ריבת תותים
אני ממתינה בקוצר רוח להופעת התותים רק בשביל להכין ריבה אבל אני לא מכינה בתחילת העונה כשהתותים יקרים אלא לקראת סיום בעונה כשמחיר התותים בשפל ותכל'ס לא חייבים שהתותים יהיו הכי יפים בשביל להכין ריבת תות.
שורה של צנצנות על השיש מלאות ריבת תות וזה מחזיק יופי והרבה יותר זול להכין בבית מאשר לקנות.
מתאים לאפיית עוגות, כריכים לבית הספר, אני אוהבת להוסיף ריבת תות לגבינה לבנה ואני לא מוסיפה סוכר הריבה מספיק מתוקה (לכמה שניות חזרתי אל השירות הצבאי שלי) עם גרנולה ופירות להוסיף 2 כפיות ריבה וואו איזה טעים 🙂
צנצנת קטנה
מרכיבים:
500 ג' תותים שטופים בלי עוקץ
350 ג' סוכר (2 כוסות פחות 2 כפות)
חצי לימון
תפוח גדול חתוך גס
הכנות:
1. לחתוך את התותים לקוביות קטנות להעביר לסיר, להוסיף את התפוח להוסיף את הסוכר ולבשל על אש גבוהה, ברגע שרותח לתת כמה שניות להוסיף מיץ מחצי לימון ולהנמיך את האש לבינונית.
2. לבשל כ 40 – 45 דקות מידי פעם לנער את הסיר בעדינות.
3. אני סוגרת את האש כשעדיין יש קצת נוזלים בסיר ורואים שהריבה כבר הסמיכה, מהניסיון שלי הנוזלים ממשיכים להתאדות והריבה מתקשה גם אחרי שהיא יורדת מהאש מומלץ לערבב מידי פעם.
מקסימום אם אחרי שהריבה מתקררת אתם רואים שהיא עדיין נוזלית תחזירו לאש לזמן קצר, הכי חשוב לא לבשל יותר מידי את זה אי אפשר לסדר.
4. תעשו שביל במרכז הריבה במידה והשביל לא נסגר או לוקח לו זמן להיסגר הריבה מוכנה ותוציאו החוצה את התפוחים. מאוד ממליצה לראות את הסרטון רואים לקראת הסוף איך יודעים שהריבה מוכנה.
5. לעקר צנצנת ולמלא עם הריבה אחרי שהיא התקררה לגמרי.
כדאי לדעת ש…
בזמנו היו עושים קילו סוכר על קילו תות אני הפחתתי בכמות הסוכר לא צריך יותר מזה, במהלך הבישול יש קצף שעולה ולא כדאי שיגלוש מהסיר. לגבי התפוח זה חובה הוא מכיל פקטין מה שיתן לריבה את המרקם שלה, אפשר לרכוש פקטין לבד ובכל מקרה זה חובה אין מה להכין בלי.
זוכרים את התפוחים ? אל תזרקו הם מאוד טעימים.