קציצות כרישה
קציצות פראסה אליפות! שוות ביותר הטעם שלהן נהדר. אנחנו מחסלים אותן אחת אחרי השנייה עד כדי כך הן מוצלחות. ההתלבטות היחידה האם להכין מראש כפול שלא יגמר מהר… מעדן של קציצות שוות ביותר ומתאימות לכל ארוחה.
20 קציצות
מרכיבים:
4 כרישות גדולות
2 תפוחי אדמה
בצל בינוני
3 ביצים
3/4 כוס קמח מצה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים ולהמליח, לחתוך את החלק הירוק של הכרישה (החלק התחתון) את החלק הלבן לחתוך לקוביות קטנות, להוסיף למים ולבשל כ 15 דקות. להעביר למסננת לשעתיים שלוש ומידי פעם לסחוט את הכרישה עד שכל הנוזלים יצאו, ממש לסחוט טוב.
2. למלא עוד סיר במים ולהרתיח, לקלף את תפוחי האדמה ולבשל עד שהם רכים ולמעוך אותם ממש כמו פירה.
3. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לחתוך את הבצל לקוביות קטנות לטגן אותו עד שהוא מזהיב ולהוסיף לתפוחי אדמה יחד עם שאר המצרכים, להרטיב את הידיים ולהכין לביבות.
4. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הלביבות עד שהן מזהיבות ולהפוך לצד השני ולהמשיך לטגן עד שמזהיב.
*5. למי שרוצה לאפות:
לחמם תנור ל 180 מעלות. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן יפה ולסדר את הקציצות, לאפות כ 25 דקות צד אחד או עד שמזהיב ולהפוך לצד השני לעוד 20 דקות או עד הזהבה.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים שלושה מראש ולשמור במקרר. במקום קמח מצה אפשר לשים קמח אותה כמות.
הכרישה מכילה מעט קלוריות וכמות יפה של סיבים תזונתיים שנותנים לנו את תחושת השובע לאורך זמן.
בנוסף יש בה כמות נכבדת של ברזל- כל 100 גרם כרישה מכילים יותר מ10% מכמות הברזל היומית הנדרשת.
כל הכמות מכילה 9 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות)
מתקבלות 20 קציצות, כלומר בכל קציצה חצי יחידת אנרגיה- 50 קלוריות לקציצה.
גולשים מכינים וממליצים:
אופירה : "זאת פעם שנייה שאני מכינה את הקציצות האלה
והן פשוט מצויינות, נחטפות צ'יק צ'אק!"
מיכל : "מתכון פשוט מעולה (כרגיל!).
לא בפסח אני משתמשת בסולת במקום הקמח מצה – גם יוצא טעים.
תודה ניקי על המתכונים הנהדרים!!"