בורקיטס חצילים וגבינה מבצק מעולה!
איזה בצק מעולה לבורקיטס מאוד נהנתי לעבוד איתו אחד הבצקים היותר טובים וקלים לעבודה.
מכירים את המאפים הקטנים והמפנקים האלה ? אלו בעצם בורקיטס פריכים וממכרים עם מרקם פריך שאי אפשר לעמוד בפניו מלאים בחציל קלוי וגבינה בולגרית בטעם מודגש ואוו איזה טעים יצא.
פריך וזהוב ריח משגע במטבח וזה שידרוג מעולה לארוחת בוקר או ערב ליד סלט ירקות ביצים וגבינות.
הבורקיטס פריכים מבחוץ והפנים כל כך רך איזה כיף שיוצא הרבה ואפשר להתפנק בכיף, אני מראש אומרת אי אפשר להתאפק וחייבים לזלול חם חם ברגע שזה יוצא מהתנור.
14 יחידות
מרכיבים:
3 חצילים קטנים / בינוניים חצויים
100 ג' גבינה בולגרית מגורדת
1/3 כפית מלח
300 ג` קמח רגיל (2 כוסות + 2 כפות נוספות)
כפית שמרים יבשים
3/4 כפית מלח
כפית גדושה סוכר
200 ג' קוטג' (גביע)
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
60 מ"ל מים פושרים (רבע כוס)
ביצה טרופה
שומשום
הכנות:
1. לשים במיקסר את המצרכים לפי הסדר הבא, קמח, שמרים, סוכר, מלח, קוטג', שמן ומים פושרים ולעבד לבצק רך זה לוקח מספר דקות עד שהבצק מתאחד אז לעבד בסבלנות עד שהבצק מתאחד, לשמן קערה ולהתפיח את הבצק כשעה וחצי שעתיים.
2. לשים בטוסטר מסיבי נייר אפייה שמים את החצילים (הכמות תלויה בגודל הטוסטר) כשהצד הפתוח כלפי מטה ולסגור אופים כ 7 דקות, חשוב לומר שזמן האפייה תלוי בטוסטר בסיום הקליפה אמורה להיות שחורה חרוכה והחציל אמור להיות רך לגמרי, מומלץ לבדוק בעזרת סכין אם היא חודרת בקלות החציל מוכן, אם יש התנגדות תנו עוד קצת זמן אפייה בטוסטר כבוי.
3. להשאיר בצד שהחצילים יתקררו ואז לוקחים כף ובקלות מוציאים את בשר החצילים, לא צריך להקפיד להוריד את כל הקליפה נגיעות קליפה חרוכה פה ושם רק תעשה טוב מניחים במסננת כשעה וחצי שיגירו נוזלים.
*חשוב להוציא את הנוזלים כדי שלא ירטיבו את הבצק.
4. לקצוץ את החצילים להוסיף את הגבינה הבולגרית ולתבל.
5. לרדד את הבצק לעלה גדול לקרוץ עיגול עיגולים בקוטר 8 ס"מ במרכז להניח כפית מהמילוי לקפל לסגור ולהמתין 10 דקות, בינתיים להדליק תנור ל 180 מעלות.
6. להבריש את הבורקיטס עם ביצה ולפזר שומשום, לאפות כ 20 דקות הבורקיטס מקבלים צבע זהוב.