יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות חגים יום העצמאות מטבלים, ממרחים ורטבים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים סלטים סלטים קרים

סלסה רוטב משגע!

6 מרץ 2019
(Visited 71,208 times, 17 visits today)
סלסה רוטב משגע!

סלסה רוטב משגע!

אם יש דבר שכיף שיש במקרר זה פינוקים בסגנון כאלה,
חריף פיקנטי טעמים חזקים ועכשיו תתארו לכם את הסלסה על חלת השבת שסופגת את המיץ של הירקות איזה ביס מופלא! יצא לי הרבה ולכמה רגעים חשבתי שהגזמתי אבל זה חוסל בכיף ותאמינו לי שהכנתי הרבה.
אפשר לאכול בכיף והרבה אין כאן שום דבר מטוגן, מתכון בריא קל וטעים זה אומר הכל נכון ?
מצאתי את עצמי אוכלת את זה עם כפית ביס אחרי ביס.
זה נהדר לכל הארוחות, חלבי בשרי מתאים להכל וזה משלים את הארוחה.

יוצא הרבה

מרכיבים:

2 קילו עגבניות
2 בצלים
בצל סגול
7 – 8 שיני שום
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים ירוקים
2 פלפלים צהובים
2 פלפל צ’ילי מתוק
פלפל חריף גדול
צרור כוסברה
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • סעודה מפסקת יום כיפור 2021

    הסתיים ראש השנה ומתחילים לחשוב על סעודה מפסקת, הפעם בניגוד לכל החגים שאני מתפרעת עם האוכל ומבחינתי להכין כמה שיותר אוכל בסעודה מפסקת אני הולכת על כמה שיותר פשוט אוכל של בית שגדלתי עליו.
    עוף עם המון ירקות מכל הסוגים והכל בתבנית גדולה שנכנסת לתנור זה האוכל הכי פשוט והכי טעים.
    ליד אני מוסיפה אורז או שעועית פריכה זה מסוג המתכונים שכיף לאכול ואפשר לאכול ממנו הרבה, ליד סלט פלפלים עם שום לא צריך יותר כלום לסיום הצום עוגה טובה וזה מושלם.

  • תפריט לארוחת ראש השנה 2021

    אני רוצה לומר לכם שאני מתרגשת תקופת החגים מגיעה וזה אומר בישולים מפה ועד הודעה חדשה איזה כיף.
    לפני ראש השנה אני מכינה תפריט בשביל להקל על הגולשים וגם לעשות קצת סדר למי שרוצה חיים קצת יותר קלים במטבח. קבלו תפריט מסודר לפי מנות ראשונות ועד המתוקים, קחו רעיונות תבנו לכם תפריט מסודר  לארוחת ראש השנה.
    לא משנה מה שתכינו העיקר להכין מכל הלב והנשמה וכל השאר יסתדר בעצמו. יאללה מתחילים.

     

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

הכנות:

1. לחמם סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה לבשל את העגבניות 2 דקות, לסנן ולקלף את הקליפה.

2. קצת ללחוץ על העגבניות שיוציאו קצת מיץ, לחתוך גס את העגבניות להעביר למעבד מזון יחד עם המיצים שלהן, לטחון גס בפולסים לחתיכות קטנות, לא לטחון לרוטב ולהעביר לקערה.

3. לחתוך את הבצל והפלפל לקוביות גדולות, את השום לחצות האמצע, להכניס למעבד מזון לטחון גס בפולסים לחתיכות קטנות, להוסיף לעגבניות, לקצוץ את הכוסברה להוסיף לירקות לתבל להוסיף  4 – 5 כפות שמן זית.

4. להעביר לצנצנת גדולה ולשמור במקרר.

כדאי לדעת ש…
נהדר לאכול את זה כמו שזה, על לחם, להגיש עם נאצ’וס, מתכון קל בריא קל וטעים, נטו ירקות שתענוג לאכול. אפשר לשים חצי פלפל חריף ולמתן את החריפות.

סלסה רוטב משגע!סלסה רוטב משגע!סלסה רוטב משגע!סלסה רוטב משגע!

הרשם
עדכן
46 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

האים מטבלים את הסלסה

שלום ניקי! האם אפשר להקפיא אשמח לתשובה כי זה כמות גדולה תודהshila

ניקי תודה על מתכונים נהדרים!! האתר שלך מלווה אותי לאורך כל השבוע…
אני ממש רוצה להכין את הסלט הזה לשבת אבל בעלי קנה לי רק גמבות ופלפל חריף. מה את אומרת, שווה להכין או לחכות להזדמנות אחרת?

היי ניקי, תודה על מתכונים מעולים! את אלופה! תגידי, הסלסה יוצאת חריפה / חריפה מאד/ לא חריפה?
אני צריכה את זה בגירסה עדינה ולא חריפה מדי.. אודה לתשובתך..חג שבועות שמח 🙂

מה זה פלפל צ’ילי מתוק?
איפה קונים?
יש תחליף?

נראה טעיםםםם. לכמה ימים אפשר לשמור?

עשיתי ויצא מאד טעים!
היה לי רק גמבה ופלפל חריף לא ידעתי במה להחליף את הצ’ילי.
הרבה תודה!