סנדוויץ סביח הורס
תקשיבו אכלתי את זה באחד מדוכני הסביח הכי מבוקשים כזה כשאתה בא להזמין יש תור מפה ועד הודעה חדשה, אף אחד לא זז משם עד שמגיע התור שלו, הסביח שם יותר שווה מכל פלאפל או מכל סביח אחר שאכלתי.
סביח הורס ורק כשנותנים ביס מבינים על מה כל המהומה, חציל מטוגן טעים חם, פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה רכות וחמות, ממרח חומוס עם אריסה לפיקנטיות, פרוסות דקות של ביצה קשה עם ירקות ובסוף מזליפים טחינה.
ראיתי אנשים שחיסלו את הסביח ומיד מיהרו להזמין עוד אחד, זה אחד הביסים הכי טעימים, תכל'ס אחד מספיק אבל אי אפשר להפסיק לאכול, סנדוויץ נפלא שמטמטם את החושים.
מרכיבים:
לחמניה מאורכת
ממרח חומוס
אריסה
חציל חתוך לפרוסות דקות (אם אופים כדאי יותר עבה)
תפוח אדמה קטן חתוך לפרוסות דקות
ביצה קשה
מלפפון חמוץ פרוס דק לאורך
מלפפון
עגבנייה
טחינה ביתית נוזלית
מלח – פלפל
הכנות:
1. להרתיח מחבת עם מים מומלחים לבשל את פרוסות תפוחי האדמה עד שהן רכות להוציא להמליח ולכסות.
2. בינתיים כשהתפוחי אדמה מתבשלים, לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את פרוסות החצילים עד שמזהיב משני הצדדים להעביר לנייר סופג ולכסות.
3. לחצות את הלחמניה למרוח חומוס מעל לשים אריסה הכמות תלויה בכם היא חריפה, מעל לסדר את פרוסות החצילים להמליח, מעל פרוסות תפוחי אדמה,, פרוסות ביצה קשה להמליח ולשים מעט כמון, מעל לשים את פרוסות המלפפון חמוץ.
4. לחתוך את העגבנייה, והמלפפון לקוביות קטנות לתבל עם מלח פלפל, מעט שמן וחומץ לערבב ולשים על המלפפון חמוץ, להזליף טחינה ולהתמוגג מכל ביס.
כדאי לדעת ש…
בדוכן הסביח מטגנים את החצילים, אפשר לאפות או בשיטה הזאת (מעולה), מגישים בפיתה אני העדפתי בלחמנייה יותר אסתטי ולא מתפרק.