יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות מאפים מאפים מלוחים מלאווח מתכונים לשבועות שבועות

מאפה גבינות מהיר

2 ינואר 2022
(Visited 34,421 times, 139 visits today)

מאפה גבינות מהיר

מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

3 רולדות

מרכיבים:

הבצק:
560 ג' קמח (4 כוסות)
400 מ"ל מים רותחים (2 כוסות פחות שליש)
100 מ"ל שמן (מעט יותר משליש)
2 כפיות שטוחות מלח

מילוי גבינה:
200 ג' גבינה לבנה 5%
50 ג' קמח (5 כפות)
ביצה
60 ג' גבינה צהובה
50 ג' גבינה בולגרית
פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח

להברשה:
ביצה
כף סילאן / דבש

אולי תאהב גם את...♥

  • שוקולטה חמה ומפנקת

    בא לי להכין משהו טוב הכנתי את העוגיות הנהדרות האלה ורציתי איזה משקה שוקולדי ליד ואם כבר מכינים אז עושים את זה מכל הלב וכדאי שיהיה הרבה שוקולד שאף אחד לא יתלונן 🙂
    זה אחד המשקאות שהכי כיף להזמין בבית קפה אז למה לא להכין אותו בבית ? תכינו לכם בכיף משקה שוקולדי נהדר שעושה טוב בימי החורף הקרים. לקח לי 5 דקות להכין ולהגיש, תפנקו את המשפחה בכיף.

    2 כוסות / 6 כוסיות

  • מאפה גבינה וזיתים ממכר!

    מתכון חלום! ואוו כמה טעים גבינה צהובה עם זיתים והתוצאה הסופית ללקק ת'אצבעות, מושלם! מצאתי את המתכון המושלם לארוחת ערב, זהירות ממכר.
    תחשבו על מאפה ממולא גבינה צהובה וזיתים ולא בכמות קטנה אלא מילוי משמעותי שיורגש טוב בכל ביס.
    רק לחשוב על כל הגבינה שנמסה לה שם בפנים ואוו איזה מאפה נהדר.
    עלה לי רעיון להכין מאפה לארוחת ערב קצת שונה מהרגיל, רציתי שהמילוי יורגש טוב והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת גבינה צהובה, הוספתי זיתים וציפיתי עם שומשום קלוי (שדרוג נהדר) אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא שדרוג מטורף לארוחת ערב, תוסיפו ליד גבינות וירקות ואחר כך תצטערו שלא הכנתם יותר. תכינו מראש כמות ותקפיאו חימום קל במיקרו וכאילו בזה הרגע.

    14 מאפים

  • בורקס גבינות מהיר

    אני אוהבת בורקסים חמים מלאים בגבינות ומפיצים ריח נהדר אבל אין לי סבלנות להפשיר את הבצק ולא התחשק לי להכין בצק רציתי משהו מהיר בלי לעבוד קשה ונזכרתי שיש לי טורטיות במזווה פתרון נהדר כשרוצים להכין משהו מהיר וטעים.
    יצאו לי מאפי גבינה בורקסים נהדרים איזה שדרוג נהדר לארוחת ערב טעים טעים לתת ביס ולהתענג על הגבינה הצהובה שנמסה לה בפנים. מבטיחה שזה פשוט להכנה והתוצאה פיצוץ מומלץ בחום.

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

הכנות:

1. הכנת המילוי:
לערבב את מצרכי המילוי ולקרר 30 דקות.

2. הכנת הבצק:
לערבב במיקסר את מצרכי הבצק לוקח קצת זמן עד שהוא מתאחד ומתקבל בצק אחיד חלק ורך, אפשר לקרר 30 דקות ומי שממהר יכול לעבוד מיד עם הבצק.

3. לחלק את הבצק לשלושה חלקים כל חלק לרדד לעלה גדול על משטח מקומח (חשוב) לחתוך את הדפנות וליישר. להעביר את המילוי לשקית זילוף ולהזליף קצת אחרי ההתחלה שני פסים, אפשר בלי שקית זילוף ולעשות ערימות בעזרת כפית.

4. בתחתית הבצק לעשות חתכים אחד ליד השני כמו גדר עד אמצע גובה המלבן, להתחיל לגלגל מהחלק העליון ועד למטה לחתכים להעביר לתבנית ולהכין את שני החלקים הנוספים.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות, לטרוף ביצה וסילאן להבריש את הגלילים לפזר שומשום ולאפות כ 30 – 40 דקות לקרר קצת לחתוך לפרוסות ולהתענג על כל ביס טעים.

מאפה שנותן לנו שילוב של פחמימה (הבצק) וחלבון (המילוי). הבצק על בסיס שמן צמחי ולא שומני מדי- רק שליש כוס שמן בכל הכמות. המילוי על בסיס מיקס של גבינות קשות ורכות שנותן לנו כמות יפה של סידן וחלבון.
מבחינה קלורית, בהנחה שמחלקים ל3 רולדות, בכל רולדה יש כ1300 קלוריות. נפרוס כל רולדה לכ13 פרוסות וכך בכל פרוסה יש 100 קלוריות.
4 פרוסות מהמאפה עם סלט ירקות עשיר ליד יהוו ארוחה מפנקת ומאוזנת.

מאפה גבינות מהיר

הרשם
עדכן
38 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

נראה מעולה! האם ניתן להחליף את הגבינה הלבנה בקוטג?

Last edited 8 ימים לפני by מלי

First time here, haha

הי ניקי, את מפנה אותנו לסרטון אבל אני לא מצליחה למצוא אותו…. :/ אני משתמשת באפליקציה

אני רוצה להקפיא חלק,האם כדאי להקפיא לפני האפייה או אחרי?

נראה טוב, חבל שההסבר לצורה לא מובן…

היי ניקי:) תודה רבה על המתכונים!! הכנתי את הבורקסים ויצאו פשוט מעולים!!! (ויתרתי על הבולגרית ושמתי מוצרלה) האם יש לך רעיונות מה לעשות עם חלב סויה שעוד מעט פג תקפו? תודה רבה

יופי של מתכון תודה