לביבות תפוחי אדמה וגזר
לביבות מעולות השילוב של התפוחי אדמה והגזר אימאל'ה כמה טעים עזבו חנוכה ברור לי שבחנוכה הן יככבו בבתים אבל אני מכינה את הלביבות האלה כל השנה, סוגר לי את ארוחת צהריים (לא תמיד חייבים בשר) או ארוחת ערב.
ערימת לביבות פריכות משגעות וזהובות, מרק טוב כי מזג האוויר דורש וירקות טריים זאת ארוחת ערב מהחלומות בלי לעבוד קשה והמשפחה תודה לכם, תכינו לביבות מדהימות עם תפוחי אדמה וגזר ואפילו נתתי אפשרות לאפייה.
15 לביבות
מרכיבים:
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים חתוכים קטן
2 גזרים מגורדים / 10 פטריות שמפיניון בינוניות
2 ביצים
70 ג' קמח (חצי כוס) / פירורי לחם
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל תפוח אדמה אחד עד שהוא רך לייבש ולמעוך למחית חלקה.
2. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה קלה, במידה והשתמשתם בפטריות לחתוך קטן ולטגן כשתי דקות עם הבצל ולהעביר לקערה.
3. לגרד את התפוחי אדמה והגזרים להוסיף ביצה קמח ותבלינים ולערבב לתערובת אחידה.
4. לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית להכין לביבות מעט לשטח לטגן משני הצדדים עד שמזהיב יפה.
5. אפייה למי שלא רוצה לטגן:
לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן טוב תבנית עם נייר אפייה, לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 – 20 דקות להפוך לצד השני לעוד 10 – 15 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
לילך : ניקי שלום, יצא מושלם תודה, זאת לא פעם ראשונה שלי באתר שלך ובטוח לא האחרונה אז תודה רבה לך.
hagit : קציצות מוצלחות ביותר השלשתי את הכמות והם נאכלו כמו גרעינים ממש תודה . ובכלל לציין שהאתר מוצלח ואני מוצאת בו דברים מעניינים מוצלחים וטעמים יישר כח.
ענבר : ניקי הכנתי טעים מאוד.זה ממש כיף בלי לטגן. תודה!!!
עידית : "כמה פשוט – ככה טעים!
הילדים חיסלו!!!
כרגיל, תענוג לעבוד עם המתכונים שלך.
נהדרת שכמוך! תודה רבה!"
הדסה : "לביבות תענוג, עשיתי בלי פטריות, ועדיין יצא טעים טעים, ומושלם עם המיטבל, אשרייך ניקי, תודה רבה על השקט הנפשי, בכל אתגר אירוח, חגים, שבתות וארוחות של יום יום, אין לחץ, פותחת את האפליקציה בוחרת ויודעת שמה שאבחר ממילא יהיה טעים ומיוחד ופשוט להכנה, קיבלת מתנה גדולה ותודה שאת חולקת איתנו, חג שמח:)"