יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מנות ראשונות סלטים

סלט מיקס בטטות ופלפלים

6 ינואר 2012
(Visited 7,368 times, 3 visits today)
סלט מיקס בטטות ופלפלים

סלט מיקס בטטות ופלפלים

סלט מיקס בטטות ופלפלים, אם כבר מארחים בחג אז עד הסוף נכון ? אני תמיד אומרת אם כבר מארחים אז עושים את זה מכל הלב. איזה סלט טעים יצא לי.

מרכיבים:

מיקס של עלים שאוהבים
למשל בייבי מיקס, רוקט, חסה מסולסלת
למלא קערה בינונית
בטטה בינונית חתוכה לקוביות
חבילת פטריות שמפיניון פרוסות
פלפל אדום קלוי
פלפל צהוב קלוי
50 – 70 ג’ גבינה בולגרית חתוכה לקוביות קטנות.
חופן צנוברים

תיבול לבטטה:
כפית שום כתוש
פלפל שחור טחון
מלח

תיבול לפטריות:
3 – 4 כפות שמן זית
כף סילאן
א. מרק
פלפל שחור טחון
מלח

הרוטב:
4 כפות שמן זית
4 כפות מיץ תפוזים
כפית שום כתוש
כפית חרדל
כפית סילאן / דבש
פלפל שחור טחון
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

  • בית לזית בגרסה מפתיעה!

    כמה שאני אוהבת לשחק במטבח ואם מעורב בצק שמרים אני בכלל לא מפסיקה לחייך. כולם מכירים את הבית לזית נכון ? לחמניה שבפנים מסתתר זית נותנים ביס והופ הילדים מופתעים וממהרים לקחת עוד אחת.
    אני החלטתי לשכלל את העניין רציתי משהו שיראה יותר יפה ולראות את הזיתים שישתלבו עם הצבע הזהוב של הבצק שמרים.
    השיפודים קרצו אליי מהמזווה והחלטתי לשלב הכל ביחד.
    מה כבר יכול להיות רע ? יש פה רק דברים טובים שיש לכל אחד בבית ובדרך אפשר להעסיק את הילדים.
    יואוו איך התלהבתי יצא יפהפה!  להגיש כזה דבר מקסים לשולחן זה הכי שווה ואם אתם חושבים שזה מסובך להכנה זאת טעות.
    לשפד את השיפודים לוקח אולי 10 דקות משם להתפיח ולתנור.
    אנשים אתם מסודרים עם ארוחת ערב זה טעים ברמות, בצק שמרים חם וזהוב משופד עם זיתים, אחד אחרי השני השיפודים האלה נעלמים. יש סרטון שהכל יהיה ברור וקל.

    20 יחידות

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה “אל תכינו” זה ממכר!

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

הכנות:

1. לתבל את קוביות הבטטה, חום בינוני 180 מעלות בסביבות 15 – 20 דקות או עד שהן רכות אבל לא מאוד.

2. במחבת חמה להקפיץ עם שמן להקפיץ את הפטריות , להוסיף את הסילאן ותבלינים כמה הקפצות ולהוריד מהאש.

3.  לקערה עם העלים להוסיף את הפטריות, בטטה, לחתוך את הפלפלים לרצועות ולהוסיף. לפני ההגשה להוסיף את הגבינה, לקלות את הצנוברים ולהוסיף, לשקשק את מצרכי הרוטב ולהוסיף לסלט.

הערות:
אפשר להכין בלי הגבינה

סלט מיקס בטטות ופלפלים

גולשים מכינים וממליצים:

ירדן : אוקיי, ניקי- אין לי מילים.
הסלט הזה פשוט מדהים!!!! ממש כמו במסעדות.
שוב פעם- אין עליך.

שרוןרון : אחלה סלט!! הכנתי אותו מלא פעמים וכל פעם הוא קוצר מחמאות והתפעלות!
תודה ניקי.

אילנית : אתמול הכנתי לראשונה,פשוט קצרתי מחמאות..יצא טעים מאד.תודה!

הרשם
עדכן
91 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,
אני לא עושה שימוש באבקות מרק, האם זה קריטי למתכון? (אוכלת תזונה ללא גלוטן וללא סוכר ולכן גם ללא אבקות מרק….)

ניקי תודה רבה!!
סלט מושלםםםם!

היי ניקי ,
מתאים להוסיף שרי מנומר?

גם את הסלט המעלף הזה הכנתי לשבת….
אני הייתי בשוק אבל אפילו הקטנים התלהבו ממנו…
ממש טעים !!!
תודה תודה !!!

סלט נדיררר! קיבלתי ים מחמאות 🙂

הכנתי הכל יום מראש ואיפסנתי במקרר. הגשתי בטמפ’ חדר. נזלל!!! אחד הסלטים אם לא הכי!!!

הי ניקי! בעיקרון המרכיבים אמורים להיות חמים בזמן ההגשה? תודה וחג שמח!!!