שקשוקה בקערות לחם וואו טעים בטירוף!
ואוו ואוו ועוד פעם ואוו, זה נראה מסובך אבל תסמכו עליי הכי חיים קלים מצאתי דרך להכין קעריות לחם בקלות בלי תבניות מיוחדות הסתדרתי עם מה שיש לי.
אני אגלה לכם כשהתחלתי הייתי בטוחה שזאת תיהיה נפילה ואין מצב שזה יצליח כשהקעריות יצאו מהתנור זהובות ויפהפיות לא הפסקתי לחייך זה נראה כל כך מקסים.
עכשיו תדמיינו קערות לחם אישיות מלאות בשקשוקה עם ביצת עין שנאפו בתנור, פטרוזיליה קצוצה מעל לתת ביס לקרוע את החלמון להתענג והדבר הכי יפה שאפשר לאכול את הקערה יחד עם השקשוקה.
8 קעריות
מרכיבים:
500 ג' קמח רגיל(חצי קילו)
11 ג' שמרים יבשים (כף) או 25 ג' שמרים טריים (חצי שקית)
40 ג' סוכר (2 כפות סוכר)
כף שטוחה מלח
100 מ"ל שמן (קצת יותר משליש כוס)
240 מ"ל מים פושרים (כוס)
להברשה:
ביצה טרופה
שומשום
שקשוקה:
בצל גדול
3 שיני שום
פלפל גדול
4 עגבניות
פלפל ירוק חריף
כוס וחצי מים
2 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
כפית פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
הכנות:
1. מערבבים במיקסר עם וו הלישה את הקמח, שמרים, סוכר מלח, שמן והמים לערבב לבצק חלק ורך מניחים מעל מגבת ומתפיחים בטמ"פ החדר כשעה וחצי שעתיים.
2. לרדד את הבצק לעלה גדול לקחת קעריות למרק שאפשר להכניס אותן לתנור ולקרוץ עיגולים, לגזור ריבועים מנייר אפייה ולהניח ריבוע על כל קערה כשהיא הפוכה (יש תמונה) על הנייר להניח עיגול בצק ולהתפיח כ 20 דקות.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש את הבצקים בביצה ולפזר שומשום לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב יפה.
הכנת השקשוקה:
4. לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 3 דקות לסנן ולקצוץ. לחצות את הבצל ולפרוס, פלפלים לחתוך לקוביות, שום לפרוס דק, שרי לחצות. לשים את כל הירקות חוץ מהעגבניות במחבת לטגן מספר דקות להוסיף את העגבניות ואת שאר המצרכים לבשל כ 30 דקות מידי פעם לערבב.
5. לחמם תנור ל 180 מעלות.
6. לשים בכל קערת לחם 3 – 4 כפות מהשקשוקה להוסיף ביצת עין להכניס לתנור ולאפות 10 – 11 דקות להגיש מיד.
פינת התכל'ס כי כתבתי המון
הכנתי קערות לחם מבצק שמרים, שקשוקה שאני אוהבת (קצת שונה מהרגיל) חילקתי לקעריות הוספתי ביצת עין ואפיתי 10 דקות זה כל הסיפור.
לגבי השקשוקה אני מכירה את כל החוקים ועדיין החלטתי לשנות ולהכין שקשוקה כמו שאני אוהבת.
אי אפשר לקרוץ בבת אחת 8 עיגולים אלא 4 – 5, לאסוף שאריות להתפיח ולעשות חדש.