טורטייה ממולאת ירקות מוקפצים
כמה שאני אוהבת ארוחות קלילות כאלה דווקא בלי בשר אפשר לאכול נהדר גם כשמדובר בירקות בלבד, תראו איזה כיף של ארוחה, אני מכינה כמות יפה של ירקות מוקפצים אין על הפריכות והנגיעות של הסילאן.
אני מגישה עם טורטיות חמות סלטים שונים כגון חצילים בטעם כבד, חציל רומני וירקות טריים וכל אחד בונה לו את הטורטייה איך שמתחשק לו, איזה ביס מהמם! אמרתי לכם שלא צריך בשר.
מרכיבים:
6 טורטיות קטנות
2 פלפלים אדומים חתוכים למקלות קצרים
2 גזרים חתוכים למקלות קצרים
בצל חתוך לרבעים ופרוס
2 שיני שום פרוסות דק
כף דבש / סילאן
שליש פלפל שחור
חצי כפית מלח
עליי בייבי / חסה
הכנות:
1. לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן להתחיל בטיגון הגזר כשתי דקות להוסיף את הפלפלים להמשיך לטגן עוד כשתי דקות חשוב להקפיץ מידי פעם להוסיף בצל ושם ולטגן עוד מספר דקות.
2. להוסיף סילאן לתבל לתת הקפצה קצרה ולהוריד מהאש.
3. לחמם מחבת יבשה לקלות את הטורטייה כ 10 שניות מכל צד להוריד מהאש מומלץ למרוח ממרח שאוהבים ולמלא בחסה וירקות.