יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות מתכוני ירקות - צמחוני פשטידות פשטידות פרווה

פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

11 אוגוסט 2021
(Visited 107,391 times, 41 visits today)

פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

תבנית 22

מרכיבים:

כרובית בינונית במשקל קילו
כפית מלח
כף חומץ

2 תפוחי אדמה גדולים
בצל
2 ביצים XL או 3 L
100 ג' קמח תופח (3/4 כוס)
120 מ"ל מים (חצי כוס)
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים וחומץ, לפרק את הכרובית לפרחים לבשל 13 – 15 דקות ולסנן. מומלץ את השלב הזה להכין שעה מראש להשאיר את הכרובית במסננת ולתת לכל הנוזלים לצאת החוצה.

2. לחתוך את הבצל לקוביות לטגן 2 – 3 דקות ולהוריד מהאש.

3. לקצוץ את הכרובית, לגרד את התפוחי אדמה גס לסחוט נוזלים להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לעיסה אחידה. להדליק תנור ל 180 מעלות לשמן את התבנית להוסיף את העיסה לאפות כ 50 דקות.

4. רוצים פשטידה חלבית ? תחליפו את המים בקוטג' או גבינה לבנה וותוסיפו כוס גבינות מגורדות, עיזים, צפתית, צהובה, בולגרית ותפחיתו מהמלח.

פשטידה דלת קלוריות ושומן על בסיס ירק הכרובית שממלא אותה בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. כל הפשטידה מכילה כ900 קלוריות, אם מכינים אותה בתבנית אינגליש קייק ומחלקים ל12 פרוסות, בכל פרוסה כ75 קלוריות.
מתחשק לכם להכין ארוחה דיאטטית וטעימה? הניחו על הצלחת 2-3 פרוסות מהפשטידה ולידם סלט גדול ותקבלו מענה נהדר ומשביע.

לאתר של יעל התזונאית

פשטידת כרוביתפשטידת כרוביתפשטידת כרוביתפשטידת כרובית

הרשם
עדכן
42 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן