מאפינס פסטה וגבינות
בא לכם לשדרג את ארוחת הערב ? התחשק לי להכין משהו שונה מהרגיל והפסטה המדהימה הזאת פשוט קראה לי להכין משהו איתה. מבחינתי מה שהולך הכי טוב עם פסטה זה בצל, פטריות שמפיניון נגיעות של עירית וכמובן גבינות שרק הוסיפו לטעם הנהדר של הפסטה. מתכון נהדר לחג השבועות שבדרך קל הכנה ונותן תוצאה נהדרת.
מרכיבים:
250 ג' ספגטי ברילה מספר 5
15 פטריות שמפיניון בגודל בינוני
2 בצלים בגודל בינוני
3 ביצים
2 שיני שום
80 ג' גבינה צהובה
40 ג' גבינה בולגרית
200 ג' שמנת חמוצה (גביע)
כפית מלח
הכנות:
1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן על אש בינונית תוך ערבוב עד שהוא מתחיל להזהיב. לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל להמשיך לטגן עוד כשתי דקות (ריח נהדר).
2. לחתוך את הפטריות לקוביות קטנות להוסיף לבצל ולשום לטגן כשלוש דקות תוך כדי ערבוב ולהעביר לקערה.
3. למלא סיר בינוני במים להרתיח לשבור את הפסטה לחצי ולהוסיף לסיר, לבשל כמה דקות עד שהפסטה אל דנטה ולהעביר למסננת.
4. לחמם תנור ל 180 מעלות.
5. להעביר את הפסטה לקערה עם הבצל והפטריות, להוסיף את הגבינות, פסטה ביצים מלח ולערבב.
6. לשמן את השקעים ולמלא כל שקע עד הסוף.
7. לאפות כ 20 – 25 דקות.
כדאי לדעת ש….
אפשר להקפיא, אפשר לשים במקום הבולגרית צפתית או גבינה צהובה, במקום השמנת אפשר לשים שמנת לבישול. אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר.
פסטה זאת אחלה דרך לשבור את השגרה של ארוחות הערב והמאפינס האלה נהדרים, אני ממליצה להגיש עם סלט ירקות ליד יחד מקלות לחם ועגבניות מיובשות.