יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות מתכוני ירקות - צמחוני פשטידות פשטידות פרווה

פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

11 אוגוסט 2021
(Visited 55,372 times, 7 visits today)

פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

תבנית 22

מרכיבים:

כרובית בינונית במשקל קילו
כפית מלח
כף חומץ

2 תפוחי אדמה גדולים
בצל
2 ביצים XL או 3 L
100 ג' קמח תופח (3/4 כוס)
120 מ"ל מים (חצי כוס)
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

  • תפוחי אדמה ברוזמרין אפויים בתנור

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני בשמיים אין על מתכונים פשוטים ממצרכים שיש לכל אחד בבית.
    הכנתי את אחת התוספות הכי קלאסיות תפוחי אדמה אפויים תראו לי אחד שלא אוהב תפוחי אדמה בתנור אין מצב כזה.
    אני רוצה לספר לכם שאפילו לא קילפתי את התפוחי אדמה אם כבר חיים קלים אז עד הסוף ויצאו לי תפוחי אדמה אפויים מושלמים רכים זהובים עם נגיעות רוזמרין פה ושם אפילו לא צריך תבלינים מלח פלפל וזה מושלם.
    זה נישנוש אדיר ישר מהתבנית רק בשביל לבדוק טעמים 🙂 (רואים בסרטון כמה אני טועמת)
    יש לכם 10 דקות ? תכינו כמעט בלי התעסקויות ויש לכם תוספת מושלמת ומראש הכנתי הרבה שיהיה מה לנשנש עד שזה מגיע לשולחן.

    4 – 5 מנות

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים וחומץ, לפרק את הכרובית לפרחים לבשל 13 – 15 דקות ולסנן. מומלץ את השלב הזה להכין שעה מראש להשאיר את הכרובית במסננת ולתת לכל הנוזלים לצאת החוצה.

2. לחתוך את הבצל לקוביות לטגן 2 – 3 דקות ולהוריד מהאש.

3. לקצוץ את הכרובית, לגרד את התפוחי אדמה גס לסחוט נוזלים להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לעיסה אחידה. להדליק תנור ל 180 מעלות לשמן את התבנית להוסיף את העיסה לאפות כ 50 דקות.

4. רוצים פשטידה חלבית ? תחליפו את המים בקוטג' או גבינה לבנה וותוסיפו כוס גבינות מגורדות, עיזים, צפתית, צהובה, בולגרית ותפחיתו מהמלח.

פשטידה דלת קלוריות ושומן על בסיס ירק הכרובית שממלא אותה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. כל הפשטידה מכילה כ900 קלוריות, אם מכינים אותה בתבנית אינגליש קייק ומחלקים ל12 פרוסות, בכל פרוסה כ75 קלוריות.
מתחשק לכם להכין ארוחה דיאטטית וטעימה? הניחו על הצלחת 2-3 פרוסות מהפשטידה ולידם סלט גדול ותקבלו מענה נהדר ומשביע.

פשטידת כרוביתפשטידת כרוביתפשטידת כרוביתפשטידת כרובית

הרשם
עדכן
25 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות