מאפה גבינות מהיר
מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.
3 רולדות
מרכיבים:
הבצק:
560 ג' קמח (4 כוסות)
400 מ"ל מים רותחים (2 כוסות פחות שליש)
100 מ"ל שמן (מעט יותר משליש)
2 כפיות שטוחות מלח
מילוי גבינה:
200 ג' גבינה לבנה 5%
50 ג' קמח (5 כפות)
ביצה
60 ג' גבינה צהובה
50 ג' גבינה בולגרית
פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
להברשה:
ביצה
כף סילאן / דבש
הכנות:
1. הכנת המילוי:
לערבב את מצרכי המילוי ולקרר 30 דקות.
2. הכנת הבצק:
לערבב במיקסר את מצרכי הבצק לוקח קצת זמן עד שהוא מתאחד ומתקבל בצק אחיד חלק ורך, אפשר לקרר 30 דקות ומי שממהר יכול לעבוד מיד עם הבצק.
3. לחלק את הבצק לשלושה חלקים כל חלק לרדד לעלה גדול על משטח מקומח (חשוב) לחתוך את הדפנות וליישר. להעביר את המילוי לשקית זילוף ולהזליף קצת אחרי ההתחלה שני פסים, אפשר בלי שקית זילוף ולעשות ערימות בעזרת כפית.
4. בתחתית הבצק לעשות חתכים אחד ליד השני כמו גדר עד אמצע גובה המלבן, להתחיל לגלגל מהחלק העליון ועד למטה לחתכים להעביר לתבנית ולהכין את שני החלקים הנוספים.
5. לחמם תנור ל 180 מעלות, לטרוף ביצה וסילאן להבריש את הגלילים לפזר שומשום ולאפות כ 30 – 40 דקות לקרר קצת לחתוך לפרוסות ולהתענג על כל ביס טעים.
מאפה שנותן לנו שילוב של פחמימה (הבצק) וחלבון (המילוי). הבצק על בסיס שמן צמחי ולא שומני מדי- רק שליש כוס שמן בכל הכמות. המילוי על בסיס מיקס של גבינות קשות ורכות שנותן לנו כמות יפה של סידן וחלבון.
מבחינה קלורית, בהנחה שמחלקים ל3 רולדות, בכל רולדה יש כ1300 קלוריות. נפרוס כל רולדה לכ13 פרוסות וכך בכל פרוסה יש 100 קלוריות.
4 פרוסות מהמאפה עם סלט ירקות עשיר ליד יהוו ארוחה מפנקת ומאוזנת.