יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות יום העצמאות ל"ג בעומר לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לשמירת המשקל מתכונים לתשעה באב

פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

7 יולי 2021
(Visited 15,088 times, 2 visits today)

פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

20 קציצות

מרכיבים:

200 ג’ חומוס (כוס) להשרות 12 שעות (עדיף מזן הדס הגרגרים הקטנים יותר)
למי שיש חומוס מושרה זה יוצא 2.15 כוסות כ 400 ג’ חומוס מושרה
צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
בצל
7 שיני שום
כפית א. סודה לשתייה
כפית גדושה כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
1/3 כוס קוואקר (שיבולת שועל דקה)
2 כפות שמן
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • שוקולטה חמה ומפנקת

    בא לי להכין משהו טוב הכנתי את העוגיות הנהדרות האלה ורציתי איזה משקה שוקולדי ליד ואם כבר מכינים אז עושים את זה מכל הלב וכדאי שיהיה הרבה שוקולד שאף אחד לא יתלונן 🙂
    זה אחד המשקאות שהכי כיף להזמין בבית קפה אז למה לא להכין אותו בבית ? תכינו לכם בכיף משקה שוקולדי נהדר שעושה טוב בימי החורף הקרים. לקח לי 5 דקות להכין ולהגיש, תפנקו את המשפחה בכיף.

    2 כוסות / 6 כוסיות

  • מרק חומוס ועדשים

    זה לא מרק זאת ארוחה שלמה בסיר שמתי שם את כל מה שהיה לי במזווה, רציתי מרק שהוא ארוחה ועוד התלבטתי האם כדאי להוסיף את האטריות למרק ובסוף ויתרתי עליהן.
    שמתי ירקות ועדשים (צריך קצת בריאות) היה לי חומוס בהקפאה שהוספתי בכיף, בזמן הבישול הריחות שיגעו אותי איך אפשר לעמוד בפני סיר כזה ולא לטעום ?  במיוחד כשמזג האוויר החורפי פשוט דורש מרק מלא בדברים טובים.
    כמה שנהניתי להכין את המרק הזה זריז קל וטעים.
    לא צריך להוסיף כלום ליד תמלאו קערה תחשבו על הגשם ופשוט תהנו כי זה מרק משגע.
    קערת בריאות מלאה טעמים טובים  תפנקו את המשפחה בכיף.

    3 מנות

הכנות:

1. להשרות את החומוס בהרבה מים, חומוס נוהג לספוג נוזלים לכן רצוי להשרות את החומוס עם כמות מים גדולה.  בקיץ מומלץ לשים במקרר, זמן השרייה כ 12 – 24 שעות. בתום ההשרייה לסנן לשטוף ולהעביר למעבד מזון.

2. טוחנים את כל המרכיבים במעבד המזון למרקם אחיד,  להרטיב את הידיים להכין כדורים קטנים ולשטח.

3. להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה, לסדר את הקציצות ולאפות כ 30 דקות, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות.

להגיש עם פיתות, סלט ירקות, ירקות מוחמצים וכמובן טחינה, כמה שזה טעים!

החומוס משתייך למשפחת הקטניות והוא עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים, ברזל, סידן, חומצה פולית, ויטמינים מקבוצת B ועוד. המתכון משלב צמחי תבלין בכמות גדולה, בצל ושום הידועים בתכונותיהם האנטיביוטיות.
שידרוג המתכון בשיבולת השועל כאוחזת את המרקם הוא נהדר ותורם לתוספת הסיבים התזונתיים במתכון. בנוסף, נזכיר את היתרון הרציני של אופן ההכנה של קציצות הפלאפל באפייה, חיסכון משמעותי בכמות השמן שהיתה משמשת לטיגון.
מבחינה קלורית, בהנחה שמתקבלות 20 קציצות אפויות, בכל קציצה יש כ60 קלוריות. כארוחה מאוזנת אפשר לשים בפיתה בכ3-4 קציצות פלאפל, להוסיף טחינה וסלט ירקות קצוץ ולקבל מנה שהיא ארוחה טבעונית מושלמת, מלאת בריאות והנאה.

הרשם
עדכן
16 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר עם חומוס שימורים?

שלום ניקי, אפשר לוותר על הסודה לשתיה? אולי אבקת אפיה?

היי ניקי, יש לי חומוס מבושל, אפשרי?

מכניסים לתנור על תכנית אפייה או מאוורר?

היי ניקי,תודה על המתכון שנראה מגרה!
במה אפשר להחליף את שיבולת השועל והאם יהיה מוצלח?

היי ניקי
הכנתי לפי המתכון, אך העיבץסה לא מתגבשת לקציצה. מה לעשות?

שלום ניקי, מתכון מדהים!! את אלופה!!