יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות לא זורקים לחם מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים לחנוכה מתכונים לתשעה באב

לביבות ירק ופיתות

18 פברואר 2017
(Visited 15,184 times, 1 visits today)
לביבות ירק ופיתות

לביבות ירק ופיתות

זהובות רכות וטעימות, אני אוהבת לביבות פיתה עם ירקות זה אחלה נישנוש לארוחה. הלביבות יוצאות פשוט נהדר. התפוחי אדמה משתלבים יפה עם הירק והפיתות והן נחטפות!

15 לביבות

מרכיבים:

100 ג' פטרוזיליה קצוצה
2 תפוחי אדמה
ביצה גדולה
2 פיתות
בצל בינוני
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

    מדהימות! קסם של סופגניות בשלושה מצרכים זה הכל ואפילו אין ביצים אין צורך להתפיח לרדד וכל הבלאגן המתכון הכי קל לסופגניות, לא מאמינים ? אתם חייבים להכין ולראות את הקסם בעצמכם.
    לא יאמן שבכלום מצרכים יוצאות כאלה סופגניות רכות וטעימות לא הפסקתי לנשנש הן מעולות.
    אין מיקסר כמעט ואין מצרכים למען האמת, ערבוב ידני לקח לי דקה לערבב ותוך 5 דקות אפילו פחות כבר היו לי סופגניות טעימות יש יותר טוב מזה ?
    הכי חשוב תכפילו כמויות עדיף זה מתחסל כל כך מהר שתצטערו שלא הכנתם יותר.
    נתתי בתחתית המתכון טיפים.

    18 סופגניות קטנות

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

  • בורקס גבינות מהיר

    אני אוהבת בורקסים חמים מלאים בגבינות ומפיצים ריח נהדר אבל אין לי סבלנות להפשיר את הבצק ולא התחשק לי להכין בצק רציתי משהו מהיר בלי לעבוד קשה ונזכרתי שיש לי טורטיות במזווה פתרון נהדר כשרוצים להכין משהו מהיר וטעים.
    יצאו לי מאפי גבינה בורקסים נהדרים איזה שדרוג נהדר לארוחת ערב טעים טעים לתת ביס ולהתענג על הגבינה הצהובה שנמסה לה בפנים. מבטיחה שזה פשוט להכנה והתוצאה פיצוץ מומלץ בחום.

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה ולהעביר לקערה.

2. לגרד את התפוחי אדמה בפומפייה בחורים הגדולים ולהוסיף לקערה.

3. להשרות את הפיתה כ 5 דקות במים לסחוט היטב ולהוסיף לירקות.

4. לערבב את כל המצרכים לעיסה אחידה ליצור קציצות קטנות ולשטח.

5. לחמם מחבת עם כמה כפות שמן ולטגן את הקציצות עד שהן מזהיבות יפה בשני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.

6. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ"פ החדר, מתאימות לפיקניק.
רוצים להכין לביבות תפוחי אדמה ? תלחצו כאן. כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. 
לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.

לביבות ירק ופיתותלביבות ירק ופיתותלביבות ירק ופיתות

גולשים מכינים וממליצים:

אביה : "זה כבר פעם שניה שאני מכינה את זה זה ממש טעים תודה רבה לך !!"

הרשם
עדכן
15 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי. כמה יחידות יוצא לכמות שציינת במתכון? כמובן תודה על האתר המדהים.

הי ניקי,
אם אני בוחרת לאפות, צריך לכסות את הקציצות?

ניקי הכנתי לילדים אבל אני לא גומרת לחסל טעים טעים טעים קריספי מבחוץ ורך מבפנים מומלץ ביותר!

יצא מדהים
כולם עפים על זה כאן בשולחן
תודה לך

היי. מה יכול להחליף את הפיתות? לצליאקית.

אני מנסה שעות לטגן כבר כמה נגלות וזה פשוט לא נאפה מבפנים טוב.. יש לך רעיון למה?

זה כבר פעם שניה שאני מכינה את זה זה ממש טעים תודה רבה לך !!