יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לחנוכה מתכונים לתשעה באב מתכונים מהירים וקלים

לביבות עדשים אדומות

12 דצמבר 2020
(Visited 55,756 times, 3 visits today)

לביבות עדשים אדומות

לביבות בריאות וקלות הכנה ואפשר אפילו לאפות את הלביבות.
הפעם הלכתי צעד נוסף קדימה והוספתי עדשים אדומות שזה העדשים שאני הכי אוהבת הטעם שלהן נהדר, ואם כבר לביבות אז שיהיו מספיק ירקות והשילוב עם עדשים מושלם! תתכוננו להתאהב זה יוצא נהדר.
בדקתי את המקרר עברתי על כל הירקות שיש לי גיליתי שיש לי מספיק כדי להכין לביבות, קלטתי את העדשים במזווה וידעתי שיש לי מתכון נפלא לארוחת ערב. מהרגע שבישלתי את העדשים לקח לי 10 דקות והלביבות הגיעו לשולחן.
מתכון קל ממצרכים שיש לכל אחד בבית.

16 לביבות

מרכיבים:

חצי כוס עדשים אדומות / כתומות
(זה יוצא כמעט כוס וחצי עדשים אחרי בישול)
2 גזרים
תפוח אדמה
בצל
2 שיני שום
כפית שום כתוש
70 ג’ קמח (חצי כוס)
ביצה
1/4 חבילת פטרוזיליה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה “אל תכינו” זה ממכר!

  • שוקו של פעם – מתכון לשוקו אליפות!

    זה בדיוק הזמן לשוקו קר ומפנק, איך התאים לי לפנק את אביב עם השוקו שהוא הכי אוהב.
    החלטתי להשקיע הפעם חיזקתי את טעם השוקו עם שוקולד שיוסיף טעם משובח! השוקו הזה פינוק אמיתי ואני חייבת לומר שזה לא רק לילדים אני מכירה גם מבוגרם שאוהבים אותו 🙂
    אפשר להתאים אותו לעונות השנה, בחורף להגיש אותו חם מתחת לשמיכת הפוך ובקיץ לשתות אותו קר.
    יש לי רק דבר אחד לומר תפסיקו לקנות שוקו תנסו להכין בבית אני בטוחה שתופתעו יוצא שוקו מושלם! הגשתי עם עוגיות חמאה ליד והתמוגגנו מכל טעימה.
    אני אספר לכם קוריוז הצלחתי למצוא בקבוקים קטנים מפלסטיק הכנתי מראש מילאתי את הבקבוקים ושמתי במקרר, לפני השתייה לתת ניעור טוב ולהנות משוקו יאמי אפילו יצא זול יותר להכין בבית שזה בונוס לא רע בכלל 🙂

הכנות:

1. לבשל את העדשים 15 דקות ולסנן.

2. לקצוץ את הבצל והשום, לטגן את הבצל כשתי דקות להוסיף את השום ולטגן כדקה. לגרד את הירקות גירוד גס ולהוסיף לעדשים יחד עם הבצל והשום, לקצוץ את הפטרוזיליה ולהוסיף לירקות עם הקמח הביצה ומלח פלפל.

3. ליצור כדורים בגודל פינג פונג לשטח כל כדור ללביבה ולטגן עד שמזהיב משני הצדדים.

4. מי שרוצה לאפות: לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן את הנייר אפייה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 – 30 דקות צד אחד ולהפוך לעוד 10 – 15 דקות לצד השני.

מומלץ להגיש עם מטבל שמנת זה שילוב נהדר או טחינה.

Red Lentil Fritters

לביבות עדשים ירוקות

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים

העדשים האדומות הן קטניות שעשירות בחלבון ממקור צמחי, בסיבים תזונתיים שתורמים להפחתת רמות כולסטרול וסוכר בדם וכן מכילות כמויות יפות של ויטמינים מקבוצת B ומינרלים כמו אשלגן, אבץ, ברזל ומגנזיום. בנוסף, הצבע האדום-כתום של העדשים נובע מחומר צבע טבעי הנקרא בטא- קרוטן שתורם לבריאות העין ותפקוד מערכת החיסון, מגן מפני סרטן, שומר על העור ומאט תהליכי הזדקנות.

בלביבות שלפנינו שילוב נהדר של העדשים עם מגוון ירקות שגם הם מוסיפים לבריאות המתכון.
כל המתכון כולו מכיל כ800 קלוריות, בהנחה שמתקבלות 16 לביבות, כל לביבה מכילה כ50 קלוריות.
כעת נשאר רק להחליט על צורת ההכנה- אם נאפה אותן בתנור עם ספריי שמן כל לביבה תגיע לכ70 קלוריות. במידה ונטגן הייתי לוקחת בחשבון 100 קלוריות ללביבה.
3-4 לביבות בתוספת מטבל על בסיס יוגורט וסלט מפנק ליד יכולות להיות ארוחה נהדרת

לביבות עדשים אדומותלביבות עדשים אדומות לביבות עדשים אדומות

@nikib101לביבות עדשים כתומות בריאות, קלות הכנה ונחטפות! #f#oodies #f#oryou #g#oogfood #y#ummyfood #n#ikib #n#iki #l#entils #h#unukkah #f#oodblogs #f#ritters♬ original sound – Nikib – ניקי ב

הרשם
עדכן
58 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מה אפשר לשים במקום תפו”א?

מתכון מהמםם!! תודה רבה ניקי!!!

שלום, לא ראיתי מתי צריך להוסיף את הקמח?
בנוסף, האם תפוחי אדמה והגזר צריכים להיות מבושלים לפני שאני מכינה את הקציצות?

למי שקצר בזמן או כוח, אני משתמשת בפוד פרוססור וקוצצת איתו תוך חצי דקה את הגזר, תפו”א ופטרוזיליה .
קציצות מהממות! תודה

ניקי שלום, האם אפשר להקפיא את העיסה ?

האם אפשר לשים במקום גזר בטטה?

הי ניקי.
יש צורך להשרות את העדשים לפני הבישול?