קציצות טונה מעולות מתכון פגז!
כמה שאני אוהבת להתעסק עם טונה והכי להכין קציצות טונה זה חומר גלם שתמיד זמין בבית מטוגנות, אפויות בתוך רוטב. הפעם החלטתי קצת לשנות את דרך ההכנה שלי הכנתי הקציצות בצורת קבב עם ירקות הכל יצאו קבבונים משגעים.
ולא רק הכנתי אותן במחבת פסים שהקציצות יקבלו את הפסי חריכה היפים וזה יצא מקסים לא תאמינו איך הקבבים האלה נחטפו הגשתי עם צ'יפס טחינה סלט ירקות ופיתות כל אחד מילא לעצמו איזה ביס מדהים.
בימים שלא מתחשק לאכול בשר או שרוצים ארוחה זולה יותר טונה זה אחלה פתרון והקבבים האלה זה יאמי!
15 יחידות
מרכיבים:
2 קופסאות טונה כל אחת 160 ג' מסוננות (שמן, מים)
כפית שום כתוש
בצל קצוץ
תפוח אדמה מבושל רך
2 ביצים
חצי כוס פירורי לחם
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
שליש כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
הכנות:
1. להתחיל עם התפוח אדמה ולבשל אותו עד שהוא רך כמו לפירה, בינתיים לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב ולהעביר לקערה.
2. למעוך את התפוח אדמה למחית חלקה, לפורר את הטונה להוסיף לקערה יחד עם הבצל, שום, ביצים, פירורי לחם, תיבול ופטרוזיליה, ללוש טוב ולהכין קבבונים.
3. אפשר להשתמש במחבת רגילה או במחבת פסים לטגן את הקבבונים עד שהם מזהיבים משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.
4. אפייה למי שלא רוצה לטגן:
לחמם תנור ל 180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפייה משומן יפה, לסדר את הקבבונים קצת לשטח לאפות כ 25 דקות צד אחד או עד הזהבה, להפוך לצד השני ולאפות עוד כ 15 – 20 דקות.
מומלץ להגיש עם סלט ירקות וטחינה.