יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לחנוכה מתכונים לתשעה באב מתכונים מהירים וקלים

לביבות עדשים אדומות

12 דצמבר 2020
(Visited 80,497 times, 1 visits today)

לביבות עדשים אדומות

לביבות בריאות וקלות הכנה ואפשר אפילו לאפות את הלביבות.
הפעם הלכתי צעד נוסף קדימה והוספתי עדשים אדומות שזה העדשים שאני הכי אוהבת הטעם שלהן נהדר, ואם כבר לביבות אז שיהיו מספיק ירקות והשילוב עם עדשים מושלם! תתכוננו להתאהב זה יוצא נהדר.
בדקתי את המקרר עברתי על כל הירקות שיש לי גיליתי שיש לי מספיק כדי להכין לביבות, קלטתי את העדשים במזווה וידעתי שיש לי מתכון נפלא לארוחת ערב. מהרגע שבישלתי את העדשים לקח לי 10 דקות והלביבות הגיעו לשולחן.
מתכון קל ממצרכים שיש לכל אחד בבית.

16 לביבות

מרכיבים:

חצי כוס עדשים אדומות / כתומות
(זה יוצא כמעט כוס וחצי עדשים אחרי בישול)
2 גזרים
תפוח אדמה
בצל
2 שיני שום
כפית שום כתוש
70 ג' קמח (חצי כוס)
ביצה
1/4 חבילת פטרוזיליה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

  • תפוחי אדמה ברוזמרין אפויים בתנור

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני בשמיים אין על מתכונים פשוטים ממצרכים שיש לכל אחד בבית.
    הכנתי את אחת התוספות הכי קלאסיות תפוחי אדמה אפויים תראו לי אחד שלא אוהב תפוחי אדמה בתנור אין מצב כזה.
    אני רוצה לספר לכם שאפילו לא קילפתי את התפוחי אדמה אם כבר חיים קלים אז עד הסוף ויצאו לי תפוחי אדמה אפויים מושלמים רכים זהובים עם נגיעות רוזמרין פה ושם אפילו לא צריך תבלינים מלח פלפל וזה מושלם.
    זה נישנוש אדיר ישר מהתבנית רק בשביל לבדוק טעמים 🙂 (רואים בסרטון כמה אני טועמת)
    יש לכם 10 דקות ? תכינו כמעט בלי התעסקויות ויש לכם תוספת מושלמת ומראש הכנתי הרבה שיהיה מה לנשנש עד שזה מגיע לשולחן.

    4 – 5 מנות

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

הכנות:

1. לבשל את העדשים 15 דקות ולסנן.

2. לקצוץ את הבצל והשום, לטגן את הבצל כשתי דקות להוסיף את השום ולטגן כדקה. לגרד את הירקות גירוד גס ולהוסיף לעדשים יחד עם הבצל והשום, לקצוץ את הפטרוזיליה ולהוסיף לירקות עם הקמח הביצה ומלח פלפל.

3. ליצור כדורים בגודל פינג פונג לשטח כל כדור ללביבה ולטגן עד שמזהיב משני הצדדים.

4. מי שרוצה לאפות: לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן את הנייר אפייה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 – 30 דקות צד אחד ולהפוך לעוד 10 – 15 דקות לצד השני.

מומלץ להגיש עם מטבל שמנת זה שילוב נהדר או טחינה.

Red Lentil Fritters

לביבות עדשים ירוקות

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים

בלביבות שלפנינו שילוב נהדר של העדשים עם מגוון ירקות שגם הם מוסיפים לבריאות המתכון.
כל המתכון כולו מכיל כ800 קלוריות, בהנחה שמתקבלות 16 לביבות, כל לביבה מכילה כ50 קלוריות.
כעת נשאר רק להחליט על צורת ההכנה- אם נאפה אותן בתנור עם ספריי שמן כל לביבה תגיע לכ70 קלוריות. במידה ונטגן הייתי לוקחת בחשבון 100 קלוריות ללביבה.
3-4 לביבות בתוספת מטבל על בסיס יוגורט וסלט מפנק ליד יכולות להיות ארוחה נהדרת

לביבות עדשים אדומותלביבות עדשים אדומות לביבות עדשים אדומותלביבות עדשים אדומות

הרשם
עדכן
101 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות