יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות חגים יום העצמאות מטבלים, ממרחים ורטבים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים סלטים סלטים קרים

סלסה רוטב משגע!

6 מרץ 2019
(Visited 75,835 times, 13 visits today)
סלסה רוטב משגע!

סלסה רוטב משגע!

אם יש דבר שכיף שיש במקרר זה פינוקים בסגנון כאלה,
חריף פיקנטי טעמים חזקים ועכשיו תתארו לכם את הסלסה על חלת השבת שסופגת את המיץ של הירקות איזה ביס מופלא! יצא לי הרבה ולכמה רגעים חשבתי שהגזמתי אבל זה חוסל בכיף ותאמינו לי שהכנתי הרבה.
אפשר לאכול בכיף והרבה אין כאן שום דבר מטוגן, מתכון בריא קל וטעים זה אומר הכל נכון ?
מצאתי את עצמי אוכלת את זה עם כפית ביס אחרי ביס.
זה נהדר לכל הארוחות, חלבי בשרי מתאים להכל וזה משלים את הארוחה.

יוצא הרבה

מרכיבים:

2 קילו עגבניות
2 בצלים
בצל סגול
7 – 8 שיני שום
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים
2 פלפלים צהובים
2 פלפל צ'ילי מתוק
פלפל חריף גדול
צרור כוסברה
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • שוקולטה חמה ומפנקת

    בא לי להכין משהו טוב הכנתי את העוגיות הנהדרות האלה ורציתי איזה משקה שוקולדי ליד ואם כבר מכינים אז עושים את זה מכל הלב וכדאי שיהיה הרבה שוקולד שאף אחד לא יתלונן 🙂
    זה אחד המשקאות שהכי כיף להזמין בבית קפה אז למה לא להכין אותו בבית ? תכינו לכם בכיף משקה שוקולדי נהדר שעושה טוב בימי החורף הקרים. לקח לי 5 דקות להכין ולהגיש, תפנקו את המשפחה בכיף.

    2 כוסות / 6 כוסיות

  • מרק חומוס ועדשים

    זה לא מרק זאת ארוחה שלמה בסיר שמתי שם את כל מה שהיה לי במזווה, רציתי מרק שהוא ארוחה ועוד התלבטתי האם כדאי להוסיף את האטריות למרק ובסוף ויתרתי עליהן.
    שמתי ירקות ועדשים (צריך קצת בריאות) היה לי חומוס בהקפאה שהוספתי בכיף, בזמן הבישול הריחות שיגעו אותי איך אפשר לעמוד בפני סיר כזה ולא לטעום ?  במיוחד כשמזג האוויר החורפי פשוט דורש מרק מלא בדברים טובים.
    כמה שנהניתי להכין את המרק הזה זריז קל וטעים.
    לא צריך להוסיף כלום ליד תמלאו קערה תחשבו על הגשם ופשוט תהנו כי זה מרק משגע.
    קערת בריאות מלאה טעמים טובים  תפנקו את המשפחה בכיף.

    3 מנות

הכנות:

1. לחמם סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה לבשל את העגבניות 2 דקות, לסנן ולקלף את הקליפה.

2. קצת ללחוץ על העגבניות שיוציאו קצת מיץ, לחתוך גס את העגבניות להעביר למעבד מזון יחד עם המיצים שלהן, לטחון גס בפולסים לחתיכות קטנות, לא לטחון לרוטב ולהעביר לקערה.

3. לחתוך את הבצל והפלפל לקוביות גדולות, את השום לחצות האמצע, להכניס למעבד מזון לטחון גס בפולסים לחתיכות קטנות, להוסיף לעגבניות, לקצוץ את הכוסברה להוסיף לירקות לתבל להוסיף  4 – 5 כפות שמן זית.

4. להעביר לצנצנת גדולה ולשמור במקרר.

כדאי לדעת ש…
נהדר לאכול את זה כמו שזה, על לחם, להגיש עם נאצ'וס, מתכון קל בריא קל וטעים, נטו ירקות שתענוג לאכול. אפשר לשים חצי פלפל חריף ולמתן את החריפות.

סלסה רוטב משגע!סלסה רוטב משגע!סלסה רוטב משגע!סלסה רוטב משגע!

הרשם
עדכן
46 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

האים מטבלים את הסלסה

שלום ניקי! האם אפשר להקפיא אשמח לתשובה כי זה כמות גדולה תודהshila

ניקי תודה על מתכונים נהדרים!! האתר שלך מלווה אותי לאורך כל השבוע…
אני ממש רוצה להכין את הסלט הזה לשבת אבל בעלי קנה לי רק גמבות ופלפל חריף. מה את אומרת, שווה להכין או לחכות להזדמנות אחרת?

היי ניקי, תודה על מתכונים מעולים! את אלופה! תגידי, הסלסה יוצאת חריפה / חריפה מאד/ לא חריפה?
אני צריכה את זה בגירסה עדינה ולא חריפה מדי.. אודה לתשובתך..חג שבועות שמח 🙂

מה זה פלפל צ'ילי מתוק?
איפה קונים?
יש תחליף?

נראה טעיםםםם. לכמה ימים אפשר לשמור?

עשיתי ויצא מאד טעים!
היה לי רק גמבה ופלפל חריף לא ידעתי במה להחליף את הצ'ילי.
הרבה תודה!