בורקס פיצה מהיר פרווה
תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני ברקיע השביעי, אני לא צריכה הרבה בשביל להיות מאושרת 🙂
הלכתי על מצרכים שידעתי שיש לי במקרר נשארה לי מטבוחה מהסלטים של שבת, קלמנטה שאני לא מסוגלת לחיות בלי הזיתים האלה וטונה שמבחינתי חייבים לשמור במזווה כמה קופסאות לשעת הצורך.
פילאס תמיד יש לי בהקפאה ולא היית צריכה יותר כלום.
מרגע שהפשרתי את הפילאס לקח לי 5 דקות, הקפאה קלה ומשם לתנור זה כל הסיפור הטעים. בורקס פיצה מהיר בלי לטרוח יותר מידי וממצרכים שתמיד יש בבית.
לאוהבי הטונה והקלמנטה אתם עומדים להתאהב ובגלל שזה פרווה יצא שזה מתאים גם לארוחת צהריים.
הכי טעים לאכול חם ריח נפלא באוויר והקטנים האלה נחטפים.
זוכרים שכתבתי פעם שמתכונים טובים צריך לשתף ולהעביר הלאה ? אז אני משתפת אתכם מכל הלב, תהנו.
מרכיבים:
פילאס / בצק עלים
300 ג' מטבוחה
280 ג' טונה (משקל קופסא 140 ג')
70 ג' זיתי קלמנטה
אופציה לחלבי:
100 ג' גבינה צהובה מגורדת
ביצה טרופה
הכנות:
1. לפרוס את הבצק עלים ולרדד אותו דק.
2. למרוח את המטבוחה על הבצק ולהשאיר דפנות נקיות, לסנן את הטונה מהמים / שמן לפורר ולפזר על המטבוחה, לקצוץ את הקלמנטה ולפזר על הטונה.
3. לגלגל לגליל להקפיא ל 30 – 45 דקות, לחתוך את הגליל לפרוסות בעובי 4 – 5 מ"מ, לסדר בתבנית ולהבריש עם ביצה טרופה.
4. לחמם את התנור מראש ל 180 מעלות, לאפות את השבלולים 15 – 20 דקות.
כדאי לדעת ש…
אפשר להוסיף גבינה צהובה, פרמזן, אפשר להקפיא. אם משתמשים בזיתים שחורים רגילים כדאי להמליח ולפלפל.
חומרי המילוי איכותיים ומתבססים על מטבוחה ביתית על בסיס עגבניות ופלפלים, טונה שמכילה חלבון רזה וזיתים שמוסיפים לנו חומצות שומן חד בלתי רווי.
אם נחלק את כל הכמות ל30 שבלולים, בכל שבלול 145 קלוריות.