פלאפל

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פלאפל

פלאפל

מה באמת להכין פלאפל בבית ? כן מתכון לפלאפל בייתי בטעם נהדר עם כל הדברים הטובים חומוס, פטרוזיליה מתערבבים להם ביחד והתוצאה חגיגה למשפחה.
ממש לא קשה להכין ואחרי שמכינים לא מבינים איך אפשר לקנות זה הרי הרבה יותר טוב מקנוי.

38 כדורים

מרכיבים:

200 ג’ חומוס (כוס) להשרות 12 שעות
למי שיש חומוס מושרה זה יוצא 2.15 כוסות כ 400 ג’ חומוס מושרה
3 פרוסות חלה / לחם שהושרתה ונסחטה
3 שיני שום
בצל בינוני חתוך גס
צרור פטרוזיליה
כפית א. אפיה
מעט קינמון
כפית כמון
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:

  1. 1. לסנן את החומוס מהמים.

2. לשים את כל המצרכים במעבד מזון כולל החומוס ולטחון לעיסה אחידה, מומלץ לטעום ולתקן תיבול. ליצור כדורים קצת יותר קטנים מפינג פונג ולקרר שעתיים.

3. אפשר לטגן בשמן עמוק או עד חצי גובה הכדור ואז להפוך שהכדורים יקבלו צבע מכל הכיוונים. חשוב שהאש לא תיהיה גבוהה מידי שהפלאפל יעשה גם מבפנים.

4. להוציא לנייר סופג.

5. אני מוסיפה אפשרות לאפייה למרות שזה לא יוצא אותו דבר.
להוסיף לעיסה 3 כפות שמן, לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן נייר אפייה. לשטח את הכדורים ולאפות כ 30 דקות להפןך לצד השני לעוד 10 – 15 דקות.

כדאי לדעת ש….
אפשר להכין את הכדורים עד שלב הטיגון יום מראש ולשמור במקרר.
אפשר להכין את העיסה יום מראש.
אפשר להקפיא את הכדורים. חשוב ביותר לא לבשל את החומוס רק להשרות, השרייה 12 שעות מומלץ לא יותר.
כשסוחטים את הלחם לסחוט טוב שכל הנוזלים יצאו. כשמכינים את הכדורים אם מרגישים שהם רכים מידי ללחוץ ולהוציא נוזלים. כדורים שיהיו בהם נוזלים יתפרקו בטיגון. דבר נוסף לא לטחון יותר מידי העיסה אמורה להיות סמיכה לא נוזלית אלא ממש עיסה להכנת קציצות.
לא להשתמש בחומוס קפוא, הפלאפל יתפרק בטיגון. במקום הלחם 1/3 כוס פירורי לחם להכניס ישר לעיסה.
אין לכם פטרוזיליה ? תשיגו אין מה להכין פלאפל בלי פטרוזיליה.
אפשר להקפיא את החומוס אחרי ההשרייה.
הכנה מראש של הפלאפל לא מומלץ עדיף להכין ביום שמגישים.

ניקי לוחשת לספרים

81077 צפיות 22 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

SN858622

SN858625

SN858643

SN858640

גולשים מכינים וממליצים:

שיר : “ב2מילים
אין עלייך!!!
כולם אמרו שטעים יותר מכל הפלאפל שאכלו עד היום…
תבורכי:)”

קרן : “טעים !!! נחטף!!! טעים!!!
בעלי עוד אכל מהם כמו צ’יפס אחרי שסיים לאכול אותם בפיתה”

הילה : “יצא פשוט פלאפל מעולה!!!
ממש כמו בחנות רק הרבה יותר טעים ובריא”

1005
תגובות

  הרשם  
עדכן
יפעת

הי ניקי,
כרגיל נראה טעים.
ניסיתי לעשות בעבר וברגע הטיגון הכדור התפרק לחתיכות, אולי בגלל שהחומוס היה מבושל?
דרך אגב, למה שלא תלכי למאסטר שף? יש לך את זה.

נעה

היי ניקי, צריך לבשל את החומוס?

אלונה

היי ניקי.

האם אפשר לשים בתנור במקום לטגן? אם כן, כמה זמן/תוכנית/חום?

תודה!

לורן

היי ניקי בהחלט נראה טעים יותר מקנוי אכין היום בערב רק שאלה אחת בבקשה, זה משנה איזה סוג הלחם? חייב שזה יהיה חלה? בבית שלנו עוסקים בדיאטה ורוב הזמן יש לחם שחור…חחח (;

טלי

הי ניקי! אני רוצה להכין את המתכון לציליאקים- ניתן לשים חלה שלהם?

יעל

הייי ניקי
זה נראה מעולה והרבה יותר טעים מקנוי! אכין מחר

מיטל

היי ניקי,

האם אפשר להכין עם חומוס בשימורים?

1 2 3 62