פנקייק תפוחי אדמה
יש משהו יותר טעים מלביבות תפוחי אדמה ? הצבע הזהוב היפה הפריכות של הלביבות והכי הכי מטבל שמנת מוגש ליד סוגר לי את הפינה של ארוחת ערב ולפעמים אפילו צהריים ממליצה להגיש עם מרק חם וירקות טריים.
זה לא סתם לביבות אלא לביבות עם פטנט ובזכות הפטנט הכנתי פנקייק תפוחי אדמה עגולים גדולים ויפים ואני רוצה לומר לכם איזה כיף שיש מתכונים כאלה קלים אין כמו לפתוח את השבוע עם משהו טעים.
14 יחידות
מרכיבים:
800 – 900 ג' תפוחי אדמה
זה יוצא כ 4 – 5 תפוחי אדמה בינוניים
בצל בינוני
ביצה
70 ג' קמח (חצי כוס)
כוס גבינות מגורדות
(גבינה צהובה, פרמזן, קצ'קבל, טל העמק)
כפית מלח
הכנות:
1. למלא סיר במים להרתיח ולקלף את תפוחי האדמה, תפוח אדמה אחד לשים במים ולבשל עד שהוא רך. לקרר כחצי שעה ולגרד.
2. לשים במחבת 2 כפות שמן לקצוץ את הבצל לטגן עד שמזהיב ולהעביר לקערה.
3. לקלף את התפוחי אדמה שנותרו לגרד ולהוסיף לקערה יחד עם הקמח ביצה גבינות והמלח לערבב טוב.
4. לחמם מחבת עם כמה כפות שמן, לעשות כדור בגודל כדור פינג פונג להניח במחבת לקחת מועך של פירה ולשטח את הכדור לגודל 7 על 8 ס"מ. לטגן עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.
5. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.
כדאי לדעת ש…
אם למישהו אין חשק לעשות עם המועך שיעשה לביבה וישטח בידיים, אני ממליצה לנסות זה יוצא נהדר.
אם רוצים להכין פרווה אפשר לוותר על הגבינות, גם גבינה צהובה לבד זה בסדר. המטבל שמנת יהיה מעולה ליד הפנקייקים הנהדרים האלה.
אפשר לאפות לפי סעיף 5. הכנה מראש זה חשוב נכון ? אפשר להכין יום יומיים מראש ולשמור במקרר. אפשר לאכול קר, חמים או בטמ"פ החדר.
For the recipe in English:
Potato pancakes