יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים חלות ולחמניות מאפים מאפים מלוחים

מקלות בצל

15 יוני 2018
(Visited 65,443 times, 16 visits today)

מקלות בצל

מעולים מעולים! מי חשב על זה שבצל מטוגן ישתלב כל כך טוב בבצק שמרים ? אני אגיע לשורה התחתונה תכפילו זה טעים ברמות! מקלות מפוצצים בבצל, זהובים ורכים. קלים להכנה, פינוק נהדר לארוחת ערב או לאירוח או סתם שמתחשק משהו לנשנש. אפשר אפילו להקפיא זה יוצא נהדר.
תזכרו שאמרתי לכם להכפיל.

12 מקלות

מרכיבים:

350 ג’ קמח  (שתיים וחצי כוסות)
חצי כף שמרים יבשים / שליש שקית שמרים טריים
1/4 כוס שמן קנולה
160 מ”ל מים חמימים (3/4 כוס פחות כף וטיפונת)
3/4 כף סוכר
כפית מלח

בצל גדול במשקל 200 ג’
3 כפות שמן קנולה

ביצה טרופה
שומשום

אולי תאהב גם את...♥

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • חלת שבת מ 4 רצועות רכה ומדהימה

    אני מאוהבת בבצקי שמרים והכי הכי אני אוהבת להכין חלות שבת.
    איזה חלות נהדרת ורכות (ועוד איזה רכות) זהובות, משגעות.
    תדמיינו חלה קלועה יפהפייה במרכז שולחן השבת ולא קלועה משלוש רצועות אלא מארבע רצועות.
    נשמע מסובך ? בכלל לא, אחרי שתתחילו להכין ותגלו כמה שזה פשוט לא תפסיקו להכין, אני מכורה לחלות האלה.
    יוצאות חלות קלועות משגעות בדיוק כמו במאפייה עם מרקם רך נהדר. שתבינו אני כל כך אוהבת להכין את החלות האלה שאני מכינה אותן באופן יום יומי ולא רק בסופי שבוע.
    החלות האלה מתאימות לטוסטים והילדים חוגגים עליהן כל ערב.
    חשוב לומר, תראו את הסרטון לפני שאתם מתחילים להכין, הסברתי ממש צעד אחרי צעד שיהיה הכי ברור איך לקלוע חלה מארבע חלקים.
    השתדלתי להסביר גם במתכון אבל בסרטון זה הכי ברור.

    2 חלות / 3 חלות בינוניות

הכנות:

1. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לקצוץ את הבצל דק ולטגן עם השמן עד שמשחים תוך כדי בחישה, בערך 10 דקות על האש, הבצל צריך להשחים זה חשוב.

2. לשים במיקסר את הקמח שמרים, סוכר ומלח, להוסיף את השמן והמים, לעבד במהירות נמוכה לבצק ברגע שמתחילים להיווצר חתיכות קטנות של בצק להוסיף את הבצל המטוגן ולעבד לבצק אחיד ורך.

3. לשמן קערה להניח את הבצק ולהתפיח כשעה פלוס.

4. לחלק את הבצק ל 12 חתיכות, כל חלק לרדד לאליפסה ולגלגל לגליל באורך 18 ס”מ, להאריך את הגלילים ל 26 ס”מ לסדר בתבנית ולהתפיח כ 10 – 15 דקות.

5. בינתיים להדליק את התנור ל 180 מעלות, להבריש עם ביצה טרופה ולפזר שומשום

6. להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

Onion Sticks

לטרוף!

כדאי לדעת ש…
ניתן להקפיא את המקלות, להפשיר במיקרו או להפשיר על השיש ולתת חימום קל על 180 מעלות, את הבצק הראשוני ניתן להתפיח התפחה ראשונה במקרר 8 – 9 שעות, כדאי מראש להכפיל כמויות המקלות בצל האלה נהדרים.
אפשר להכין לחמניות במקום מקלות, בבצק עצמו אין ביצים, אפשר להכין את הבצק בידיים, אני אישית חושבת שמיקסר עדיף. מי שרוצה טעם עדין יותר של בצל שיטגן את הבצל עד שהוא שקוף ולא להגיע למצב שהוא שחום.

הוגש עם מרק עגבניות

כפי שהבצל מלא בטעם, כך הוא מלא ביתרונות תזונתיים. הוא מסייע במניעת קרישתיות יתר של הדם וכך שומר על בריאות הלב, מפחית סיכון לסרטן, בעל יכולות של איזון סוכר וכן מצטיין בתור נוגד דלקות, חיידקים ווירוסים.\
נהדר לשלב אותו במתכונים רבים ולהרוויח את טעמו הארומטי וכל הבריאות שבו.
במתכון שלפנינו 22 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות)
במידה ונחלק את כל הבצק ל12 מקלות, כל מקל מכיל קרוב ל2 יחידות אנרגיה (180 קלוריות למקל).
כארוחה מאוזנת אפשר לשלב מקל אחד עם קערה של מרק על בסיס קטניות או לחלופין לטבול 1-2 מקלות ביוגורט מתובל עם סלט ליד.

תראו כמה יפה נראה הבצל בתוך הבצק והוא נותן טעם נהדר.מקלות בצל לגלגל את הבצק לגליל, הבצק מאוד נוח לעבודה לא עובדים קשה איתו.מקלות בצל
מקלות בצל

אני מאוהבת! תראו איזה יפים המקלות ורואים יפה את הבצל.מקלות לחם עם בצלתהנו 🙂מקלות בצל

הרשם
עדכן
219 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, אני מכינה ארוחת שבועות/ יום הולדת שנה לקונה מהמתכונים שלך( מזל שיש אותך ) ולכן אני עושה חלוקה. רציתי לדעת לכמה זמן המקלות נשארים טריים? ניתן להכין אותם מספר ימים קודם או שרק באותו היום. תודה רבה

היי ניקי.
לחמניות מטורפות. מכינה שוב אחרי פחות משבוע..
טעים טעים טעיםםם
רוצה לעשות עכשיו את הבצק ולעשות את הצורות בשעות המאוחרות של הצהריים.
אפשר לבנתיים להתפיח את הבצק במקרר וללכת?

היי ניקי,
הבצק לא תפח.
יודעת למה?

הי ניקי!
זה לא קשור לפה אבל בכל אופן..
כבר מיתקרב פורים ואנחנו חושבים על מישלוח מנות..
יש לך מתכון לליקר שוקולד תות??
אני ממש ישמח.. או שיש לך רעיון לליקר שוקולד ומנטה משהו מיוחד!(הכנו כימעט את כול הליקרים)

היי ניקי, הכנתי כמות כפולה ובטעות שכחתי את הבצק שתפח יום וחצי במקרר, לזרוק או אפשר לנסות בכל זאת לעשות?

הכנתי את מקלות הבצל עם מרק כתום..ת ע נ ו ג !!!!

אני מאוד אוהבת בצל, אפשר להכפיל את הבצל?