מתכון לפנקייק קל הכנה וטעים להפליא
פנקייק זה החיים אם שואלים את הילדים שלי מה הדבר הכי טעים שאני יכולה להכין הם מיד יאמרו פנקייק,
קלות ההכנה היא מדהימה תוך 10 דקות אפשר לארגן פנקייק לארוחת בוקר או ערב בלי להסתבך ובלי כלים מיותרים ותרשו לי לומר שזה מתכון לפנקייק מנצח שכל אחד יכול להכין בבית.
דווקא הפרטים הקטנים (שלא תמיד מספרים) הם אלו הדברים שעושים את כל ההבדל בין פנקייק לא טוב לפנקייק פגז לכן נתתי לכם טיפים ואת הסוד שלי לפנקייק מוצלח שיגרום לילדים לחסל את הצלחת, תגישו עם סירופ מייפל, תותים וקצפת וזה הכי מושחת.
כ 17- 20 יחידות
מרכיבים:
2 ביצים גדולות
100 ג' סוכר (חצי כוס)
כפית תמצית וניל
240 מ"ל חלב פושר / מים / חלב סויה (כוס)
210 ג' קמח (כוס וחצי)
כפית שטוחה א. אפייה
מעט קינמון
קורט מלח
הכנות:
1. בעזרת מטרפה לטרוף ביצים וסוכר כמה שניות עד שהסוכר מתמזג להוסיף את שאר המצרכים ולטרוף / לערבב לתערובת אחידה.
2. להמתין 15 דקות, לחמם מחבת עם שמן בעזרת כף לשים ערימות ולטגן עד שמזהיב ומופיעות בועיות להפוך ולהמשיך לטגן עד שמזהיב.
3. אפשרות נוספת להעביר לשקית זילוף ולהזליף ערימות צריך לעבוד מהר כי הבלילה נוזלית.
4. עורמים את הפנקייק אחד על השני (שומר על חום ועל הלחות)ומגישים חם עדיף ישירות מהמחבת עם סירופ מייפל, סירופ שוקולד, ממרח שוקולד.
כללים להכנת פנקייק:
1. המחבת חייבת להיות חמה אבל לא חמה מאוד, לשים שכבה דקה של שמן עדיפות לשמן קנולה, מומלץ להתחיל עם פנקייק אחד משום מה הראשון לא תמיד יוצא טוב פחות יפה לא זהוב אבל רק הראשון מהשני והלאה זה בומבה.
2. מכירים את זה שאסור לערבב בלילה של עוגה יותר מידי כי הוא תיהיה דחוסה ? אותו דבר בפנקייק לערבב עד שהקמח נבלע ולעצור, מומלץ ביצים וסוכר לטרוף כדי להכניס אוויר לתערובת.
3. תגידו מוזר אבל אני אוהבת להמתין 15 דקות לפני שאני מתחילה לטגן הבלילה מסמיכה והפנקייקים יותר טובים, זה הסוד לפנקייקים מוצלחים ששש תשאירו בינינו 🙂
4. הטיגון: אני משתמשת במחבת טפלון זה אומר שהפנקייקים מטיילים במחבת ולא נדבקים, אצלכם זה שונה ? תחליפו מחבת, חשוב שהאש לא תיהיה גבוהה מידי, כשמופיעות בועיות קטנות אני בודקת שהזהיב ואז הופכת בעזרת מזלג.
בעיקרון צריך לתזמן התחתית אמורה להזהיב בדפנות ובאותו זמן מופיעות בועיות, אם האש גבוהה והתחתית מוכנה אבל החלק העליון עדיין נוזלי מתי שתהפכו הפנקייק ישפך ויאבד צורה. תעשו ניסיונות.
5. איך מקבלים את הצורה העגולה והעיגול הזהוב ?
בעזרת שקית זילוף אפשר להזליף עיגול מושלם שבסופו של דבר מקבל צבע זהוב, קיבלתם טבעת שחורה ? תקראו את סעיף 4 שוב.
6. בואו נדבר על הכנה מראש:
לא מכינים מראש מגישים חם על המקום ואחרי שכתבתי את זה יצא לי להכין ולחמם במיקרו נכון שזה לא כמו ברגע ההכנה אבל לילדים לא איכפת זה נחטף!
7. רוצים לשדרג ?
תוסיפו לטיגון מעט חמאה יחד עם השמן, אפשר לשים קוביית חמאה על ערימת הפנקייקים חמים, למי שאוהב לימון חצי כפית גרידת לימון לתערובת, להחליף מחצית מכמות החלב בשמנת מתוקה התוצאה נפלאה.
סוכר כדאי לטעום אולי תעדיפו יותר מתוק, להגיש עם בננות, מנגו, תפוחים, תותים, דבש, סילאן ואפילו קצפת, ריבה איכותית, גנאש, אביב אוהב למרוח שוקולד ולהכין לו סנדוויץ, פירות יער נקטרינות.
גולשים מכינים וממליצים:
אסתי : "כמו בכל בוקר נכנסתי לאפליקציה לראות מה אפשר להכין וראיתי את המתכון הזה. פשוט וקל להכנה והפנקייק יצאו כל כך אווריריים וטעימים, לא יכולנו להפסיק לאכול אותם!"
אביבה : "היי ניקי, החלפתי לסוכר חום, ולקמח כוסמין. יצא טעים אששש ונטרף. תודה לך על האתר המצויין. בזכותך אני מבשלת"
עדינה : "אין דברים כאלו!! יש לי שנים מתכון של פנקייק. הערב החלטתי לגוון ולשנות.. עכשו סיימנו לחסל! היה פצצה לא נשאר פרור.. מעכשו רק המתכון הזה!!!(ועוד התעצלתי להוציא מיקסר)"
שבי : "היי ניקי, פשוט התמכרתי לפנקיקים שלך! תודה"
מורן : "ניסיתי הרבה מתכונים לפנקיק וסוף סוף מצאתי מתכון מנצח תודה רבה הבת שלי בת השנה שלא אוכלת כלום התפנקה :)"
טליה : "כבר פעם שלישית שאני מכינה את הפנקייק הזה והוא טעים טעים!
הבאסה היחידה פה שהוא מתחסל מהר מידי!"
ליאת : "מתכון נהדר! כיף להכין ויותר כיף לאכול :)"
תהילה : "בזכותך, שמחת חג של הילדים שלי גדולה.. האתר שלך מככב במאכלי החג בסוכה. והכל יוצא טעים, שמח ומלא בכיף אמיתי.
הילדים נהנו מאוד הבוקר מהפנקייקים שהכנתי להם."
מיכל : "ניקי יקרה,
שוב מתכון מעולה.
בכלל אצלנו אף פעם לא אהבו פנקייקים, ותפתאום בשבועיים האחרונים זו ארוחת הבוקר המועדפת, אפילו על המפונקים שסביב השולחן.
תודה על האתר המצויין. אני נעזרת בו המון. הכל טעים וstraight forward!
יישר כוח והרבה בריאות!"
תות : "ניקי,טעים ביותר ומוצלח ביותר!!!"
אורית : "במילה אחת – וואוו!!!
יצא נדיר טעים בטירוף!"