יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות מתכוני ירקות - צמחוני פשטידות פשטידות פרווה

פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

11 אוגוסט 2021
(Visited 27,189 times, 163 visits today)

פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

תבנית 22

מרכיבים:

כרובית בינונית במשקל קילו
כפית מלח
כף חומץ

2 תפוחי אדמה גדולים
בצל
2 ביצים XL או 3 L
100 ג' קמח תופח (3/4 כוס)
120 מ"ל מים (חצי כוס)
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים וחומץ, לפרק את הכרובית לפרחים לבשל 13 – 15 דקות ולסנן. מומלץ את השלב הזה להכין שעה מראש להשאיר את הכרובית במסננת ולתת לכל הנוזלים לצאת החוצה.

2. לחתוך את הבצל לקוביות לטגן 2 – 3 דקות ולהוריד מהאש.

3. לקצוץ את הכרובית, לגרד את התפוחי אדמה גס לסחוט נוזלים להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לעיסה אחידה. להדליק תנור ל 180 מעלות לשמן את התבנית להוסיף את העיסה לאפות כ 50 דקות.

4. רוצים פשטידה חלבית ? תחליפו את המים בקוטג' או גבינה לבנה וותוסיפו כוס גבינות מגורדות, עיזים, צפתית, צהובה, בולגרית ותפחיתו מהמלח.

פשטידה דלת קלוריות ושומן על בסיס ירק הכרובית שממלא אותה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. כל הפשטידה מכילה כ900 קלוריות, אם מכינים אותה בתבנית אינגליש קייק ומחלקים ל12 פרוסות, בכל פרוסה כ75 קלוריות.
מתחשק לכם להכין ארוחה דיאטטית וטעימה? הניחו על הצלחת 2-3 פרוסות מהפשטידה ולידם סלט גדול ותקבלו מענה נהדר ומשביע.

פשטידת כרוביתפשטידת כרוביתפשטידת כרוביתפשטידת כרובית

הרשם
עדכן
16 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי
שאלה בבקשה:
לפשטידת הכרובית האם 100 גרם קמח כוסמין יתאים ,
ובמידה וכן אז כמה אבקת-אפיה מוסיפים ל3/4 כוס הקמח?

  • ישר- כח ,והמון תודה לבלוג המועיל הנפלא והטעים .

בתודה מראש ,
שרון ג.

ניקי שלום,
מה גודל התבנית עבור הפשטידה?
בתודה ,
ענת

שלום ניקי. מה
הכמות של קוטג' שניתן להוסיף במקום המים

ניקי יקרה
יש לי שקית סנפרוסט של כרובית, האם זה מתאים לכמות של אינגליש קייק אחד או שניים?
והאם צריך לבשח אותם לפני כן ?
תודה מראש.

האם אפשר להוסיף קמח ללא גלוטן? באותה הכמות?

אם אין לי קמח תופח אלא קמח רגיל?

ניתן להשתמש בכרובית קפואה?