יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות ארוחות צהריים מתכוני ירקות - צמחוני

שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

4 אוגוסט 2021
(Visited 18,764 times, 10 visits today)

שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

אתם עומדים ללקק ת'אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ'ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל'ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
וכמובן שיש סרטון.

מרכיבים:

קערת הלחם:
300 ג' קמח רגיל (2 כוסות + 2 כפות)
17 ג’ שמרים טריים (שליש שקית)
או 6 ג’ שמרים יבשים (חצי כף)
60 מ”ל שמן קנולה (רבע כוס)
160 מ”ל מים חמים (2/3 כוס)
3/4 כף סוכר
כפית מלח

שקשוקה:
2 בצלים
7 – 8 שיני שום
פלפל אדום
פלפל ירוק חריף
6 עגבניות
כפית סוכר
כף גדושה רסק עגבניות
כפית פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
צרור פטרוזיליה

4 ביצים או כמה שרוצים

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

הכנות:

1. לערבב את מרכי הבצק הוא יוצא חלק וגמיש להתפיח כשעה פלוס או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לרדד את הבצק לעלה גדול להניח צלחת גדולה במרכז ולחתוך שאריות, בסופו של דבר יש עיגול גדול. להכין קערה שמתאימה לתנור לרפד אותה עם נייר אפייה ולהניח מעל את הבצק, להדק יפה ולהקפיד שהבצק יהיה רק על הנייר.  בסופו של דבר יש קערת בצק די עמוקה.

3. להבריש עם ביצה לפזר שומשום, תנור חם ל 180 מעלות לאפות כ 35 – 30 דקות. אחרי שקערת הבצק מתקרר לנתק אותה בעדינות מהקערה, זהו הקערת לחם לשקשוקה מוכנה.

4. הכנת השקשוקה:
לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 2 דקות במים רותחים לסנן ולחתוך לקוביות, לחתוך את הבצל, שום והפלפל והפלפל החריף לקוביות, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל כשתי דקות, להוסיף את השום לעוד דקת טיגון, להוסיף את הפלפל, פלפל חריף, עגבניות, רסק, סוכר, תבלינים, פטרוזיליה ומים ולבשל כ 20 דקות.

5. לשבור את הביצים פנימה לכסות ולבשל עד שהביצים מוכנות.

6. להעביר את השקשוקה לקערת הלחם לפזר פטרוזיליה ולהגיש. הכוונה לקרוע את קערת הלחם ולטבול בשקשוקה.

ארוחה שלמה בתוך קערה- קערת הלחם היא הפחמימה, הביצה היא החלבון והירקות של השקשוקה הם הירק. בהנחה שמתקבלות 4 מנות- כל מנה מכילה כ550 קלוריות. ארוחה מאוזנת, מרשימה ויצירתית. המלצה שלי: תוסיפו סלט ירקות גדול ומפנק ותקבלו ארוחה ערב משביעה וטעימה שנהדרת גם לאירוח.

שקשוקה בלחם שקשוקה בלחםשקשוקה בלחם

הרשם
עדכן
20 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

תודה רבה ניקי על מתכוניך הנהדרים והיצירתיים. יש לי 2 שאלות, האם ניתן להכין הלחם מקמח כוסמין? והאם ניתן להכין בצורה כזו- מרק בלחם?

ניקי את אלופה ברמות!!!!
אני בעיקרון לא אוהבת שקשוקה אבל היה בא לי לנסות
הכנתי ויצא כל כך טעים שלא הפסקתי לאכול ( יחד עם כל המשפחה כמובן שהתענגו על כל ביס)

האם יש לך מתכון לקערת בצק שתוכל להתאים למרק?

איזה קוטר קערה? הבצק מספיק לקערה אחת?

היי ניקי
אשמח שתסבירי לי איך ליצור את הצורת קערה בבצק כי לא הבנתי

האם אפשר להכין את הבצק לילה לפני ולשמור במקרר עד למחרת ?
תודה

אפשר להכין בתבניות אישיות?