חצ'פורי מהיר
אל תכינו אני מראש אומרת זה ממכר מסוג המתכונים שאי אפשר להפסיק לאכול מתחילים עם אחד ואז עוברים לשני ולשלישי.
זה כל כך פשוט להכין שזה משעשע זה הכי קלאסי לארוחת ערב כשרוצים משהו שונה מהרגיל ואת הכל הכנסתי לתנור.
10 דקות בתנור ולא הפסקתי להציץ לכיוון התנור הייתי כל כך קצרת רוח.
אני אוהבת את תנועת הסכין שהיא קורעת את החלמון מכורה למראה הזה, תדמיינו את החלמון נשפך ונותן רוטב לפטריות יחד עם הגבינה המומסת זה חלומי!
6 מנות וזה במידה שאפשר להסתפק באחד אני קצת בספק נראה לי יותר 3 מנות
מרכיבים:
6 פיתות
6 ביצים בינונית / קטנות
6 פרוסות גבינה צהובה
10 פטריות שמפיניון
בצל
4 כפות שמן זית
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. במרכז כל פיתה לקרוץ עיגול בקוטר 10 ס"מ בחלק העליון (החלק התחתון נותר שלם) לערבב שמן זית ושום כתוש ולמרוח על כל פיתה לקרוץ עיגולים בקוטר 10 ס"מ מכל ריבוע גבינה צהובה ולהניח במרכז הפיתה את הגבינה שנותרה לקצוץ דק ולשמור בצד.
3. לקצוץ את הבצל והפטריות לטגן כשתי דקות ולתבל עם מלח פלפל.
4. לשים 2 כפות יפות מהפטריות והבצל על חצי מהגבינה צהובה לשבור ביצת עין ולשים על החצי השני של הגבינה צהובה ולהמליח ולפלפל, לפזר גבינה צהובה קצוצה ולאפות כ 10 – 11 דקות או עד שהביצה מוכנה.
5. תחתכו באמצע בדיוק מעל החלמון שנשפך ואז תתנו ביס זה חלומי!
נותרו 6 עיגולי פיתה נכון ?
תערבבו 2 כפות שמן זית, כפית שום כתוש וחצי כפית זעתר לערבב למרוח את הפיתות לתבל עם מלח פלפל ותכניסו לתנור ליד הפיתות.
ארוחה מהירה וקלה להכנה שמשלבת בין הפחמימה שבפיתה לחלבון שבביצה והגבינה הצהובה. תוספת הפטריות והבצל מעשירה את הארוחה גם בסיבים תזונתיים וקיבלנו ארוחה מאוזנת ב10 דקות הכנה. כל יחידה של חצ'פורי היא ארוחה בפני עצמה ומכילה כ400 קלוריות.
כדי ליצור ארוחה משביעה ומלאת בריאות נחתוך סלט ירקות גדול ליד ואם אתם מעוניינים לחסוך בקלוריות אפשר בכיף להכין את המתכון מפיתה קלה.