יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות יום העצמאות ל"ג בעומר לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לשמירת המשקל מתכונים לתשעה באב

פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

7 יולי 2021
(Visited 12,930 times, 15 visits today)

פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

20 קציצות

מרכיבים:

200 ג’ חומוס (כוס) להשרות 12 שעות (עדיף מזן הדס הגרגרים הקטנים יותר)
למי שיש חומוס מושרה זה יוצא 2.15 כוסות כ 400 ג’ חומוס מושרה
צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
בצל
7 שיני שום
כפית א. סודה לשתייה
כפית גדושה כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
1/3 כוס קוואקר (שיבולת שועל דקה)
2 כפות שמן
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק”ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

הכנות:

1. להשרות את החומוס בהרבה מים, חומוס נוהג לספוג נוזלים לכן רצוי להשרות את החומוס עם כמות מים גדולה.  בקיץ מומלץ לשים במקרר, זמן השרייה כ 12 – 24 שעות. בתום ההשרייה לסנן לשטוף ולהעביר למעבד מזון.

2. טוחנים את כל המרכיבים במעבד המזון למרקם אחיד,  להרטיב את הידיים להכין כדורים קטנים ולשטח.

3. להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה, לסדר את הקציצות ולאפות כ 30 דקות, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות.

להגיש עם פיתות, סלט ירקות, ירקות מוחמצים וכמובן טחינה, כמה שזה טעים!

החומוס משתייך למשפחת הקטניות והוא עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים, ברזל, סידן, חומצה פולית, ויטמינים מקבוצת B ועוד. המתכון משלב צמחי תבלין בכמות גדולה, בצל ושום הידועים בתכונותיהם האנטיביוטיות.
שידרוג המתכון בשיבולת השועל כאוחזת את המרקם הוא נהדר ותורם לתוספת הסיבים התזונתיים במתכון. בנוסף, נזכיר את היתרון הרציני של אופן ההכנה של קציצות הפלאפל באפייה, חיסכון משמעותי בכמות השמן שהיתה משמשת לטיגון.
מבחינה קלורית, בהנחה שמתקבלות 20 קציצות אפויות, בכל קציצה יש כ60 קלוריות. כארוחה מאוזנת אפשר לשים בפיתה בכ3-4 קציצות פלאפל, להוסיף טחינה וסלט ירקות קצוץ ולקבל מנה שהיא ארוחה טבעונית מושלמת, מלאת בריאות והנאה.

הרשם
עדכן
12 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, יש לי חומוס מבושל, אפשרי?

מכניסים לתנור על תכנית אפייה או מאוורר?

היי ניקי,תודה על המתכון שנראה מגרה!
במה אפשר להחליף את שיבולת השועל והאם יהיה מוצלח?

היי ניקי
הכנתי לפי המתכון, אך העיבץסה לא מתגבשת לקציצה. מה לעשות?

שלום ניקי, מתכון מדהים!! את אלופה!!