לביבות עדשים אדומות
לביבות בריאות וקלות הכנה ואפשר אפילו לאפות את הלביבות.
הפעם הלכתי צעד נוסף קדימה והוספתי עדשים אדומות שזה העדשים שאני הכי אוהבת הטעם שלהן נהדר, ואם כבר לביבות אז שיהיו מספיק ירקות והשילוב עם עדשים מושלם! תתכוננו להתאהב זה יוצא נהדר.
בדקתי את המקרר עברתי על כל הירקות שיש לי גיליתי שיש לי מספיק כדי להכין לביבות, קלטתי את העדשים במזווה וידעתי שיש לי מתכון נפלא לארוחת ערב. מהרגע שבישלתי את העדשים לקח לי 10 דקות והלביבות הגיעו לשולחן.
מתכון קל ממצרכים שיש לכל אחד בבית.
16 לביבות
מרכיבים:
חצי כוס עדשים אדומות / כתומות
(זה יוצא כמעט כוס וחצי עדשים אחרי בישול)
2 גזרים
תפוח אדמה
בצל
2 שיני שום פרוסות
70 ג' קמח (חצי כוס)
ביצה
1/4 חבילת פטרוזיליה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
הכנות:
1. לבשל את העדשים 15 דקות ולסנן.
2. לקצוץ את הבצל והשום, לטגן את הבצל כשתי דקות להוסיף את השום ולטגן כדקה. לגרד את הירקות גירוד גס ולהוסיף לעדשים יחד עם הבצל והשום, לקצוץ את הפטרוזיליה ולהוסיף לירקות עם הקמח הביצה ומלח פלפל.
3. ליצור כדורים בגודל פינג פונג לשטח כל כדור ללביבה ולטגן עד שמזהיב משני הצדדים.
4. מי שרוצה לאפות: לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן את הנייר אפייה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 – 30 דקות צד אחד ולהפוך לעוד 10 – 15 דקות לצד השני.
מומלץ להגיש עם מטבל שמנת זה שילוב נהדר או טחינה.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים
בלביבות שלפנינו שילוב נהדר של העדשים עם מגוון ירקות שגם הם מוסיפים לבריאות המתכון.
כל המתכון כולו מכיל כ800 קלוריות, בהנחה שמתקבלות 16 לביבות, כל לביבה מכילה כ50 קלוריות.
כעת נשאר רק להחליט על צורת ההכנה- אם נאפה אותן בתנור עם ספריי שמן כל לביבה תגיע לכ70 קלוריות. במידה ונטגן הייתי לוקחת בחשבון 100 קלוריות ללביבה.
3-4 לביבות בתוספת מטבל על בסיס יוגורט וסלט מפנק ליד יכולות להיות ארוחה נהדרת