקוף ולא להגיע למצב שהוא שחום.

הוגש עם מרק עגבניות

11288 צפיות 49 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מקלות שמרים עם בצלמקלות שמרים עם בצלמקלות שמרים עם בצלמקלות שמרים עם בצל


50
תגובות

  הרשם  
עדכן
חני

אני לפני הוספת הבצל הבצק יצא לי דביק וקשה לעהוד איתו.. ( אין לי מיקסר) זה אמור להסתדר אחרי הוספת הבצל?

ורד ברוטמן

שלום ניקי. האם מתאים להוסיף שום? תודה

עדן

היי ניקי
אני מארחת בחמישי וכבר במקפיא מחכה הקיש בצל ועגבניות, לזניה שמנת ופטריות ופיציות קטנות .. אז תודה 🙂
בנוגע למתכון הזה אני מתלבטת אם להכין ברביעי בערב ולהקפיא או להכין חמישי בצהריים ויימתין במקרר כמה שעות? ושאלה אחרונה לגבי הלביבות בטטה אפויות שכל הזמן מתחסלות ראשונות – אני יכולה להכין את העיסה ברביעי ולהשאירה בשלמותה עד אפייה בחמישי?… הכוונה לא לסדר במקרר כלביבות פשוט פעם קודמת יצאו נוזלים והתקשתי להעביר לתבנית אחרת