לחמניות של בית – לחמניות ביתיות מדהימות!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

לחמניות של בית - לחמניות ביתיות מדהימות!

כל אמא יש לה את המתכונים שעובדים בשבילה וכל אחת צריכה לפחות מתכון אחד לבצק טוב ללחמניות רכות ואווריריות.
במיוחד עכשיו כשהלימודים חוזרים (בערך) ולחמניות זה חובה בקופסת האוכל. בצק להתאהב בו יוצא מושלם! מה בא לכם ? לחמניות עגולות, מאורכות, שבלולים הכל הולך ויוצא נהדר. אין על לחמניות טריות ורכות של בית במיוחד כשאמא מכינה 🙂 הכנתי סרטון במיוחד בשבילכם שיהיה לכם הכי קל להכין.

8 לחמניות

מרכיבים:

400 ג’  קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
כפית שטוחה מלח
260 מ”ל חלב חמים (כוס + 2 כפות)
80 ג’ חמאה רכה

ביצה
כף סילאן

שומשום

הכנות:

1. בקערת המיקסר עם וו הלישה (המגל) מעבדים יחד קמח, שמרים, סוכר מלח וחלב, ברגע שמתחיל להיווצר בצק לעצור את הלישה להוסיף את החמאה ולהמשיך לעבד את המצרכים עוד כמה דקות לבצק אחיד ורך.

2. ליצור מהבצק כדור להעביר לקערה לכסות ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים, הבצק מכפיל את נפחו.

3. לחלק את הבצק ל 8 חתיכות וכל חתיכה לעגל ולהתפיח 10 דקות. לקחת חתיכת בצק ולרדד לעלה דק בצורת אליפסה מאורכת ולגלגל לגליל.

4. לסדר את גלילים בתבנית עם נייר אפייה עם מרווח בין אחד לשני, להתפיח 15 – 20 דקות.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות, לטרוף ביצה וסילאן ולהבריש את הלחמניות, לפזר שומשום בנדיבות ולאפות כ 20 דקות הלחמניות מזהיבות.

כדאי לדעת ש…
לפרווה להחליף את החמאה בשליש כוס שמן ואת החלב במים. ניתן להקפיא.

7933 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות נהדרות מחומרים בסיסיים שתמיד אפשר למצוא בבית.
מי צריך את כל התוספות המיותרות שבלחמניות הקנויות? חומרים מתחלבים, חומרים משמרים, מעכבי חימצון והרבה יותר סוכר.. עוד יתרון במתכון הוא בצורת ההכנה- נגיש, טעים ונוח. מאכל שכיף לקחת אותו לבית הספר או לסיים איתו את היום בארוחת ערב עם מאפה מיוחד.
בהנחה שמכל הבצק מתקבלות 8 לחמניות, כל לחמניה מכילה 375 קלוריות. זו כמות די גבוהה של קלוריות, במידה וחשוב לנו לשמור על המשקל או להקפיד על המשקל של ילדינו, הייתי ממליצה לחלק את אותה כמות בצק ל16 לחמניות. הלחמניות הן המרכיב הפחמימתי בארוחה. כדי לייצר “צלחת מנצחת” נשלח עם הילדים לבית הספר גם קופסת ירקות וגביע של יוגורט כחלבון. בארוחת הערב נוסיף חביתה, גבינה או טונה וכמובן סלט ירקות צבעוני וכיפי.

לחמניות מאורכות

46
תגובות

  הרשם  
עדכן
גל-שחף

הי ניקי
מצטרפת לכל התודות והתשבוחות.

את כותבת – לטרוף ביצה (עם הסילאן). ביצה שלמה או רק החלמון?

תודה

א.ח.ק

אם אני רוצה להכין ביד זה יצא שונה?

סמדר

אגב אחרי שהיצטננו מעט הכנסתי למקפיא והוצאתי אחרי יומיים הפשרתי בטמפרטורת חדר והיה טעים ורך ממש טוב

סמדר שרעבי

היי ניקי יקרה הילדים התלהבו על הלחמניות הם ייצאו רכות כלכך וטעימות הם ראו את הסרטון והכנו יחד, היה פשוט משגע נהננו ממש!! מהטעם ומהקלילות של העשייה תבורכי רציתי לשאו אם אפשר להחליף לקמח קוסמין והאם יש צורך בפחות או ביותר נוזלים?