יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות ארוחות צהריים מתכוני ירקות - צמחוני

שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

4 אוגוסט 2021
(Visited 44,826 times, 1 visits today)

שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

אתם עומדים ללקק ת'אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ'ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל'ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
וכמובן שיש סרטון.

מרכיבים:

קערת הלחם:
300 ג' קמח רגיל (2 כוסות + 2 כפות)
17 ג’ שמרים טריים (שליש שקית)
או 6 ג’ שמרים יבשים (חצי כף)
60 מ”ל שמן קנולה (רבע כוס)
160 מ”ל מים חמים (2/3 כוס)
3/4 כף סוכר
כפית מלח

שקשוקה:
2 בצלים
7 – 8 שיני שום
פלפל אדום
פלפל ירוק חריף
6 עגבניות
כפית סוכר
כף גדושה רסק עגבניות
כפית פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
צרור פטרוזיליה

4 ביצים או כמה שרוצים

הכנות:

1. לערבב את מרכי הבצק הוא יוצא חלק וגמיש להתפיח כשעה פלוס או עד שהבצק מכפיל את הנפח.

2. לרדד את הבצק לעלה גדול להניח צלחת גדולה במרכז ולחתוך שאריות, בסופו של דבר יש עיגול גדול. להכין קערה שמתאימה לתנור לרפד אותה עם נייר אפייה ולהניח מעל את הבצק, להדק יפה ולהקפיד שהבצק יהיה רק על הנייר.  בסופו של דבר יש קערת בצק די עמוקה.

3. להבריש עם ביצה לפזר שומשום, תנור חם ל 180 מעלות לאפות כ 35 – 30 דקות. אחרי שקערת הבצק מתקרר לנתק אותה בעדינות מהקערה, זהו הקערת לחם לשקשוקה מוכנה.

4. הכנת השקשוקה:
לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 2 דקות במים רותחים לסנן ולחתוך לקוביות, לחתוך את הבצל, שום והפלפל והפלפל החריף לקוביות, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל כשתי דקות, להוסיף את השום לעוד דקת טיגון, להוסיף את הפלפל, פלפל חריף, עגבניות, רסק, סוכר, תבלינים, פטרוזיליה ומים ולבשל כ 20 דקות.

5. לשבור את הביצים פנימה לכסות ולבשל עד שהביצים מוכנות.

6. להעביר את השקשוקה לקערת הלחם לפזר פטרוזיליה ולהגיש. הכוונה לקרוע את קערת הלחם ולטבול בשקשוקה.

ארוחה שלמה בתוך קערה- קערת הלחם היא הפחמימה, הביצה היא החלבון והירקות של השקשוקה הם הירק. בהנחה שמתקבלות 4 מנות- כל מנה מכילה כ550 קלוריות. ארוחה מאוזנת, מרשימה ויצירתית. המלצה שלי: תוסיפו סלט ירקות גדול ומפנק ותקבלו ארוחה ערב משביעה וטעימה שנהדרת גם לאירוח.

לאתר של יעל התזונאית

שקשוקה בלחם שקשוקה בלחםשקשוקה בלחם

הרשם
עדכן
58 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן