לביבות עדשים אדומות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לביבות עדשים אדומות

לביבות בריאות וקלות הכנה ואפשר אפילו לאפות את הלביבות.
הפעם הלכתי צעד נוסף קדימה והוספתי עדשים אדומות שזה העדשים שאני הכי אוהבת הטעם שלהן נהדר, ואם כבר לביבות אז שיהיו מספיק ירקות והשילוב עם עדשים מושלם! תתכוננו להתאהב זה יוצא נהדר.
בדקתי את המקרר עברתי על כל הירקות שיש לי גיליתי שיש לי מספיק כדי להכין לביבות, קלטתי את העדשים במזווה וידעתי שיש לי מתכון נפלא לארוחת ערב. מהרגע שבישלתי את העדשים לקח לי 10 דקות והלביבות הגיעו לשולחן.
מתכון קל ממצרכים שיש לכל אחד בבית.

16 לביבות

מרכיבים:

חצי כוס עדשים אדומות / כתומות
(זה יוצא כמעט כוס וחצי עדשים אחרי בישול)
2 גזרים
תפוח אדמה
בצל
2 שיני שום
כפית שום כתוש
70 ג’ קמח (חצי כוס)
ביצה
1/4 חבילת פטרוזיליה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

י

הכנות:

1. לבשל את העדשים 15 דקות ולסנן.

2. לקצוץ את הבצל והשום, לטגן את הבצל כשתי דקות להוסיף את השום ולטגן כדקה. לגרד את הירקות גירוד גס ולהוסיף לעדשים יחד עם הבצל והשום, לקצוץ את הפטרוזיליה ולהוסיף לירקות עם הביצה ומלח פלפל.

3. ליצור כדורים בגודל פינג פונג לשטח כל כדור ללביבה ולטגן עד שמזהיב משני הצדדים.

4. מי שרוצה לאפות: לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן את הנייר אפייה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 – 30 דקות צד אחד ולהפוך לעוד 10 – 15 דקות לצד השני.

מומלץ להגיש עם מטבל שמנת זה שילוב נהדר או טחינה.

Red Lentil Fritters

לביבות עדשים ירוקות

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים

16418 צפיות 35 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

העדשים האדומות הן קטניות שעשירות בחלבון ממקור צמחי, בסיבים תזונתיים שתורמים להפחתת רמות כולסטרול וסוכר בדם וכן מכילות כמויות יפות של ויטמינים מקבוצת B ומינרלים כמו אשלגן, אבץ, ברזל ומגנזיום. בנוסף, הצבע האדום-כתום של העדשים נובע מחומר צבע טבעי הנקרא בטא- קרוטן שתורם לבריאות העין ותפקוד מערכת החיסון, מגן מפני סרטן, שומר על העור ומאט תהליכי הזדקנות.

בלביבות שלפנינו שילוב נהדר של העדשים עם מגוון ירקות שגם הם מוסיפים לבריאות המתכון.
כל המתכון כולו מכיל כ800 קלוריות, בהנחה שמתקבלות 16 לביבות, כל לביבה מכילה כ50 קלוריות.
כעת נשאר רק להחליט על צורת ההכנה- אם נאפה אותן בתנור עם ספריי שמן כל לביבה תגיע לכ70 קלוריות. במידה ונטגן הייתי לוקחת בחשבון 100 קלוריות ללביבה.
3-4 לביבות בתוספת מטבל על בסיס יוגורט וסלט מפנק ליד יכולות להיות ארוחה נהדרת

לביבות עדשים אדומותלביבות עדשים אדומות לביבות עדשים אדומות

@nikib101לביבות עדשים כתומות בריאות, קלות הכנה ונחטפות! #f#oodies #f#oryou #g#oogfood #y#ummyfood #n#ikib #n#iki #l#entils #h#unukkah #f#oodblogs #f#ritters♬ original sound – Nikib – ניקי ב

46
תגובות

  הרשם  
עדכן
לאה

היי ניקי אהובה, לא ברור כל כך מהמתכון אם וכיצד צריך לבשל את העדשים הכתומות… אשמח לפירוט עבור מי שפחות מנוסה בבישול 🙂