שלוליות תפוחי אדמה
מה זה בעצם שלוליות תפוחי אדמה ? תכירו את הלהיט החדש שלי איזה טעים יצא.
רציתי להכין לביבות תפוחי אדמה אבל שונות לגמרי ממה שאתם מכירים, מסקרן ? בלי לקצוץ שום דבר מקסימום קצת לחתוך כמעט אין התעסקות עם הירקות, לא צריך לגרד כלום כבר רווח נקי.
אין כמעט כלים לשטוף והידיים נותרות נקיות והכי חשוב הכי פשוט שיש, 5 דקות עבודה והשלוליות הראשונות כבר היו מוכנות. למה שלוליות ? כי במחבת הן נראות כמו שלוליות קטנות. הן נחטפות מזל שיוצאת כמות גדולה. אם כבר לביבות לילדים אלו השלוליות הן הכי מתאימות.
40 פלוס שלוליות
מרכיבים:
3 תפוחי אדמה גודל בינוני / גדול
2 בצלים בגודל בינוני
2 כפות שמן זית
ביצה
חצי כוס קמח
כפית מלאה מלח
הכנות:
1. לחתוך את הבצלים והתפוחי אדמה לקוביות בינוניות להעביר למעבד מזון יחד עם שאר המצרכים ולטחון למחית.
2. לחמם מחבת עם שמן בעזרת כף לשים ערימות קטנות (שלוליות) ולטגן עד שמזהיב משני הצדדים ולהעביר לנייר סופג.
תכל'ס מה ההבדל בין לביבות לשלוליות ?
השלוליות עדינות יותר פחות מעוגלות המרקם שלהן רך והן קטנות יותר, מאוד מתאימות לילדים, לטגן בסבלנות ולא לעשות אותן גדולות מידי שמתי כמות של 3/4 כף בכל שלולית. במחית עצמה יש קצת נוזלים זה לא מפריע לעשות את השלוליות.
מבחינת הטעם יוצא מעולה והכי חשוב קל קל קל להכין לטחון ולטגן.
אפשר להכין יום מראש ולחמם לפני ההגשה, אפשר לאכול בטמ"פ החדר ואפילו קר. מתאים לארוחת ערב או בכריך עם ירקות.