סלט ניסואז קלאסי
סלט ניסואז בדיוק כמו במסעדה בעצם הוא הרבה יותר טוב, מספר מועט של מרכיבים אבל כולם ביחד נותנים ארוחה שלמה, יש כאן פחמימות, ירקות בשפע ואפי חלבון אז מי רצה סלט שהוא ארוחה שלמה ולא קיבל ?
לא שכחתי את הדבר הכי טוב בסלט שזה הרוטב הוא מושלם וההכנה שלו לוקחת דקה אחת והוא נותן את הטאצ' הסופי לירקות, סלט צבעוני יפהפה אני קוראת לו ארוחה שלמה בקערה, כל מה שנותר לקחת מזלגות ולהתחיל לאכול.
3 מנות
מרכיבים:
100 ג' שעועית ירוקה קצרה
300 ג' כרוב (חצי כרוב קטן) חתוך לקוביות קטנות
2 תפוחי אדמה בינוניים
בצל חתוך לטבעות דקות
2 ביצים קשות חתוכות לרבעים
כוס זיתים מגולענים
160 ג' טונה שימורים
רוטב:
4 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
כף חומץ בן יין
כפית חרדל
כף סילאן
מלח – פלפל
מלח
הכנות:
1. לחתוך את התפוחי אדמה לקוביות קטנות להעביר לסיר לכסות במים וקצת יותר להרתיח להוסיף חצי כפית מלח ולבשל 5 דקות, התפוחי אדמה אמורים להיות רכים אבל לא מתפרקים שישמרו על הצורה ולסנן.
2. לחלוט את השעועית הירוקה כ 5 דקות במים מומלחים היא אמורה להיות רכה אבל עדיין לשמור על הפריכות, אם רוצים שהשעועית תשמור על הצבע היפה להכין מראש קערה עם מי קרח ולהכניס את השעועית בסיום הבישול.
3. להרכיב את הסלט:
לפזר את הכרוב בתחתית הקערה מעל לפזר את התפוחי אדמה והשעועית הירוקה, להמשיך עם העגבניות, זיתים והטונה, רבעי ביצים והטונה.
4. לערבב את מצרכי הרוטב להעביר לצנצנת לשקשק היטב שהכל יתמזג ולתבל את הסלט.