פלאפל

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פלאפל

פלאפל

מה באמת להכין פלאפל בבית ? כן מתכון לפלאפל בייתי בטעם נהדר עם כל הדברים הטובים חומוס, פטרוזיליה מתערבבים להם ביחד והתוצאה חגיגה למשפחה.
ממש לא קשה להכין ואחרי שמכינים לא מבינים איך אפשר לקנות זה הרי הרבה יותר טוב מקנוי.

38 כדורים

מרכיבים:

200 ג’ חומוס (כוס) להשרות 12 שעות
למי שיש חומוס מושרה זה יוצא 2.15 כוסות כ 400 ג’ חומוס מושרה
3 פרוסות חלה / לחם שהושרתה ונסחטה
3 שיני שום
בצל בינוני חתוך גס
צרור פטרוזיליה
כפית א. אפיה
מעט קינמון
כפית כמון
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:

  1. 1. לסנן את החומוס מהמים.

2. לשים את כל המצרכים במעבד מזון כולל החומוס ולטחון לעיסה אחידה, מומלץ לטעום ולתקן תיבול. ליצור כדורים קצת יותר קטנים מפינג פונג ולקרר שעתיים.

3. אפשר לטגן בשמן עמוק או עד חצי גובה הכדור ואז להפוך שהכדורים יקבלו צבע מכל הכיוונים. חשוב שהאש לא תיהיה גבוהה מידי שהפלאפל יעשה גם מבפנים.

4. להוציא לנייר סופג.

5. אני מוסיפה אפשרות לאפייה למרות שזה לא יוצא אותו דבר.
להוסיף לעיסה 3 כפות שמן, לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן נייר אפייה. לשטח את הכדורים ולאפות כ 30 דקות להפןך לצד השני לעוד 10 – 15 דקות.

כדאי לדעת ש….
אפשר להכין את הכדורים עד שלב הטיגון יום מראש ולשמור במקרר.
אפשר להכין את העיסה יום מראש.
אפשר להקפיא את הכדורים. חשוב ביותר לא לבשל את החומוס רק להשרות, השרייה 12 שעות מומלץ לא יותר.
כשסוחטים את הלחם לסחוט טוב שכל הנוזלים יצאו. כשמכינים את הכדורים אם מרגישים שהם רכים מידי ללחוץ ולהוציא נוזלים. כדורים שיהיו בהם נוזלים יתפרקו בטיגון. דבר נוסף לא לטחון יותר מידי העיסה אמורה להיות סמיכה לא נוזלית אלא ממש עיסה להכנת קציצות.
לא להשתמש בחומוס קפוא, הפלאפל יתפרק בטיגון. במקום הלחם 1/3 כוס פירורי לחם להכניס ישר לעיסה.
אין לכם פטרוזיליה ? תשיגו אין מה להכין פלאפל בלי פטרוזיליה.
אפשר להקפיא את החומוס אחרי ההשרייה.
הכנה מראש של הפלאפל לא מומלץ עדיף להכין ביום שמגישים.

ניקי לוחשת לספרים

80983 צפיות 31 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN858622

SN858625

SN858643

SN858640

גולשים מכינים וממליצים:

שיר : “ב2מילים
אין עלייך!!!
כולם אמרו שטעים יותר מכל הפלאפל שאכלו עד היום…
תבורכי:)”

קרן : “טעים !!! נחטף!!! טעים!!!
בעלי עוד אכל מהם כמו צ’יפס אחרי שסיים לאכול אותם בפיתה”

הילה : “יצא פשוט פלאפל מעולה!!!
ממש כמו בחנות רק הרבה יותר טעים ובריא”

1005
תגובות

  הרשם  
עדכן
סיון

היי
מכינה לאפיה בתנור ניתן להקפיא אם נשארים לי שהם כבר אפויים??

יעל

הי ניקי. אני זקוקה לעזרתך . שמתי עכשיו חומוס להשריה ומחר בבוקר אסנן מהמים. אני רוצה להכין את הכדורי פלאפל למחר לארוחת ערב. אז איך לשמור את החומוס אחרי שסיננתי אותו עד לערב. במקרר? בחוץ?
תודה רבה

מירי

הי ניקי יקרה
מה יכול להיות תחליף למעבד מזון?
אין לי ובא לי מאד להכין…
סליסר, בלנדר מוט?
ובהזדמנות זו רוב תודות על האתר הנדיר

דינה

היי ניקי,

הכנתי את הפלאפל ויצא מעולה (אפיתי אותו). תודה!
רציתי לדעת אם אפשר להכין אותו עם שעועית ואם כן איך המתכון ישתנה?

תודה,
דינה

מינדי

היי ניקי. כמה זה צרור פטרוזיליה?חבילה?

1 60 61 62