יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות לביבות אפויות מתכונים לחנוכה מתכונים לפסח

קציצות כרישה

31 מרץ 2013
(Visited 176,323 times, 30 visits today)

קציצות כרישה

קציצות פראסה אליפות! שוות ביותר הטעם שלהן נהדר. אנחנו מחסלים אותן אחת אחרי השנייה עד כדי כך הן מוצלחות. ההתלבטות היחידה האם להכין מראש כפול שלא יגמר מהר… מעדן של קציצות שוות ביותר ומתאימות לכל ארוחה.

20 קציצות

מרכיבים:

4 כרישות גדולות
2 תפוחי אדמה
בצל בינוני
3 ביצים
3/4 כוס קמח מצה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • ארוחת ליל הסדר 2021

    לא להאמין עברה שנה מאז שכתבתי את זה והגיע פסח נוסף.
    אין ספק שפסח זה החג הכי טוב לבישולים אז בואו נתחיל. באופן מסורתי אני מעלה כל שנה תפריט מסודר ליל הסדר, מהמנות הראשונות ועד המתוקים ולא שכחתי את הלהיט של החג הבראוניז.
    אני יכולה לומר שכולם מכינים אותו כל שנה הוא הלהיט של החג, אחרי שתכינו תבינו כמה שהוא טוב. הרכבתי תפריט מפורט כמה שיותר בשביל לעזור לגולשים להכין ארוחה קלה ובלי להסתבך יותר מידי.

  • לביבות חצילים וירקות

    היום אני עושה משהו עם אחת אהבות הכי גדולות שלי ואני מתכוונת לחצילים, הכנתי המון דברים עם חצילים, אני הכי אוהבת להכין איתו דברים.
    אף פעם לא הכנתי לביבות עם חצילים ואני לא יודעת למה, יש לחצילים טעם נהדר ושהם אפויים בתנור זה מושלם!
    ברור לי שסלטי חצילים זה מתכון מנצח אבל הייתי נחושה בדעתי להכין לביבות שירגישו טוב את החציל כשאוכלים.
    הוספתי עוד ירקות אם אם כבר מכינים צמחוני אז מכל הלב וזאת הזדמנות נהדרת להכניס ירקות לילדים גם למי שלא אוהב ירקות.
    בא לכם לשדרג את ארוחת ערב או הצהריים ? אולי נישנוש עם ירקות ?
    לכו על לביבות חצילים.

    13 לביבות

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים ולהמליח, לחתוך את החלק הירוק של הכרישה (החלק התחתון) את החלק הלבן לחתוך לקוביות קטנות, להוסיף למים ולבשל כ 15 דקות. להעביר למסננת לשעתיים שלוש ומידי פעם לסחוט את הכרישה עד שכל הנוזלים יצאו, ממש לסחוט טוב.

2. למלא עוד סיר במים ולהרתיח, לקלף את תפוחי האדמה ולבשל עד שהם רכים ולמעוך אותם ממש כמו פירה.

3. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לחתוך את הבצל לקוביות קטנות לטגן אותו עד שהוא מזהיב ולהוסיף לתפוחי אדמה יחד עם שאר המצרכים, להרטיב את הידיים ולהכין לביבות.

4. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הלביבות עד שהן מזהיבות ולהפוך לצד השני ולהמשיך לטגן עד שמזהיב.

*5. למי שרוצה לאפות:
 לחמם תנור ל 180 מעלות. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן יפה ולסדר את הקציצות, לאפות כ 25 דקות צד אחד או עד שמזהיב ולהפוך לצד השני לעוד 20 דקות או עד הזהבה.

Leek patties

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר. במקום קמח מצה אפשר לשים קמח אותה כמות.

הכרישה היא חלק ממשפחת הירקות בעלי הצבע הלבן (כמו הבצל והשום).
בירקות אלו יש מרכיב ייחודי- תרכובות גופרית. תרכובות אלו מעניקות את הארומה, החריפות ושפע היתרונות הבריאותיים: עוזרות בדילול הדם ובכך מונעות מחלות לב, תורמות במניעה של סרטן הושט, המעי והשד ומסייעות באיזון הסוכר בדם.
הכרישה מכילה מעט קלוריות וכמות יפה של סיבים תזונתיים שנותנים לנו את תחושת השובע לאורך זמן.
בנוסף יש בה כמות נכבדת של ברזל- כל 100 גרם כרישה מכילים יותר מ10% מכמות הברזל היומית הנדרשת.
בקיצור, ירק נפלא בעל יכולות ריפוי שממש מומלץ להתחיל לשלב בתפריט!
כל הכמות מכילה 9 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות)
מתקבלות 20 קציצות, כלומר בכל קציצה חצי יחידת אנרגיה- 50 קלוריות לקציצה.

קציצות כרישהקציצות כרישהקציצות כרישה

קציצות כרישהקציצות כרישה

גולשים מכינים וממליצים:

אופירה : “זאת פעם שנייה שאני מכינה את הקציצות האלה
והן פשוט מצויינות, נחטפות צ’יק צ’אק!”

מיכל : “מתכון פשוט מעולה (כרגיל!).
לא בפסח אני משתמשת בסולת במקום הקמח מצה – גם יוצא טעים.
תודה ניקי על המתכונים הנהדרים!!”

הרשם
עדכן
354 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מתכון מושלם! תודה ענקית!

נשארתי בלי קמח מצה. קמח תפוחי אדמה עשוי לעבוד?

הי ניקי
לא הבנתי..להשתמש רק בחלק הלבן של הכרישה ואת הירוק לזרוק?
תודה.וחג שמח!!

ניקי את אלופה. ממש תודה . הלביבות טעימות בטרוף. הזכירו לי בטעם את הלביבות פרסה של אמא שלי ז”ל. עשיתי בדיוק לפי המתכון שלך. יצא נהדר.

שלום ניקי, האם אפשר להוסיף בשר טחון הודו/עוף?

היי,האם אפשר לבשל את הכרישה ולסחוט ולאחר מכן להכניס למקרר ולהמשיך מחר עם שאר המרכיבים והאפיה?

היי ניקי
האם אפשר לטחון בבלנדר לאחר הבישול את הכרישה ? מיועדת לפעוטה בת שנתיים
ודבר שני האם אפשר להשתמש בפירורי לחם במקום קמח ?
תודה יומטוב 🙂