אגרול ירקות
מנה יפהפייה לאירוח כמה פשוט ככה טעים מזכיר מאוד את האגרול שמגישים במסעדות הסיניות לא תאמינו כמה פשוט להכין את זה בבית כולל הרוטב חמוץ מתוק, אגרול פריך קריספי מתפצפץ מלא בירקות תחשבו איזה ביס טעים.
המילוי מורכב מירקות דקים ופריכים אל תוותרו על הכרוב זה השוס הגדול של האגרול ולמי שלא אוהב מטוגן נתתי אפשרות לאפות בתנור ואחרי שתכינו בבית לא תחזרו לאכול בחוץ.
7 יחידות
מרכיבים:
7 עלי אגרול
מילוי א':
כרוב קטן חתוך לקוביות
3 גזרים חתוכים למקלות קצרים
פלפל אדום גדול חתוך למקלות
3 חופני נבטים
כף רוטב צ'ילי מתוק
פלפל שחור גרוס
מלח
מילוי ב':
כרוב קטן חתוך לקוביות
בטטה בינונית רכה
3 גזרים חתוכים למקלות קצרים
כף סילאן / דבש
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת עם שמן בכמות שיכסה את התחתית להתחיל בטיגון הכרוב כ 5 דקות מידי פעם לערבב להוסיף את הגזרים להקפיץ מספר דקות להוסיף את מקלות הפלפל ולהמשיך לטגן עד שהירקות מתרככים.
2. להוסיף את הנבטים להקפיץ כשתי דקות להוסיף צ'ילי ולתבל.
3. המילוי השני כמו הראשון לבשל את הבטטה עד שהיא רכה ולערבב עם הירקות.
4. לשים שורה מהמילוי בראש עלה הסיגר קצת אחרי ההתחלה ולסגור כמו מעטפה את החלק התחתון למטה להבריש עם ביצה ולסגור.
5. שתי אפשרויות הכנה:
לטגן בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד שמזהיב יפה להקפיד להפוך שכל הצדדים יזהיבו.
6. אפייה:
לחמם תנור ל 180 מעלות ולשמן נייר אפייה, להבריש את האגרול בשמן ולאפות כ 15 – 20 דקות.
7. לערבב את מצרכי הרוטב ולהגיש עם האגרול.
המתכון של הרוטב חמוץ מתוק נמצא כאן
גולשים מכינים וממליצים:
ישי : "תשמעי ניקי, יצא משהו משהו (כמו כל המתכונים שלך) זה התחסל תוך רגע ואישתי לא מפסיקה להלל על זה…"
ליבי : "הכנתי אתמול לערב לביבות משפחתי את האגרול, זה היה כיף וקל, כולם נהנו מאד וזללו את האגרולים עד האחרון שבהם… תודה!"