פסטה ברוטב עגבניות ופטריות
שבוע חדש יום חדש ואותה דילמה חוזרת מה להכין לארוחת הצהריים ואחרי כמויות האוכל של סוף השבוע והאכילות מחוץ לבית שלא נדבר על הנשנושים פה ושם שלא נגמרים אף פעם.
אני בעד להוריד כמויות בלי להכביד על הבטן וללכת על פסטה לכל אחד יש פסטה בארון והגיע הזמן לעשות איתה משהו, היו לי עגבניות בשלות ופטריות יפות אלו כבר מרכיבים לרוטב פסטה מעולה עם מעט מצרכים, אני מכינה אותה כבר שנים והיא מנצחת כל פעם מחדש ואני אפילו אוסיף טיפ שווה בתחתית המתכון.
2 – 3 מנות
מרכיבים:
250 ג' ספגטי / כל פסטה שאוהבים
בצל חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום פרוסות דק
2 עגבניות בשלות ורכות
10 פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות קטנות / 3 פורטובלו
כוס וחצי מים
כף רסק עגבניות
תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
רבע כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס בתחתית כל עגבנייה לחלוט 3 דקות לסנן לקרר ולקלף.
2. להרתיח סיר עם מים להוסיף כפית מלח ואת הפסטה לבשל עד לדרגת אל-דנטה.
3. בינתיים כשהפסטה מתבשלת לחמם מחבת יחסית גדולה עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל והשום עד שמזהיב קלות לחתוך את העגבניות והפטריות לקוביות קטנות להוסיף למחבת לטיגון קצר.
4. להוסיף את שאר המצרכים לבשל כ 15 דקות מידי פעם לערבב לבדוק טעמים.
5. להוסיף את הספגטי לערבב כדקה ולהגיש.
טיפ שווה:
להזליף טחינה מעל זה חלומי, פלפל חריף מוסיף המון.
גולשים מכינים וממליצים:
נוניב : "יצא עסיסי, נאכל בתאבון גדול. כולל הבבושקה בת השנתיים שביקשה שלוש פעמים עוד. תודה רבה"
חגית : "הצלת אותי עם המתכון הזה.
הבת שלי הכינה פסטה שלא התבשלה עד הסוף.אז כמובן שנכנסתי לאפליקציה ,והפסטה ניצלה בזכותך!
הרוטב משגע,הפסטה חוסלה!"
אסתי : "אחרי יום עבודה מתיששש אספתי את כל הכוחות שנותרו בי והכנתי את הפסטה המעולה הזו.
מה אכתוב שלא נאמר פה כבר, ניקי??!
זה לא רק המתכונים המדויקים שתמיד מצליחים, זה המילים הטובות שלך, השכנוע לבשל, וההנגשה של הכנת המתכון.
תודה לך ניקי שאת קיימת. ולאלוקים כמובן :)"
רות : "ניקי, את מדהימה! אף פעם לא התאכזבתי מהמתכונים שלך. גם הפעם יצא מושלם, רוטב ממש טעים. תודה!"
מירב : "ניקי. הרוטב מעולה!!! תודה"