יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לחנוכה מתכונים לתשעה באב מתכונים מהירים וקלים

לביבות אורז ותפוחי אדמה

13 ינואר 2013
(Visited 10,639 times, 1 visits today)
לביבות אורז ותפוחי אדמה

לביבות אורז ותפוחי אדמה

לביבות אורז ותפוחי אדמה, לפעמים נשארות שאריות של אורז לבן וזה לא מספיק בשביל תוספת זה קצת מידי והרי לא זורקים אוכל אז מה עושים עם שאריות של אורז לבן ? אה זהו עושים לביבות מכניסים תירס גבינות ופתאום משום מקום יש לי ארוחת ערב וזה אפילו לא היה בכוונה.

17 לביבות

מרכיבים:

כוס אורז מבושל
1/3 כוס תירס
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
בצל קצוץ ומטוגן עד הזהבה
תפוח אדמה מגורד
3 ביצים
3 כפות פירורי לחם
50 ג' גבינה צהובה מגורדת
50 ג' גבינת עיזים (כל גבינה קשה) מגורדת
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס גבינות מהיר

    אני אוהבת בורקסים חמים מלאים בגבינות ומפיצים ריח נהדר אבל אין לי סבלנות להפשיר את הבצק ולא התחשק לי להכין בצק רציתי משהו מהיר בלי לעבוד קשה ונזכרתי שיש לי טורטיות במזווה פתרון נהדר כשרוצים להכין משהו מהיר וטעים.
    יצאו לי מאפי גבינה בורקסים נהדרים איזה שדרוג נהדר לארוחת ערב טעים טעים לתת ביס ולהתענג על הגבינה הצהובה שנמסה לה בפנים. מבטיחה שזה פשוט להכנה והתוצאה פיצוץ מומלץ בחום.

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

הכנות:

1. לערבב את כל המצרכים ליצור לביבות. במחבת חמה לטגן את הלביבות עד הזהבה יפה משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.

2. להגיש עם סלט ירקות קצוץ וגבינה לבנה.

הערות:
מצויין לשאריות אורז, אני לא ממליצה להכין אורז במיוחד כיוון שכמות האורז לא גדולה.

לביבות אורז ותפוחי אדמה

לביבות אורז ותפוחי אדמהלביבות אורז ותפוחי אדמהלביבות אורז ותפוחי אדמהלביבות אורז ותפוחי אדמהלביבות אורז ותפוחי אדמה

גולשים מכינים וממליצים:

מיאמי פלורידה : איזה כייף זה לא לזרוק את שאריות האורז ולהתענג על קציצות מ ו ש ל מ ו ת !!!
מומלץ ביותר ….ושוב תודה לך ניקי 😉

לובה : מעולה!!! טעים!!! עם כל ביס תהיתי מחדש – איך אפשר לעשות משהו טעים ושונה כל כך עם אורז! תודה רבה

הרשם
עדכן
116 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מה אפשר במקום פרורי לחם? לרגישים לגלוטן

האם ניתן להכין את הלביבות גם משאריות אורז של סושי?

מצויין הכנתי אותם והתענגנו מעולה

ניסיתי ויצא נהדר! תודה רבה

הכנתי אתמול ויצא אליפות!!!
נס שהכנתי פי שתיים!!!
רציתי לכתוב שאפיתי במקום לטגן (כמו שלמדתי ממתכונים של הלביבות האחרות…) ויצא מצוין!! ממש ממליצה לאפות ולחסוך את הטיגון.

ניקי בוקר טוב! האם הלביבות אורז מתאימות להיכנס לרוטב אחרי הטיגון? תודה

הי,
האמת שבאמת כל בוקר אני מכינה משהו אחד לפחות מהאתר שלך, ככה הילדים מרגישים שאני בחופש, וזה הפינוק שלי להם בימים האלה שאני לא עובדת, נהנית להפתיע אותם כל יום עם משהו אחר,
היום חיפשתי פיתרון לשאריות האורז מאתמול ומצאתי את המתכון הזה, מה אומר לך? מעדן, הדבר הכי טעים בערך שאכלתי. (הכנתי פרווה בלי הגבינות ויצא מושלם!)
תודה רבה!