יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לתשעה באב

מתכון לפלאפל ביתי מנצח!

9 יולי 2013
(Visited 111,096 times, 17 visits today)

מתכון לפלאפל ביתי מנצח!

לא יאמן כמה שזה פשוט להכין פלאפל בבית, פלאפל ביתי שנעשה מכל הלב.
הכדורים הזהובים הפריכים עם השום והעשבי תיבול גרגרי חומוס טריים.
הכל בתוך פיתה עם ירקות, טחינה טובה ועכשיו תגידו לי למה צריך לקנות פלאפל כשאפשר להכין פלאפל חם וטרי בבית בקלי קלות בבית ?
קבלו את המתכון הכי טוב לפלאפל פריך, נימוח עם טעמים נהדרים, הוא מלווה אותי כבר הרבה שנים והוא יוצא נהדר.
לנמנעים מטיגון נתתי גם אפשרות לאפייה וזה אפילו מתאים לטבעונים.
מתכון מושלם!

כ 30 כדורים

מרכיבים:

200 ג' חומוס (כוס) להשרות 12 שעות
למי שיש חומוס מושרה זה יוצא 2.15 כוסות כ 400 ג' חומוס מושרה
3 פרוסות חלה / לחם שהושרתה ונסחטה
3 שיני שום
בצל בינוני חתוך גס
צרור פטרוזיליה
כפית א. אפיה
מעט קינמון
כפית כמון
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • סלט טוסט מפנק וטעים בטירוף

    שחיתות! אל תכינו זה ממכר ואי אפשר להפסיק לאכול. אתם מכירים את הסלט טוסט שמגישים בתי קפה ?
    המון ירקות טובים, טוסטים פריכים שמתפצחים בפה ולא נשכח שמשלמים על הפינוק הזה הרבה כסף.
    אז למה לא להכין בבית ? ללקק ת'אצבעות זה הסלט המושלם ויש בו הכל. חוץ מירקות הטוסטים עם גבינת מוצרלה בנוסף על הצהובה עם כבר הולכים שחיתות אז כמו שצריך והכל בטעמי שום ועשבי תיבול.
    מקבלים טוסטים פריכים מפוצצים בגבינה איזו שחיתות טעימה. יש בקערה הזאת הכל זה בעצם ארוחה שלמה לא צריך להוסיף כלום וזה שדרוג נהדר לארוחת ערב.

    4 מנות

  • צ'יפס זיגזג קריספי כמו בבורגר ראנץ

    אני כבר המון זמן מתכננת להכין צ'יפס זיגזג אבל לא היה לי את הכלי המתאים ובסוף מצאתי אחד כזה במגירת הכלים במטבח של אמא שלי ואוו איך הייתי מאושרת עכשיו אני יכולה להתקדם.
    לא רציתי להכין סתם צ'יפס אלא צ'יפס קראנצ'י כשנותנים ביס שומעים את ההתפצחות בפה הקרנצ'יות הורסת בפירוש צ'יפס שכיף לאכול וליד שניצלים זה חלומי.
    בשביל להגיע למצב של צ'יפס מושלם יש שלבים בדרך זה לוקח קצת זמן אבל חלק מהשלבים אפשר להכין מראש תשמעו לי התוצאה הסופית שווה הקריספיות מורגשת בכל ביס.
    בקשר לכלי אומנם התלהבתי ממנו אבל אין בעיה להשתמש בסכין.

  • פרנץ טוסט שוקולד מושחת ומטריף

    כל העניין בהכנת המתכון הזה רציתי לסיים חלה שהתייבשה חלקית ולא רציתי לזרוק לפח הייתי נחושה להכין איתה משהו.
    פרנץ זה יופי של פתרון להחזיר את החיים לחלה אבל לא סתם כי רציתי לשדרג.
    אם כבר מכינים קינוח שיהיה מושחת כמו שצריך, הוספתי ממרח שוקולד בפנים ואפילו את הבלילה שדרגתי לא סתם לטבול בביצים, מושחת זוכרים ? לא שכחתי את הקראנץ וציפיתי עם סוכר וקינמון.
    הגשתי  עם סירופ מייפל, גלידה טובה ואיזה יאמי באמת אחד הדברים שקשה לעמוד בפניהם. רק עוד קובייה אחת וזהו….

