בצק דק לבורקס פטריות פריך זהוב משגע
איזה טעים יצא לי! בצק מופלא לעבודה בדרך קצת שונה מהרגיל והוא פשוט טעים זה יוצא חבילות הפתעה קטנות וזהובות ורק אחרי שנותנים ביס וכל הירוק הזה מתפוצץ בפה עם הפטריות והבצל מבינים כמה שזה טעים.
הקפדתי על בצק כמה שיותר דק כי רציתי שהמילוי יורגש טוב כשאוכלים ולא הבצק עצמו שנותן סוג של מעטפת פריכה וזהובה.
זה סוג של מאפה בלי הרבה התעסקות את המילוי הכנתי יום מראש כל מה שנותר להכין את הבצק למלא ולטגן, עכשיו תדמיינו את הריח, קצת ירקות טריים, מטבוחה ותזכרו שיש רק 11 חתיכות שלא יגמר מהר.
אני רוצה לומר לכם שאני אוהבת את מה שאני עושה במיוחד כשיוצא לי כאלה דברים יפים וטעימים.
11 יחידות
מרכיבים:
400 ג' קמח (4 כוסות פחות 2 כפות)
200 מ"ל מים חמימים (שלושת רבעי כוס מעט יותר)
50 מ"ל שמן (מעט פחות מרבע כוס)
כפית שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
לא להכניס לבצק:
180 מ"ל שמן ( שלושת רבעי כוס)
מילוי:
25 – 30 פטריות שמפיניון טריות
בצל גדול חצוי
חצי צרור פטרוזיליה
מלח – פלפל שחור
הכנות:
1. מערבבים את מצרכי הבצק אוספים לכדור ומתפיחים כשעה, מחלקים את הבצק ל 11 כדורים יוצקים שלושת רבעי כוס שמן לכלי מניחים את הכדורים מתפיחים 30 דקות הופכים וממשיכים להתפיח עוד 30 דקות.
2. חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים עד הזהבה קלה, חותכים את הפטריות גס מוסיפים לבצל ומטגנים כשתי דקות על אש גבוהה מתבלים עם מלח ופלפל ומעבירים לנייר סופג.
3. קוצצים את הפטרוזיליה ומערבבים עם הפטריות.
4. משטחים בעזרת האצבעות את הכדור לעלה דק דק כמה שיותר (חשוב) בצורת מלבן בגודל 17X18 בראש הבצק מניחים 2 כפות מהמילוי בצורת תלולית ומקפלים כמו מעטפה (מתחילים מהצדדים ואחר כך מגלגלים למטה)
5. מטגנים עם השמן שנותר מההתפחה את שני הצדדים על אש בינונית מכוסה עד שהבצק מזהיב יפה ומוציאים לנייר סופג.