קציצות זוקיני מושלמות
מתכון פשוט ביותר של קציצות זוקיני פריכות מבחוץ ורכות מבפנים אחלה של דבר, מומלץ לאכול עם מטבל שמנת חמוצה נגיעות שום ירקות טריים ליד לפעמים זה אפילו סוגר לי ארוחת צהריים כשלא הכי רעבים.
תראו לי מישהו שלא אוהב לאכול קציצה חמה ופריכה ישר מהמחבת אני אוהבת להגיש עם מטבל הקסם ותסלחו לי מי שעדיין לא אכל את השילוב של קציצות עם מטבל אין לו מושג מה הוא מפסיד זה טעים אמאל'ה.
אני מציעה שתטעמו לפני שאתם מגישים כי תוך 5 דקות לא ישאר כלום ואיך אני יודעת שהן שוות ? אביב לא הפסיק לאכול מבחינתי מושלם.
20 קציצות
מרכיבים:
5 זוקיני / קישואים
בצל חתוך לקוביות קטנות
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
תפוח אדמה
ביצה
80 ג' קמח (קצת יותר מחצי כוס)
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
הכנות:
1. לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות להוריד מהאש ולהעביר לקערה, לגרד את הזוקיני גס בחורים הגדולים לסחוט טוב את הנוזלים ולצרף לבצל, לגרד את התפוח אדמה לסחוט ולהוסיף לירקות יחד עם הפטרוזיליה הביצה, קמח ולתבל.
2. להכין קציצות לשטח ולטגן משני הצדדים עד שמזהיב יפה.
3. אני נותנת אפשרות לאפות למי שלא רוצה לטגן:
לחמם תנור ל 180 מעלות לשים נייר אפייה בתבנית של התנור לשמן יפה ואפילו בנדיבות לסדר את הקציצות ועכשיו תהפכו שהצד המשומן יהיה כלפי מעלה, לאפות כ 30 דקות שימו לב שהתחתית מזהיבה אם עדיין לא הזהיב תנו עוד מספר דקות.
להפוך ולאפות עוד 15 – 20 דקות.
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ"פ החדר, מתאימות לפיקניק, תענוג לאכול גם למחרת בתנאי שישאר משהו.