יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות מתכונים לט"ו בשבט נישנושים טעימים שונות

גרנולה מושלמת בקלי קלות

22 דצמבר 2015
(Visited 18,943 times, 242 visits today)

גרנולה מושלמת בקלי קלות

הלוואי ויכולתי להבין למה אנשים קונים גרנולה, אני רואה בסופרים כמויות של גרנולה למכירה ואנשים קונים ואני לא מבינה למה. אחד הדברים הכי פשוטים להכין זאת גרנולה ובכמות שמחזיקה המון זמן.
אין כאן שום עבודה לערבב ולתנור באמת לא עניין גדול אז למה לקנות ולא להכין בבית ? יש בגרנולה הזאת הכל, שיבולת שועל, גרעינים שונים, שקדים, אגוזים, חמוציות צימוקים ובטוח פספסתי עוד מספר דברים היא נהדרת!
כל מה שצריך זה להכין פעם אחת וזהו מתמכרים לגרנולה הנהדרת הזאת. מבחינתי זה כמו קורנפלקס למבוגרים רק הרבה יותר בריא, אני אוכלת עם יוגורט, גבינה לבנה או סתם מנשנשת. ממכר טעים ובריא וכמובן הרבה יותר זול להכין בבית.

יוצא הרבה…

מרכיבים:

500 ג' שיבולת שועל גסה
כוס אגוזי מלך
כוס אגוזי פקאן
כוס גרעיני דלעת
כוס גרעיני חמניה
3 כפות שומשום
חצי כוס מקלות שקדים
כוס צימוקים
חצי כוס חמוציות
כוס בננות מיובשות
שליש כוס דבש / סילאן
שליש כוס סירופ מייפל
כפית קינמון
3 כפות סוכר חום דמררה (בהיר)
3/4 כוס שמן

אולי תאהב גם את...♥

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • שוקולטה חמה ומפנקת

    בא לי להכין משהו טוב הכנתי את העוגיות הנהדרות האלה ורציתי איזה משקה שוקולדי ליד ואם כבר מכינים אז עושים את זה מכל הלב וכדאי שיהיה הרבה שוקולד שאף אחד לא יתלונן 🙂
    זה אחד המשקאות שהכי כיף להזמין בבית קפה אז למה לא להכין אותו בבית ? תכינו לכם בכיף משקה שוקולדי נהדר שעושה טוב בימי החורף הקרים. לקח לי 5 דקות להכין ולהגיש, תפנקו את המשפחה בכיף.

    2 כוסות / 6 כוסיות

  • מאפה גבינה וזיתים ממכר!

    מתכון חלום! ואוו כמה טעים גבינה צהובה עם זיתים והתוצאה הסופית ללקק ת'אצבעות, מושלם! מצאתי את המתכון המושלם לארוחת ערב, זהירות ממכר.
    תחשבו על מאפה ממולא גבינה צהובה וזיתים ולא בכמות קטנה אלא מילוי משמעותי שיורגש טוב בכל ביס.
    רק לחשוב על כל הגבינה שנמסה לה שם בפנים ואוו איזה מאפה נהדר.
    עלה לי רעיון להכין מאפה לארוחת ערב קצת שונה מהרגיל, רציתי שהמילוי יורגש טוב והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת גבינה צהובה, הוספתי זיתים וציפיתי עם שומשום קלוי (שדרוג נהדר) אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא שדרוג מטורף לארוחת ערב, תוסיפו ליד גבינות וירקות ואחר כך תצטערו שלא הכנתם יותר. תכינו מראש כמות ותקפיאו חימום קל במיקרו וכאילו בזה הרגע.

    14 מאפים

  • בורקס גבינות מהיר

    אני אוהבת בורקסים חמים מלאים בגבינות ומפיצים ריח נהדר אבל אין לי סבלנות להפשיר את הבצק ולא התחשק לי להכין בצק רציתי משהו מהיר בלי לעבוד קשה ונזכרתי שיש לי טורטיות במזווה פתרון נהדר כשרוצים להכין משהו מהיר וטעים.
    יצאו לי מאפי גבינה בורקסים נהדרים איזה שדרוג נהדר לארוחת ערב טעים טעים לתת ביס ולהתענג על הגבינה הצהובה שנמסה לה בפנים. מבטיחה שזה פשוט להכנה והתוצאה פיצוץ מומלץ בחום.