  • תפוחי אדמה אפויים בתנור

    אין ארוחה בלי תפוחי אדמה זאת התוספת המושלמת, חיפשתי להכין תוספת מהירה ושיהיה כמה שיותר פשוט לא הייתי בעניין להסתבך כי הרי הפשטות גוברת על הכל במיוחד כשצריך להכין אוכל מהיר.
    הלכתי על תפוחי אדמה ורציתי שהם יכנסו כמה שיותר מהר לתנור הרי השעון דופק והצהריים בדרך.
    פחות 10 דקות התבנית נכנסה לתנור זה פשוט מהיר וטעים ליד הבשר זה מושלם. חתכתי סלט ירקות ואפילו הכנתי סלט חצילים. איזה כיף של ארוחת צהריים בתאבון הייתי כאן.

    4 מנות

הכנות:

1. לסנן את החומוס מהמים.

2. לשים את כל המצרכים במעבד מזון כולל החומוס ולטחון לעיסה אחידה, מומלץ לטעום ולתקן תיבול. ליצור כדורים קצת יותר קטנים מפינג פונג ולקרר שעתיים.

3. אפשר לטגן בשמן עמוק או עד חצי גובה הכדור ואז להפוך שהכדורים יקבלו צבע מכל הכיוונים. חשוב שהאש לא תיהיה גבוהה מידי שהפלאפל יעשה גם מבפנים.

4. להוציא לנייר סופג.

5. אני מוסיפה אפשרות לאפייה:
להוסיף לעיסה 3 כפות שמן, לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן נייר אפייה. לשטח את הכדורים ולאפות כ 30 דקות להפןך לצד השני לעוד 10 – 15 דקות.

Falafel recipe

כדאי לדעת ש….
אפשר להכין את הכדורים עד שלב הטיגון יום מראש ולשמור במקרר.
אפשר להכין את העיסה יום מראש.
אפשר להקפיא את הכדורים. חשוב ביותר לא לבשל את החומוס רק להשרות, השרייה 12 שעות מומלץ לא יותר.
כשסוחטים את הלחם לסחוט טוב שכל הנוזלים יצאו. כשמכינים את הכדורים אם מרגישים שהם רכים מידי ללחוץ ולהוציא נוזלים. כדורים שיהיו בהם נוזלים יתפרקו בטיגון. דבר נוסף לא לטחון יותר מידי העיסה אמורה להיות סמיכה לא נוזלית אלא ממש עיסה להכנת קציצות.
לא להשתמש בחומוס קפוא או בשימורים הפלאפל יתפרק בטיגון. במקום הלחם 1/3 כוס פירורי לחם להכניס ישר לעיסה.
אין לכם פטרוזיליה ? תשיגו אין מה להכין פלאפל בלי פטרוזיליה.
אפשר להקפיא את החומוס אחרי ההשרייה.
הכנה מראש של הפלאפל לא מומלץ עדיף להכין ביום שמגישים.

ניקי לוחשת לספרים

בכל העיסה כולה יש כ1200 קלוריות, מתוכה יוצאים כ30 כדורים, במידה ונאפה את הכדורים כ45 קלוריות לכדור. אם נבחר בטיגון התוספת הקלורית קצת גדולה יותר ותביא אותנו לכ70 קלוריות לכדור.
4-5 כדורי פלאפל בפיתה מחיטה מלאה יתאימו כארוחה עיקרית. כעת נשאר לנו רק להוסיף סלט ירקות ולקשט בטחינה ביתית ויש לנו ארוחה טבעונית מאוזנת שמכילה חלבון מלא, פחמימה, ירקות והמון בריאות.

לאתר של יעל התזונאית

פלאפל

פלאפלפלאפל

פלאפלפלאפלפלאפלפלאפל

גולשים מכינים וממליצים:

שיר : "ב2מילים
אין עלייך!!!
כולם אמרו שטעים יותר מכל הפלאפל שאכלו עד היום…
תבורכי:)"

קרן : "טעים !!! נחטף!!! טעים!!!
בעלי עוד אכל מהם כמו צ'יפס אחרי שסיים לאכול אותם בפיתה"

הילה : "יצא פשוט פלאפל מעולה!!!
ממש כמו בחנות רק הרבה יותר טעים ובריא"

הרשם
עדכן
1.2K תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות