לביבות תפוחי אדמה פשוטות ומטוגנות
לביבות תפוחי אדמה פשוטות ומטוגנות מסוג המתכונים שהסבתות היו מכינות פעם מחבת מלאה לביבות עובדת על הכיריים הלביבות רוחשות ומתפצחות אין כמו לאכול לביבות חמות ופריכות מתכון בסיסי ומעורר געגועים למה שיהיה פעם.
להגיע הביתה לשאוף את הריח לגשת לשולחן אימא דאגה להכין הרבה לביבות המטבל הבלתי נשכח ליד עם ערימת ירקות טריים עכשיו אפשר לומר שהגעתי הביתה ואין כמו האוכל של אימא בעולם.
המרכיב הסודי ? זה ממרח חומוס כן תנסו שדרוג נהדר ללביבות.
20 לביבות
מרכיבים:
3 תפוחי אדמה בינוניים
2 גזרים / בטטה גדולה
ביצה L
בצל בינוני חתוך קטן
70 ג' קמח (חצי כוס)
כף גדושה ממרח חומוס (לא חובה מומלץ)
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלאה מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה קלה ולהעביר לקערה, לגרד את הירקות גס לשים בקערה יחד עם שאר המצרכים.
2. לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן להכין לביבות לטגן משני הצדדים עד שמזהיב יפה ולהניח על נייר סופג.