יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות חלות ולחמניות מאפים

לחמניות של בית – לחמניות ביתיות מדהימות!

30 אוגוסט 2020
(Visited 34,916 times, 8 visits today)

לחמניות של בית - לחמניות ביתיות מדהימות!

כל אמא יש לה את המתכונים שעובדים בשבילה וכל אחת צריכה לפחות מתכון אחד לבצק טוב ללחמניות רכות ואווריריות.
במיוחד עכשיו כשהלימודים חוזרים (בערך) ולחמניות זה חובה בקופסת האוכל. בצק להתאהב בו יוצא מושלם! מה בא לכם ? לחמניות עגולות, מאורכות, שבלולים הכל הולך ויוצא נהדר. אין על לחמניות טריות ורכות של בית במיוחד כשאמא מכינה 🙂 הכנתי סרטון במיוחד בשבילכם שיהיה לכם הכי קל להכין.

8 לחמניות

מרכיבים:

400 ג’  קמח (3 כוסות פחות 2 כפות)
11 ג’ שמרים יבשים (כף)
או 25 ג’ שמרים טריים (חצי שקית)
40 ג’ סוכר (2 כפות)
כפית שטוחה מלח
260 מ”ל חלב חמים (כוס + 2 כפות)
80 ג’ חמאה רכה

ביצה
כף סילאן

שומשום

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק”ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת’אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ’ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל’ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

  • לביבות קוסקוס וירקות

    אם יש דבר שאני אוהבת להכין זה לביבות, אין משהו שלא הכנתי איתו לביבות וכל פעם זה יוצא נהדר.
    היה לי קוסקוס במזווה ורציתי להכין איתו משהו שונה מהרגיל ולא רציתי תוספת רציתי לשדרג את ארוחת הערב אז למה לא להכין עם הקוסקוס לביבות ? נשמע רעיון טוב נכון ?
    ירקות היו לי במקרר וכמובן את מטבל השמנת (אליפות!) שהלביבות הולכות איתו נהדר.
    לא היה מושג אין זה יצא זה התחיל בניסיונות ונגמר בזה שיצאו לי לביבות נהדרות, לפעמים זה כיף לשחק עם חומרי גלם במטבח , אני רוצה לומר לכם שהתוצאה הפתיעה גם אותי.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד שיעשה לכם את החיים הרבה יותר קלים, אתם מכירים את זה כשמכינים לביבות יוצאים נוזלים ואז קשה לעשות לביבות וזה מעצבן כי צריך לסחוט קודם אז כאן לא צריך בכלל, אין נוזלים לא צריך לסחוט רק להכין לביבות וזהו.
    קלות ההכנה מדהימה לביבות בלי לעבוד קשה גם למי שלא יודע להכין לביבות.

הכנות:

1. בקערת המיקסר עם וו הלישה (המגל) מעבדים יחד קמח, שמרים, סוכר מלח וחלב, ברגע שמתחיל להיווצר בצק לעצור את הלישה להוסיף את החמאה ולהמשיך לעבד את המצרכים עוד כמה דקות לבצק אחיד ורך.

2. ליצור מהבצק כדור להעביר לקערה לכסות ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים, הבצק מכפיל את נפחו.

3. לחלק את הבצק ל 8 חתיכות וכל חתיכה לעגל ולהתפיח 10 דקות. לקחת חתיכת בצק ולרדד לעלה דק בצורת אליפסה מאורכת ולגלגל לגליל.

4. לסדר את גלילים בתבנית עם נייר אפייה עם מרווח בין אחד לשני, להתפיח 15 – 20 דקות.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות, לטרוף ביצה וסילאן ולהבריש את הלחמניות, לפזר שומשום בנדיבות ולאפות כ 20 דקות הלחמניות מזהיבות.

כדאי לדעת ש…
לפרווה להחליף את החמאה בשליש כוס שמן ואת החלב במים. ניתן להקפיא.

לחמניות נהדרות מחומרים בסיסיים שתמיד אפשר למצוא בבית.
מי צריך את כל התוספות המיותרות שבלחמניות הקנויות? חומרים מתחלבים, חומרים משמרים, מעכבי חימצון והרבה יותר סוכר.. עוד יתרון במתכון הוא בצורת ההכנה- נגיש, טעים ונוח. מאכל שכיף לקחת אותו לבית הספר או לסיים איתו את היום בארוחת ערב עם מאפה מיוחד.
בהנחה שמכל הבצק מתקבלות 8 לחמניות, כל לחמניה מכילה 375 קלוריות. זו כמות די גבוהה של קלוריות, במידה וחשוב לנו לשמור על המשקל או להקפיד על המשקל של ילדינו, הייתי ממליצה לחלק את אותה כמות בצק ל16 לחמניות. הלחמניות הן המרכיב הפחמימתי בארוחה. כדי לייצר “צלחת מנצחת” נשלח עם הילדים לבית הספר גם קופסת ירקות וגביע של יוגורט כחלבון. בארוחת הערב נוסיף חביתה, גבינה או טונה וכמובן סלט ירקות צבעוני וכיפי.

לחמניות מאורכות

הרשם
עדכן
80 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,
השאלה שלי לא עלתה משום מה… רציתי לדעת אם אפשר עם חלב סויה… תודה

היי ניקי
אפשר עם חלב סויה? ואם כן, האם גם לחמם אותו?

התגובות פה עושות חשק להכין;)
מישהי ניסתה את הגרסה הפרווה?
איך זה יוצא?

היי ניקי,
חוזרת לעדכן.
יצא מעולה!!
רכות, אווריריות, טעימות ושוות!!!
מטורף!!
תודה רבה יקרה

שמתי בטעות 100 גרם חמאה ממומסת והכנסתי אחרי שקיררתי אותה מעט.
יצא טוב?

היי ניקי,
עם מה את ממליצה להגיש (אבל לא מרק)?

הי ניקי אני חדשה פה,
המתכון הזה נראה משו משו הולכת להכין עכשיו למשלוח…
ץודה רבה!