לחם ללא לישה
נתקעתם בלי לחם ? זה בדיוק המתכון בשבילכם הלחם הזה נפלא הוא רך זהוב והוא יוצא מאוד אוורירי שזה בונוס נהדר תסתכלו על התמונות רואים יפה את הבועות אוויר. עשיתי ניסיון והקפאתי את הלחם לשבועיים הפשרתי והוא יצא נפלא.
אין כאן לישה אפילו לא הוצאתי את המיקסר ערבבתי עם כף ונתתי לו לתפוח.
הכנתי אחר הצהריים ובערב אביב קיבל פרוסות לחם עם חמאה וירקות. עכשיו תשאלו אותי זה באמת כל כך פשוט להכין לחם ?
כן ועוד פעם כן הלחם הזה אליפות רק תחשבו איזה ממרחים נהדרים להגיש איתו ומה עם סלטי השבת ? כריכים לבית הספר ולעבודה זה קלאסי הפרוסות מספיק גדולות לכל ממרח שאוהבים.
אני אחלוק איתכם מחשבה שעברה לי בראש בגלל שהמתכון הזה פשוט להכנה (ללא לישה ובלי מיקסר) והוא נותן תוצאה נהדרת לא תמיד חייבים לקנות לחם תכינו כמות גדולה תקפיאו הפשרה כשעה פלוס ואתם מסודרים זה אפילו יותר זול.
3 לחמים
3 קעריות קוטר 14 שמתאימות לתנור
מרכיבים:
490 ג' (3 וחצי כוסות קמח)
11 ג' שמרים יבשים (כף)
2 כפות שמן זית
40 ג' סוכר (2 כפות)
7 ג' מלח (כפית וחצי)
400 מ"ל מים פושרים (2 כוסות פחות שליש כוס)
20 ג' חמאה רכה / מומסת
הכנות:
1. בעזרת כף לערבב את המצרכים לבצק דביק ולהתפיח כשעה וחצי, לאסוף את הבצק לכיוון האמצע להוריד נפח ולחלק 3 חלקים.
2. להבריש את הקערות עם החמאה, להרטיב את הידיים ולשים בכל קערה שליש מהבצק (זה בסביבות 280 ג') להתפיח 30 דקות.
לחמם תנור ל200 מעלות לאפות את הלחם 20 דקות להבריש עם שמן לכסות עם נייר כסף ולאפות עוד 20 דקות.
3. מומלץ להמתין שהלחם יתקרר קצת לפני שחותכים.
הטיפ הכי טוב זה לעבוד עם ידיים רטובות
אפשר להחליף את החמאה בשמן ולשמן היטב שהלחם לא ידבק לקערה, למרות שכתוב אני אומרת שוב הבצק דביק לעבוד עם ידיים רטובות, זה יוצא הכי טוב בקעריות אני השתמשתי בקערות למרק מעוגלות קוטר 14 ס"מ שמתאימות לתנור.