הכנות:

1. לחמם תנור ל 150 מעלות.

2. לקחת קערה גדולה גדולה ולשים את כל המצרכים חוץ מהצימוקים והחמוציות, לערבב טוב טוב, להכין תבנית גדולה עם נייר אפייה ולשטח את הגרנולה  באופן שווה.

3. לאפות כ 45 דקות חשוב מידי פעם לערבב בשביל שלא ישרף והכל יקבל חום באופן שווה. להוציא מהתנור ולתת לזה להתקרר כמה דקות, לערבב עם הידיים חשוב לשבור את כל הגושים שנוצרו להשאיר את התבנית בצד ומידי פעם לערבב כדי שלא יהיו גושים.

4. אחרי שהגרנולה התקררה להוסיף צימוקים חמוציות בננות ולערבב טוב. להעביר לצנצנת גדולה זה נשמר כשבוע שבועיים תדעו לכם שהגרנולה הזאת מדהימה.

Healthy Homemade Granola

גרנולה היא אחד המאכלים הבריאים והטעימים שתפגשו- שיבולת שועל שנותנת לנו אנרגיה משולבת סיבים תזונתיים, מגוון אגוזים וגרעינים שמספקים לנו שומן צמחי נהדר ופירות יבשים וסילאן או דבש למתיקות טבעית מופלאה. חשוב להזכיר שעם כל היתרונות התזונתיים של הגרנולה היא גם עשירה בקלוריות. זאת הסיבה שאני ממליצה לקחת ממנה בכפות ופחות לנשנש ממנה ללא הגבלה.
2-3 כפות בתוך היוגורט יתאימו כמנת פחמימה בארוחת בוקר זריזה, אם בא לכם לנשנש- שימו 2-3 כפות בקערית או שקית ותהנו מהטעם המשגע ומהבריאות שבטבע.

גרנולה גרנולה

גולשים מכינים וממליצים:

ענבל : מדהים מדהים מדהים! כולם מסכימים על זה כולל הילדים.
אני החלפתי חלק מהשמן בשמן קוקוס והוספתי כפית של תמצית וניל.

קרן : "מתכון אליפות!!! מכל הגרנולות שקניתי עד היום אין יותר טעים מזה! מהיום אני לא קונה גרנולה יותר."

טלי : "אין דברים כאלה… בהתחלה הייתי סקפטית אבל הייתי חייבת לנסות….פשוט מעולה, מתחסל כלכך מהר שצריך להכין כמות כפולה……"

לאה : "הכנתי את זה היום ויצא מדהים אין מילים"

רוית : "חוזרת לעדכן… זאת הגרנולה הכי טעימה שטעמתי !!!
תודה רבה על עוד מתכון מנצח"

שני : "וואוו!!!!! הגרנולה הכי טעימה שאכלתי!!!! והיה ממש פשוט להכין! תודה על מתכון מדהים!"

הרשם
עדכן
65 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי היקרה
האם ניתן לשמור במקפיא?
הכנתי את המתכון יצא מעולה,
תודה עבור כל המתכונים וההתייחסות הנעימה שלך

דבש וסילאן ביחד, הולך?

היי ניקי יקרה
את אגוזי המלך והפקאן ואם אוסיף פיסטוק לשבור או להכניס חצויים?
תודה

מעולה. סוף סוף אני יכולה להכין גרנולה בדיוק לטעמי

לא הסברתי את עצמי. אני רוצה יחס יותר גדול של שיבולת שועל לעומת פיצוחים. מה כדאי? להפחית פיצוחים או להוסיף שיבולת שועל?

היי, אני רוצה להפחית מכמות הפיצוחים, להשאיר את שאר המרכיבים באותה כמות?

היי ניקי,
כמה זמן אפשר לשמור את הגרנולה בצנצנת סגורה?
תודה!